Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli z kukurydzą w sosie pomidorowym 1 natka pietruszki 1 główka czosnku 2 łyżki suszonej papryki 3 łyżki oliwy 2 duże cebule 1 ogórek przyprawy: garam masala, świeżo zmielony pieprz, szczypta soli, majeranek 1 duża czerwona papryka zielone i czarne oliwki 1/4 kostki sera feta Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy
ClauditteMissCookingodwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Przepis ten polecam osobom , które lubią połączenie kurczaka z pieczarkami. 1/2 kg piersi z kurczaka pokroić w drobne pasemka i usmażyć na tłuszczu z przyprawami ( sól, pieprz, papryka słodka, vegeta ) 1/2 kg pieczarek pokroić w ćwiartki. Na patelni roztopić masło i dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Posolić, dodać pieprzu
Pysznosci Babci Basioregano 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku Jeśli pierś chcecie podać jak ja - z ryżem i sosem pieczarkowym - będziecie potrzebować jeszcze: ok. 125 g brązowych pieczarek 1 małą cebulę 1 ząbek czosnku 200 ml śmietany 30 proc. pieprz i sól do smaku ryż Sposób przygotowania: Pierś kurczaka umyć, oczyścić z błon i osuszyć
W SMAKfusilli Malma 2 piersi z kurczaka 2 mniejsze cukinie 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szkl bulionu Do smaku: 1 płaska łyżeczka obsypki kaukaskiej 1 płaska łyżeczka przyprawy zioła zamiast soli 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz kolorowy pieprz ziołowy olej do smażenia natka pietruszki Przygotowanie: Piersi pokroić w kostkę, wsypać przyprawy wlać
Ala piecze i gotujeosoba dbającym o linię oraz tym którzy mają mało czasu na przygotowanie czegoś zdrowego na obiad Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ok 500 g) 4 łyżki musztardy rosyjskiej (jeśli lubicie na ostoro jeśli nie to zwykłej musztardy) 1/3 papryki 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli kilka pasków żółtego sera zioła prowansalskie sól Dodatki 3 ziemniaki garść marchewki baby carrots(...)posiadaniu mam garnek do gotowania na parze, ogólnie to zwykły garnek a jako dodatek ma nakładane sito i wysoką pokrywkę. Zaczynamy od piersi z kurczaka, rozkrawamy je na pół ale nie przecinamy do końca i rozbijamy je. Paprykę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę a ogórka kiszonego rozkrawamy wzdłuż na ćwiartki. Rozbite piersi smarujemy musztardą układamy po 2 kawałki
Piekielna Kuchnia Patifiletów z piersi kurczaka; 1 puszka kukurydzy (wraz z zalewą, waga 340 g); 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; 1 łyżeczka suszonej bazylii; 1 łyżka oleju; Sól; Pieprz. 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę(...)samej słodkiej/ostrej papryki w proszku, bazylię zastąpić ziołami prowansalskimi, a nawet dodać curry czy łyżkę koncentratu pomidorowego. Kurczaka należy podawać na ciepło z ryżem, kaszą (np. kuskus) czy pieczywem. W przypadku, gdyby w puszce z kukurydzą było bardzo mało zalewy, do sosu, wraz z całą zawartością puszki, można dodać około 1/2 szklanki zimnej wody. Piersi z kurczaka można zastąpić
Gospodyni Miejskadzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura. Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem. Polecam. Składniki: 3 piersi z kurczaka schab wędzony z linii Nove -Natura żółty ser papryka czerwona świeża listki bazylii sól morska Kamis pieprz kolorowy Kamis suszone pomidory z czosnkiem Kamis 1 jajko mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia
Ala piecze i gotujebardzo prosta do przygotowania, smaczna i ostra :)) SKŁADNIKI: Pojedyncza pierś z kurczaka (raczej większa) 2 puszki pomidorów dobrej jakości 1 marchew 1/2 niewielkiego selera 1 mała pietruszka Kawałek pora 1/2 niedużej cebuli 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Puszka kukurydzy Ser cheddar 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki harrisy 1 łyżka(...)cebuli, czosnek, marchew, pietruszkę oraz seler z bulionu (bez pora).Całość blendujemy podlewając rosołem.Zagotowujemy. Zupa powinna być konsystencji kremu. Doprawiamy kuminem, ostrą i słodką papryką, harrisą oraz oregano. Ugotowaną pierś z kurczaka rozdrabniamy, wykładamy na talerze, posypujemy kukurydzą oraz startym serem. Wlewamy zupę, dodajemy kleks ze śmietany, posypujemy natką oraz dodajemy naciosy
Kopystką po garachcebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki przyprawy cajune przepis Tu 1/2 szkl.oliwy 1.5 szkl.bulionu warzywnego 1/2 szkl.śmietany kremówki30% ***************************_*************** Piersi kurczaka pokroić na kawałki.Cebulę i czosnek drobno posiekać,paprykę pokroić w paski.Włożyć do miseczki mąkę,paprykę w proszku i PRZYPRAWĘ cajun.Wymieszać.Dodać kurczaka i obtoczyć go w mieszance.W rondelku na łyżce oliwy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipreferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę
Di gotujeśrednia cebula 350 g pieczarek 12 różyczek brokułu (u mnie mrożony) 4 łyżki oleju 100 g śmietany 18 % sól pieprz czarny pieprz biały papryka słodka 200 g makaronu (u mnie penne) Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w niedużą kostkę. Oprószamy solą i czarnym pieprzem. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W głębokiej patelni(...)szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki - solimy i dusimy około 10 minut. Makaron gotujemy al dente - według przepisu z opakowania. Do pieczarek dorzucamy podsmażonego kurczaka. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami sosu powstałego z pieczarek, doprawiamy białym pieprzem i papryką, mieszamy i dodajemy na patelnię. Mieszamy i dusimy razem przez trzy minuty. Dodajemy odcedzony makaron i zblanszowany brokuł- wszystko razem podgrzewamy 1 minutę
peggiwkuchniPyszne, bardzo aromatyczne danie! Marynata: 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka slodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka garam masala Sos: 1 puszka pomidorów 4 łyżki jogurtu greckiego 1 spora cebula pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę(...)łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka oliwy z oliwek do podsmażenia Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, dodajemy oliwe i marynujemy minimum 2h Cebulę, paprykę i przyprawy smażymy doslownie 3 minuty, dodajemy pomidory i jogurt. Gotujemy kolo 10 min, nastepnie blendujemy całość na dość gładki sos. Zamarynowane
Mamuśka wraca do formyZapraszam :) Składniki :1 paczka makaronu malutkie muszelki1 puszka kukurydzyokoło 1/2 kg piersi z kurczakakawałek pora5 jajekKawałek czerwonej papryki jeśli lubicie 1 majonez pieprz, sól , vegetaokoło 5/6 ogórków korniszonówoliwa do smażenia kurczaka Wykonanie:Makaron ugotować al dente .Por umyć i drobno pokroić.Korniszony pokroić w kosteczkę.Paprykę pokroić w kostkę ( jeśli nie lubicie nie musicie jej dodawać).Jajka
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki(2 porcje): - spory pojedynczy filet z kurczaka - 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach na półtwardo - 1 bakłażan - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 6 ząbków czosnku - tymianek,bazylia, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek granulowany - łyżeczka oliwy Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrajamy na dwa kotlety i nacieramy 2 posiekanymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem, papryką wędzoną i bazylią. Odstawiamy
Cook&Lovepasują na spotkania w gronie znajomych. Składniki: pół kilo piersi z indyka (można również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam
potrawyregionalne