Taki kurczak idealnie sprawdzi się podany z ryżem lub makaronem. Danie ciekawie smakuje z małymi różyczkami kalafiora. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa 400 g pomidorów z puszki (w całości) 0,5 szklanki bulionu 1 cebula 1/2 główki kalafiora 1/2 czerwonej papryki 6 pieczarek 2 łyżki natki pietruszki Oregano Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa. Na patelni szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy kurczaka, podsmażamy. Kolejn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...