pierś + udko)- 3 małe kolorowe papryki- 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe)- olej rzepakowy- młode liście pora- 4 ząbki czosnku- 4 plastry sera żółtego- uprażone płatki migdałowe- 1 jajko do posmarowania Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona papryka jest bardzo aromatyczna), gdy przestygły zdjęłam skórki. Mięso z kurczaka pokroiłam. Na rozgrzanym
mojewypiekiinietylkoosób dbających o sylwetkę. Roladki z piersi kurczaka wypełnione warzywami, pieczone bez dodatku tłuszczu i zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Palce lizać! Składniki 3 piersi z kurczaka 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej marchew korzeń pietruszki 1/2 czerwonej papryki 1/2 średniej cukinii masło sól, czarny pieprz, tymianek Sposób przygotowania Marchew oraz korzeń pietruszki gotujemy na pól miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki(...)Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajemy na dwie części. Doprawiamy z obu stron sola i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinie kroimy w słupki. Na każdym kawałku mięsa (po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi, pietruszki, cukinii i papryki oraz mały kawałek masła. Szczelnie zawijamy mięso a następnie owijamy w szynkę
Pyry na Gazząbki czosnku, 2 szkl. bulionu, 1/4 łyżeczki papryki słodkiej, olej wielkopolski, sól morska, szczypta pieprzu cayenne, chleb tostowy, 2 łyżki prażonego słonecznika 30 dag piersi z kurczaka. 1 łyżeczka curry, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Kurczaka marynuję w przyprawie curry, papryce, soli oraz pieprzu, mieszam z 2 łyżkami oleju. Odstawiam na 10 minut do lodówki, następnie smażę na złoty kolor
słodki bratekdodatkiem płatków kukurydzianych. Pikantnie przyprawione ostrą papryką. Smażone na głębokim tłuszczu. Pyszne, soczyste i chrupiące. Smacznego! Składniki: 500 g polędwiczek z piersi kurczaka; 2 jaja; Duża szczypta soli; 1 łyżeczka curry; 1 łyżeczka ostrej papryki; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 3 łyżki mleka; 6 łyżek bułki tartej; 2 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki płatków kukurydzianych; Olej do smażenia. Sposób(...)mąką i płatkami. Na kawałkach kurczaka powinno być sporo panierki. Smażyć partiami na rozgrzanym, głębokim oleju (olej musi zakrywać mięso), aż do uzyskania złocistego koloru. Usmażone kawałki kurczaka układać na papierowych ręcznikach w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące, bezpośrednio po usmażeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Polędwiczki z kurczaka można zastąpić filetami z piersi kurczaka pokrojonymi w cienkie paseczki
Gospodyni MiejskaSkładniki: 100 g makaronu ryżowego pół fileta z piersi kurczaka szczypior garść fasolki szparagowej kilka pomidorków suszonych 3 plasterki sera Brie sól, pieprz, papryka słodka, imbir do smaku kilka kropel sosu sojowego(...)ząbek czosnku kilka kropel cytryny Przygotowanie: Pierś kurczaka umyć i pokroić w paseczki. Do osolonego wrzątku dodać fasolkę i gotować z 3 - 4 min ( tak aby nie rozgotować - musi być chrupka ) odcedzić. Suszone pomidory pokroić w nieduże paski, ser Brie w kosteczkę. Na łyżce oleju podsmażyć kurczaka, doprawić ( solą, pieprzem, papryką, imbirem i czosnkiem ). Jak już ładnie się
Gaździnka warzynawet dla sporej gromadki głodomorów na przykład na kolację, a i na domowej imprezce na pewno się sprawdzi :) Składniki: ok. 400-450 g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka 500 g brokułów 1 mała czerwona papryka 1 słoiczek selera konserwowego 0,5 puszki kukurydzy 4 nieduże ząbki czosnku 3-4 łyżki majonezu 2-3 łyżki śmietany 18% (gęstej) sól, pieprz(...)pieprz ziołowy Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć. Odstawić do ostudzenia. Brokuła podzielić na mniejsze kawałki i gotować w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Również odstawić do ostudzenia. Paprykę umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do dużej miski, seler i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do papryki. Gdy kurczak
Simply Foodpostanowiłam to cudo urozmaicić i trochę oszukać oryginalny przepis. Jestem bardzo ciekawa co o tym sądzicie? Nad smakowała niesamowicie! Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka w marynacie: sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej w proszku, chili w płatkach, pieprz cytrynowy. Marynujemy 15-30 minut przed usmażeniem na patelni grillowej. garść fasolki szparagowej 3 jajka kiełki rzodkiewki pomidor(...)sałata lodowa, mała główka 120 gram koziego sera jedna szalotka dressing: 3 ząbki czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, garść świeżej mięty, 3 łyżki wody, sól, pieprz Piersi kurczaka marynujemy w przyprawach i umieszczamy w lodówce na minimum 15 minut. Po tym czasie nagrzewamy patelnię grillową i smażymy piersi po 5-6 minut z każdej strony, na dość
Mango Papajazamknięta pizza w kształcie dużego pieroga. Farsz oczywiście może być dowolny, a to jest moja ulubiona i sprawdzona wersja :) Składniki: (na 4 sztuki) 3 pojedyncze piersi z kurczaka 500 g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 150 g żółtego sera ketchup przyprawa gyros, oregano, sól, pieprz, papryka ostra 1 łyżka oleju 600 g mąki 50 g świeżych drożdży(...)kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i smażymy na oleju. Usmażone piersi z kurczaka oraz warzywa łączymy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodajemy do naszego farszu starty ser żółty oraz ketchup i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz oregano. Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozcieramy z cukrem i pozostawiamy na około 5 minut. Mąkę mieszamy z solą, wlewamy
Symfonia smakowarukoli, 1 pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 3 pomidory, 1 papryka czerwona, 30 dag sera żółtego, świeży ogórek duży lub 1 awokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych lub paprykowe (ostre), 3 łyżki oliwy z oliwek, papryka ostra, ząbek czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy
Kuchnia Pełna Pasjiząbek czosnku sól papryka ostra pieprz czarny pieprz ziołowy sok z limonki Sposób przyrządzania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w niewielką kostkę, przyprawić solą, pieprzem czarnym i papryką ostrą. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, ostudzić. Awokado obrać i pokroić w kostkę oraz skropić
Zakątek rozkoszy kulinarnychpszennej 2 cebule 250 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów 2 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% (gęstej) Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na oleju w głębokim garnku. Gdy cebula zmięknie dodajemy(...)ćwiartki, dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy, wlewamy wodę oraz krojone pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 60 minut. Znaczna część wody powinna nam odparować. Na końcu dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą lub ziemniakami
VioletoweKucharzenieśrednia cukinia (ok. 290 g), - 100 g mięsa z piersi kurczaka, - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - pół małego pora (ok. 60 g), - ząbek czosnku, - łyżeczka koncentratu pomidorowego (ok. 13 g), - łyżka natki pietruszki (ok. 4 g), - mały pomidor (ok. 100 g), - pół mozzarelli (ok. 63 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, curry, oregano, sól i pieprz. Sposób(...)przygotowania 1. Kaszę dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Cukinię przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ ze środka. 3. Mięso z piersi kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w oleju, papryce słodkiej, papryce ostrej, curry, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 4. Do mięsa dodajemy drobno pokrojony por, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wydrążony
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkurczaka, czyli: 100ml śmietanki 200ml mleka kokosowego wywar z kurczaka 200g marchewki kolendra 200g cukinii 150g ciecierzycy I kilka nowych składników: pierś z kurczaka kilka grzybów mun 2 limonki 1-2 papryczki chilli świeży imbir cukier kokosowy Skworcu papryka zielona płatki (suszona) Skworcu szczypiorek sól i pieprz No dobrze w związku z tym, że zupa była jedną wielką improwizacją(...)marchew jest już ugotowana, dorzucamy na patelnię cukinię i ciecierzycę. Pozostałą kolendrę siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy. Gotujemy około 5 minut. Na patelni podsmażyłam pierś z kurczaka (pokrojoną w niedużą kostkę) z suszoną papryką zieloną, solą i pieprzem. Zalewam grzyby wrzątkiem i czekam aż napęcznieją (ja kupiłam takie już pokrojone w cieniutkie paseczki, więc nie trwało to długo). Następnie
Brzuszki ŁakomczuszkiKURCZAK PO MEKSYKAŃSKU MEXICAN CHICKEN Składniki Kurczak • piersi z kurczaka 2 szt • olej rzepakowy 50 ml • sól 10 g • słodka papryka 10 g • sok z limonki (opcjonalnie) Warzywa • papryka czerwona 1 szt • papryka żółta 1 szt • czerwona fasola 200 g • zielona fasola szparagowa 450 g • biała cebula 2 szt • kukurydza 50 g • biały(...)Pozostałe składniki • sambal oelek 1 łyżeczka • przecier pomidorowy 3 łyżki • czarny pieprz 1 szczypta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kurczak Umyte i wysuszone piersi z kurczaka kroimy w kawałki na 1-2 cm. Dodajemy sól, paprykę, sok z limonki oraz olej. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy na złoty kolor z każdej strony. Warzywa Kroimy
chefintheforestparmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kilka liści bazylii do posypania 1/2 szklanki utartego parmezanu 2 ząbki czosnku(...)łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Obtoczyć w soli i papryce. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, wyciśniętym czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. Gotować na małym palniku około 15-20 minut. W razie potrzeby doprawić solą i oregano. Piekarnik rozgrzać
Bullioparmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kilka liści bazylii do posypania 1/2 szklanki utartego parmezanu 2 ząbki czosnku(...)łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Obtoczyć w soli i papryce. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. Gotować na małym palniku około 15-20 minut. W razie potrzeby doprawić solą i oregano. Piekarnik rozgrzać
Bullio