papryka czerwona 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 łyżki (czubate) majonezu 2 łyżki (czubate) keczupu 15 dag sera żółtego w kostce * zamiast schabu można użyć szynki lub piersi indyka lub kurczaka, dostosowując tylko czas pieczenia do rodzaju mięsa 1. Schab leciutko rozbić, doprawić według uznania (u mnie Delikat do mięs Knorr). Odstawić do lodówki. 2. Pieczarki pokroić(...)majonezem, rozsmarować dokładnie na warzywach. 5. Całość piec ok 60 min w 180 st.C (doi miękkości mięsa). Podobny czas pieczenia będzie miała szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko się "uspokoi
Kto ugości moich gości?jeszcze trochę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Pieczona pierś z kurczaka z warzywami kurczak pomidory marchew
Fit&Fast KitchenOpis: Filet z indyka to delikatny kawałek mięsa. Doskonały i dietetyczny. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu(...)łyżka soli Sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Na początku myjemy pierś i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Do małej miseczki dodajemy miód, sok z cytryny, oliwę, sól orz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Osuszoną pierś dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą. Następnie mięso owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, żeby się dobrze zamarynowało. Po tym czasie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczasu do czasu. Moja wersja była z filetami z piersi z indyka, ale danie to można zrobić również z piersią z kurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana
Passions hobbies lifeplastry mozzarellę i przekrojone na pół pomidorki. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchenrozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak
Fit&Fast Kitchendziś. Obecnie istnieje jej wiele odmian: z kurczakiem, anchois, pomidorami itd jednak podstawą jest zawsze sałata i grzanki. Moja wersja jest nietypowo: z indykiem, którego osobiście wolę od kury. Składniki: pierś indyka pieczona (ja dałam 1/4 piersi) 2 pomidory 3 mini sałaty rzymskie 4 kawałki chleba tostowego Dresing: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka
Lubczyk i Waniliaznów zatętni życie :-D PS. Biegów też kilka w tym roku zaliczyłam i o tym też na pewno napiszę ;-) Gulasz z indyka POTRAWKA Z INDYKA 250 g piersi indyka 1 średnia cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 zielona papryka sól pieprz przyprawa do kurczaka czosnek staropolski kmin rzymski 1 łyżka sosu do zup i sosów lub sojowego
peggiwkuchniSkładniki: 400 g piersi z indyka 3 ząbki czosnku 250 g pieczarek 1/2 marchewki 1/2 dużej(...)cebuli lub 1 średnia cebula 1 łyżka soku z cytryny bazylia, papryka ostra mielona, pieprz, sól mąka żytnia pełnoziarnista (może być każda inna) wrzątek 4 łyżki śmietanki 18% Pierś z indyka kroimy w plastry, jeśli mamy kupioną już pokrojoną to oczyszczamy z niepotrzebnych rzeczy. Płuczemy pod wodą oblewamy olejem i posypujemy z każdej strony pieprzem i solą - odstawiamy
Moje-pitraszeniemomencie kiedy nudzi mi się kurczak zazwyczaj sięgam po indyka. Smaczne mięso z mnóstwem białka, które dobrze smakuje praktycznie z wszystkim. Dziś postanowiłem przygotować sałatkę z piersi z indyka, żółtym serem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą. Dodaje ten przepis świeżo po degustacji i muszę przyznać, że bardzo trafiła w mój gust. Na pewno co jakiś czas będę do niej
Programista w kuchniSkładniki Pierś z indyka 30 dkg pieczarek 1 duża cebula korniszony smalec 1 łyżka masła 5 ząbków czosnku Pierś z indyka kroimy na plastry o grubości ok. 2 cm. Mięso rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i trzemy na tartce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Cebulę obsmażamy na złoty kolor i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy(...)solą i pieprzem. Smażymy tak długo, aż wyparuje woda z pieczarek. Na każdą pierś kładziemy po łyżce farszu i korniszona. Ściśle zwijamy i przekłuwamy wykałaczką. Mięso smażymy na oliwie. W osobnym garnku rozpuszczamy masło z drobno posiekanym czosnkiem, dodajemy roladki i dusimy ok. 10 minut. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comSzybki pyszny obiad, sosik smaczny. Wystarczy kilka minut i gotowe. Cebula nadaje super smaku, danie jest bardzo bardzo dobre. Można podawać z makaronem lub ryżem. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Smażyć chwilkę z dwóch stron, muszą się zarumienić. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić pokrojoną
Kuchnia PokoleńFenkuł - koper włoski Składniki: 1 koper 250 g piersi z indyka oliwa z oliwek miód kurkuma kminek sól Koper pokroiłam na 8 części. Piersi z indyka w plasterki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam piersi (na środku), a następnie pokrojony fenkuł (dookoła piersi). Tak naprawdę nie ma to znaczenia, to tylko kwestia wizualna :) Na każdy kawałek kopru położyłam
nietadietacienkie plasterki. Na patelni roztopić mało i wrzucić pokrojone pory, doprawić do smaku solą i pieprzem. W misce wymieszać majonez i ketchup, dodać potarty ser i obsmażony por. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm. Rozbić doprawić solą pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej
Kuchnia Pokoleń