pierogi - 9277 przepisów (strona:199/619)

Pierogi ruskie z pieczarkami 49

pieczarki były w promo i jakoś tak mi się nabrało?!? Powiem wam, że może jakiejś rewelacji, rewolucji też, nie było...ale...ale...jakoś nam posmakowały. I oczywiście Aruś nalepił pierogów (pod spodem podaję składniki na 50-55 sztuk), bo lubi...lubi też mrozić, już niekoniecznie rozmrażać. Kilka dni później była powtórka z tych mrożonych i wiele w smaku(...)pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z masłem i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody

R'n'G Kitchen
Pierogi ruskie na ostro 49

wyrobionego ciasta odcinamy kawałek i cieniutko rozwałkujemy. Resztę ciasta przykrywamy żeby nie wysychało. Za pomocą wykrawaczki lub szklanki wycinamy kółka z ciasta, nakładamy na nie farsz i formujemy pierogi.  W garnku zagotować wodę z solą o łyżeczką oleju. gotowe pierogi wkładać do garnka i mieszać od czasu do czasu by sie nie przykleiły do dna garnka

Camilla w kuchni
Pierogi ruskie 2 56

wyrobionego ciasta odcinamy kawałek i cieniutko rozwałkujemy. Resztę ciasta przykrywamy żeby nie wysychało. Za pomocą wykrawaczki lub szklanki wycinamy kółka z ciasta, nakładamy na nie farsz i formujemy pierogi.  W garnku zagotować wodę z solą o łyżeczką oleju. gotowe pierogi wkładać do garnka i mieszać od czasu do czasu by siie nie przykleiły do dna garnka

Camilla w kuchni
Pieróg biłgorajski 44

pieczywo, dziś powszedni wypiek piekarni. Kiedy pierwszy raz próbowałam tego specjału, potraktowałam go jak nieudane wytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba, z masłem i wędliną lub kwaśną śmietaną. Odgrzany w plastrach na maśle idealnie pasuje do kwaśnego mleka. W Tarnogrodzie, gdzie poprzednio mieszkałam, żadne świąteczne(...)okazje typu chrzciny, komunie, wesela, święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia nie mogły się obyć bez pieroga. Składniki: ? 500 g ziemniaków ? 500 g kaszy gryczanej ? 750 g tłustego twarogu ? 300 g masła ? 250 ml śmietany 18% ? 5 jajek ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc na puree. ? Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie

To co kocham
Pierogi z kapustą i pieczarkami 48

wyrobionego ciasta odcinamy kawałek i cieniutko rozwałkujemy. Resztę ciasta przykrywamy żeby nie wysychało. Za pomocą wykrawaczki lub szklanki wycinamy kółka z ciasta, nakładamy na nie farsz i formujemy pierogi.  W garnku zagotować wodę z solą o łyżeczką oleju. gotowe pierogi wkładać do garnka i mieszać od czasu do czasu by się nie przykleiły do dna garnka

Camilla w kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 2 39

wyrobionego ciasta odcinamy kawałek i cieniutko rozwałkujemy. Resztę ciasta przykrywamy żeby nie wysychało. Za pomocą wykrawaczki lub szklanki wycinamy kółka z ciasta, nakładamy na nie farsz i formujemy pierogi.  W garnku zagotować wodę z solą o łyżeczką oleju. gotowe pierogi wkładać do garnka i mieszać od czasu do czasu by siie nie przykleiły do dna garnka

Camilla w kuchni
Mazowieckie pierogi z makiem 57

Zaciekawiony smakiem postanowiłem wypróbować przepis na pierogi z makiem. Powstały całkiem przy okazji, tzn. przy "magicznej" kutii oraz jednoczesnym lepieniu pierogów z kapustą i grzybami. No i jak nie zrobić, jak zrobić i spróbować.           Składniki:       400 g mąki 1 łyżka masła 300-350 ml wrzątku 2 szklanki maku

R'n'G Kitchen
Uszka z grzybami leśnymi lub pieczarkami 71

pieprz. Odstawić do ostygnięcia. Od ciasta odkrawać odcinać kawałki, ciasto cienko rozwałkować i wycinać małe  kółka o średnicy ok 5 cm. Do placuszków nakładać dużą ilość farszu-pierogi mają być pękate, i bardzo dokładnie sklejać. Sklejamy najpierw jak pierogi, a następnie sklejamy ze sobą końce. Uszka układamy na bawełnianej ściereczce oprószonej mąką.    Uszka gotujemy

Krylowa Kuchnia
Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem 48

wrzucamy pokrojony drobniej szpinak. Po przestudzeniu rozgniatamy dynię widelcem, dodajemy serek i mieszamy nadzienie. doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką krążki i lepimy pierogiPierogi gotujemy we wrzątku i podajemy z cebulką przysmażoną na maśle

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki ruskie 59

Kolejna moja propozycja na wytrawne naleśniki, a mianowicie naleśniki ruskie . Naleśniki ruskie to super pomysł na bezmięsny obiad. Naleśniki ruskie to placki z farszem takim jak do pierogów ruskich, czyli ugotowane ziemniaki, twaróg i podsmażona cebulka. Pyszne i tanie danie. Takie naleśniki z pewnością przypadną do gustu fanom pierogów ruskich, są równie smaczne, a przygotowuje się

Gotuj z Prezesem
Pierogi Z Twarożkiem Ziołowym 72

Farsz ziołowy na te pierogi to taka miła odmiana od tych z twarogiem, warto czasem pokusić się o dodanie innego składnika bo możemy uzyskać smak który może nam bardzo zasmakować ;)  Ps. robiłam już dwa razy te pierogi i za drugim razem dodałam do środka skwarki z boczku, było przepysznie i oczywiście możecie użyć dowolnego twarożku ;) Składniki

Gotowanie...to proste !
CHINKALI, CZYLI GRUZIŃSKIE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM I KOLENDRĄ 61

jednak ich smak wynagrodzi nam ten czas spędzony w kuchni. Są naprawdę smaczne i fantastycznie się prezentują. Kto jeszcze nie próbował to polecam, bo naprawdę warto. Chinkali, czyli gruzińskie pierogi z mięsem mielonym i kolendrą - składniki: Ciasto: * 500 g mąki pszennej * 2 żółtka * około 250 ml ciepłej wody * szczypta soli * 2 łyżki oleju Nadzienie: * 650 g mięsa mielonego wieprzowego(...)cebula * 250 ml rosołu * pęczek kolendry * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki czarnego pieprzu Wykonanie: Z mąki pszennej, żółtek, soli, oleju i wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Wodę jednak najlepiej dolewać stopniowo do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Podzielić je na 3 części, każdą rozwałkować na cienki placek grubości około 3 mm. Za pomocą szklanki lub miseczki wycinać koła

Zrób to smacznie
Uszka z pieczarkami 71

wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów i uszek. Zwykle robi się je z leśnymi grzybami lub z kapustą i grzybami. Alternatywą dla nich będą uszka z pieczarkami – tanie, wyjątkowo łatwe do zrobienia i (co najważniejsze) przepyszne. Będą idealnym dodatkiem do wigilijnego barszczu lub zupy grzybowej. Dlaczego ciasto na uszka jest twarde? Twarde ciasto na uszka lub pierogi

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania