pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:106/344)

SAŁATKA GYROS Z KURCZAKIEM 174

ilości sałatki pierś z kurczaka kapusta pekińska kiszone ogórki kukurydza konserwowa cebula biała i czerwona majonez jogurt ketchup (opcjonalnie) ww.czerwona świeża papryka (ja nie dodałam) mieszanka przypraw do gyros sól pieprz granulowany czosnek oliwa Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę,przełożyłam ją do miseczki, wsypałam mieszankę przypraw do gyros,  zalałam oliwą i odstawiłam do lodówki. Pokroiłam cebule i obrane

potrawyregionalne
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą 299

Uwielbiam rodzinne obiady, lubię również zaskakiwać różnorodnością na talerzu. No dobra przyznam się, że moja rodzina dziwnie się na mnie patrzy jak jest ten sam obiad

Niezły Młynek
TORTILLE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 172

gotowe z powodu braku czasu na wykonanie domowych ale i tak było smacznie ;) Składniki: * 5 placków tortilli * 3 pojedyncze piersi kurczaka * świeży ogórek  * 2 pomidory * sałata lodowa * pół cebuli * pół czerwonej cebuli * mała papryka czerwona * pieczarki * sos z ketchupu i majonezu Wykonanie: Placki tortilli lekko podgrzać, posmarować sosem. Sos robię pół na pół ketchupu(...)majonezu. Pomidora i ogórka pokroić w plasterki, pieczarki drobno pokroić podsmażyć na maśle. Pierś z kurczaka pokroić w drobna kostkę, podsmażyć z przyprawą do gyrosa. Sałatę lodową "porwać" na kawałki, paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Na tortille nakładać po trochu warzyw i kurczaka. Zwinąć w rulon i gotowe

Zrób to smacznie
Zupa meksykańska z klopsikami 119

dietetyczne. Postanowiłam sama zmielić mięso bo lubię łączyć rożne gatunki. Można oczywiście wykorzystać mięso gotowe mielone. klopsiki: 1 pierś z kurczaka 20 dkg mięsa od szynki 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1  jajko 1 ząbek czosnku 1 cebula papryka czerwona przyprawa 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki mąki zupa: 1 puszka kukurydzy 2 szklanki przecieru pomidorowego 1 puszka fasoli(...)białej ugotowanej 1 cebula duża 20 dkg pieczarek 2 liście laurowe 3 ziarna ziele angielskie 1/2 papryczki chili czerwonej i zielonej 1 papryka żółta 1 ząbek czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie natka pietruszki. olej Pierś z kurczaka, mięso od szynki, obraną cebule  i czosnek miele maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję bułkę tartą, sól, pieprz, jajko, paprykę czerwoną, majeranek

wesoła kuchnia
Sałatka a’la Cezar z kurczakiem 165

kurczakiem, i chrupiącymi grzankami skropiona wyrazistym sosem na bazie anchois i musztardy. Palce lizać!   Składniki:   2 garście fasolki szparagowej   1 podwójna pierś z kurczaka (około 500g)   sól, czarny pieprz, sodka papryka, cynamon, zioła prowansalskie, granulowany czosnek, tymianek   5-6 plasterków szynki parmeńskiej lub wędzonego boczku   sałata lodowa lub rzymska   garść listków bazylii(...)odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 cm kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku do uzyskania pożądanej twardości. Odcedzamy.   Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dowolnej wielkości kostkę. Mięso obtaczamy mieszanką przypraw (sól, czarny pieprz, sodka papryka, cynamon, zioła prowansalskie, granulowany czosnek, tymianek). Na dużej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kurczaka przez kilka minut

Pyry na Gaz
Kurczak Cacciatore po mojemu 190

Składniki: większa pierś kurczaka mąka 1 większy por 1 czerwona papryka ( lub wszystkie z kolorów razem ) puszka pomidorów w puszcze ( bez skórek ) oregano, sól, pieprz, słodka lub ostra papryka kilka kropel sosu sojowego 100 ml białego wytrawnego wina  2 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek szczypior Przygotowanie: Pierś umyć, osuszyć i oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni, aż się zarumieni - posypać

Gaździnka warzy
Ratatouille z grillowanym kurczakiem (Ratatouille di verdure e pollo) 222

SKŁADNIKI 2 cukinie 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 200 g passaty pomidorowej 400 g filetu z piersi kurczaka oregano kurkuma tymianek bazylia oliwa z oliwek s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 2 zucchine 1 melanzana 1 peperone giallo 1 peperone rosso 1 scalogno 2 spicchi d'aglio(...)oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę kurkumy, 1 łyżeczkę suszonego oregano, sól oraz pieprz. Filety z piersi kurczaka smarujemy marynatą, odstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki. Cukinie kroimy w pół plasterki, b akłażana w kostkę a paprykę w paski. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szalotkę oraz rozgniecione

La grande e la piccola cuoca
Kurczak w sosie kurkowym 125

likier jagodowy . Możecie też sprawdzić propozycję na pierś z kurczaka w pesto . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Kurczak w sosie kurkowym średnia pierś z kurczaka 300 g kurek sól, pieprz, kumin, papryka ostra 150 g mąki 100-150 ml śmietany 30 % szczypiorek olej Przepis – Kurczak w sosie kurkowym Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy

Kuchennyviral.pl
Kurczak w sosie kurkowym 281

likier jagodowy . Możecie też sprawdzić propozycję na pierś z kurczaka w pesto . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Kurczak w sosie kurkowym średnia pierś z kurczaka 300 g kurek sól, pieprz, kumin, papryka ostra 150 g mąki 100-150 ml śmietany 30 % szczypiorek olej Przepis – Kurczak w sosie kurkowym Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy

Kuchennyviral.pl
Sałatka dla nielubiących selera naciowego 376

prawdę polecam :) Składniki na sporą miskę: 3-4 łodygi selera naciowego 2 wędzone udka z kurczaka (można użyć usmażonej w ulubionych przyprawach piersi z kurczaka) puszka czerwonej fasoli (odsączonej i opłukanej na sitku) 1 czerwona papryka 2 garście suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu pieprz (dość sporo) (ewentualnie sól jeśli ktoś lubi bardzo słone) Fasolę odcedzamy na sitku(...)płuczemy pod bieżącą wodą.  Jeśli chcemy zamiast kurczaka wędzonego dodać piersi z kurczaka, to najpierw je nacieramy dokładnie ulubionymi przyprawami, kroimy na bardzo drobno i smażymy (można pokroić również po usmażeniu, a nie przed). Jeśli używamy udek z kurczaka to również kroimy w kostkę. Selera i paprykę myjemy. Od łodyg selera odcinamy liście jeśli są i dolną część

Jedzeniomania
Warzywne leczo z wędzonym kurczakiem 191

papryki pomarańczowe 200 g cukinii 200 g fasolki szparagowej żółtej 1 puszka pomidorów bez skóry 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 250 g wędzonej piersi kurczaka 1 kostka warzywna (bulionetka) szczypiorek do dekoracji sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku 750 ml wody PRZYGOTOWANIE : Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy na miękko na parze.  Paprykę myjemy, oczyszczamy i wraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry 175

niezbyt drogi obiad. Przygotowaliśmy, zjedliśmy i możemy ze spokojnym sumieniem zarekomendować wszystkim miłośnikom kuchni tajskiej. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, możecie zamiast chili dodać czerwoną paprykę. Składniki: około 75 dag piersi z kurczaka  1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 lub 2 papryczki chili 10-12 strąków zielonej fasolki 3-4 liście limonki kaffir 2 łyżeczki czerwonej pasty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak z warzywami po chińsku 231

kurczaka – mieszanka warzyw chińskich Hortex – 2 łyżki oleju sezamowego/chili lub zwykłego – 150g jogurtu naturalnego – sos sojowy – przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, rozmaryn Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, a następnie nacieramy olejem, sosem sojowym i obtaczamy w przyprawach. 2. W patelni/garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy

Podwójnaporcja
Udka z kurczaka z kaszą gryczaną, w kapuście 178

udek kurczaka -podwójny filet z piersi kurczaka -główka białej kapusty -2 marchewki -10 dkg kaszy gryczanej -ząbek czosnku -sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy -2-3 łyżki masła -olej Udka przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i pieprzem ziołowym. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Kapustę sparzamy. Zdejmujemy tyle liści, ile mamy udek. Filety z piersi kurczaka drobno siekamy. Czosnek kroimy(...)drobną kostkę a marchewkę w plasterki. Roztapiamy masło i podsmażamy delikatnie czosnek. Łączymy pokrojoną pierś kurczaka z kaszą i czosnkiem. Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Na liściach układamy udka i porcje piersi z kaszą. Zwijamy, jak gołąbki. Posypujemy papryką. Podsmażamy na oleju z niewielką ilością masła. Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego a na patelni podsmażamy marchewkę. Kiedy się zeszkli, dolewamy

Maminek kulinarny