Pierogi ruskie 2

Pierogi ruskie 2

Pierogi ruskie 2

  Ciasto:  mąka pszenna - 3 szkl sól- szczypta żółtko - 1 szt masło stopione - 2 łyżki ciepła woda- ok 3/4 szkl FARSZ: ziemniaki - 50  dag cebula - 4 szt ser biały 25 dag boczek wędzony - 15-20 dag sól pieprz olej  FARSZ: Ziemniaki obrać, opłukać, włożyć do garnka zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości, odcedzić i przestudzić. Cebulę obrać, opłukać i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej,  dodać cebulę. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.