Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem

Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem

Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem

Przepis na : obiad

  ciasto pierogowe; 400 g mąki 300 ml wrzątku pół łyżeczki soli 1 łyżka oleju nadzienie; 300 g dyni hokkaido 2 garście świeżego szpinaku pół opakowania serka sałatkowego tolonis sól pieprz 2 ząbki czosnku  pół cebuli Mąkę mieszamy z solą i olejem, zalewamy wrzątkiem i mieszamy przez chwilę łyżką, potem zagniatamy ciasto.  Nadzienie . Dynię kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku, cebuli, soli i pieprzu. Podlewamy odrobiną wody i pod przykryciem podduszamy jeszcze ok 10 min.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.