pierogi - 9320 przepisów (strona:201/622)

Pierogi z kurkami 166

Składniki na 30 pierogów: 150 g mąki 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli gorąca woda farsz: 500 g kurek 1 cebula 30 g kaszy manny 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej … Czytaj dalej Pierogi z kurkami

czarrna od kuchni
Pierogi z kozim serem i oliwkami 77

archeologicznych towarzyszy człowiekowi od jakichś 8 do 10 tyś. lat. To sympatyczne zwierzę dostarcza nam np. mleka, a ser z niego, jest głównym składnikiem dzisiejszej potrawy, czyli przyrządzam dziś pierogi z kozim serem, ziemniakami i oliwkami! Ma być zdrowo (niestety dotyczą mnie rygory dietetyczne), ale musi być też smacznie, (przecież poczucia smaku nie utraciłem)! Przepis jest tak samo dobry(...)środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie.   Gotujemy w osolonym wrzątku,  3-4 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.   Z podanych proporcji wychodzi około 50 pierogów.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką 81

plasterki, a pomidory na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystko ze sobą. Ciasto: Ciasto rozwałkować (grubości 3-4 cm) i wyciąć za pomocą szklanki kółka. Nafaszerować i zlepić na kształt pierogów. Pierożki smażyć partiami w głębokim oleju na mocno złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Pokroić i wymieszać składniki na farsz 3. Rozwałkować ciasto(...)Wyciąć kółka z ciasta i zlepić pierożki z farszem 5. Usmażyć pierogi na głębokim tłuszczu Pobierz wersję do druku: Pobierz Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką Artykuł Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
PŁOŃSKI FESTIWAL PIEROGÓW – 19-23.04.21 PŁOŃSK 94

Szczera miłość do pierogów to uczucie niezwykle trwałe, które każdy... Artykuł PŁOŃSKI FESTIWAL PIEROGÓW – 19-23.04.21 PŁOŃSK pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Żurek z pierogami faszerowanymi białą kiełbasą 82

pozostaną klasyczne, bo i barszcz biały na dobrym żurku, i biała kiełbasa będą wykorzystane, ale na tym z klasyką koniec! Bo ja zachęcam was do przygotowania sobie: żurku z pierogami, faszerowanymi białą kiełbasą! Kto nie boi się takiego eksperymentu, może skorzystać z szczegółowego przepisu, do którego podaję link. Ja zachęcam, bo wyszło bardzo dobre! Odważnym życzę smacznego(...)marchew wyławiamy i kroimy w talarki). Wywar przecedzamy przez drobne sito. Do bulionu warzywnego wlewamy żur, dodajemy majeranek, zagotowujemy i zabielamy śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.   Pierogi:   Z kiełbasy wyciągamy farsz, lekko doprawiamy majerankiem. Wyrabiamy z odrobiną ciepłego bulionu warzywnego.   We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko

R'n'G Kitchen
Pierogi warzywne taką mają nazwę- a mają tylko 3 składniki nadzienia 158

ciasto na pierogi przygotowuję- 16 łyżek mąki ,2 jajka ,szklanka ciepłej wody wszystko wyrabiamy na jednolite ciasto i wałkujemy . szklanką wykrawamy kółka nakładamy nadzienie i zlepiamy , składniki na masę 1/2 opakowania szparagów mrożonych ugotować ,odcedzić i zmiksować Benderem.. Do tego dodać 1 kostkę fety ,i pieczarki ,ja już miałam usmażone więc wam nie powiem ile dałam ale gdzieś(...)ok30 dag wszystko wymieszać doprawić i nakładać na pierogi i zlepiać .Gotować w osolonej wodzie

Moje Wyroby
Czebureki z mięsem z rosołu i suszonymi pomidorami 102

przecież Smakosz kości obgryzać nie będzie, wszak to nie dla jego arystokratycznego podniebienia ;) a sama wszystkiego nie dam rady. Mój Niejadek toleruje (bo "lubi" to za dużo powiedziane) pierogi z mięsem, więc tym razem postanowiłam przygotować trochę inne pierogi - smażone w głębokim tłuszczu czebureki z mięsem z rosołu i aromatycznymi suszonymi pomidorami.  Czebureki z mięsem i warzywami

Na kulinarnym poligonie
3 najlepsze ciasta na pierogi 123

Dobre ciasto na pierogi to podstawa. Po kilkudziesięciu latach pracy z pierogami, podaję Wan 3 doskonałe przepisy na ciasto. Aby uzyskać kolorowe i smakowe ciasto dodajemy : * kakao *natkę pietruszki * sok z buraka *czerwoną sproszkowaną paprykę *kurkumę *szafran itp.   1 PRZEPIS mąka pszenna 500 g bardzo ciepła woda 250 ml olej 4 łyżki szczypta soli 2 PRZEPIS mąka

Smaczne moje
IDEALNE ciasto na pierogi 921

Mięciutkie, elastyczne nie rwące się ciasto. Zrobione z niego pierogi można ugotować lub usmażyć na tłuszczu.    mąka pszenna 500 g bardzo ciepła woda 250 ml olej 4 łyżki szczypta soli ew. szczypta kurkumy    Wychodzi ponad 40 sporych pierogów. . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i ciepłą wodę, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy

Smaczne moje
Pierogi wigilijne 226

jest tradycją na bożonarodzeniowym stole? Pierogi wigilijne! Myślę, że w tej kwestii zgodzi się ze mną każdy. Jest to tradycyjna polska potrawa, która cieszy się popularnością nie tylko w Polsce. Są one doskonałym dodatkiem do barszczu, jednak mog The post Pierogi wigilijne appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ruskie kluski 100

Kluski dla wszystkich wielbicieli pierogów ruskich. Jeśli nie macie czasu na lepienie pierogów to te kluseczki będą doskonałym pomysłem na pyszny i tani obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Nam kluseczki bardzo posmakowały i na stałe zagoszczą w naszym menu. 500 g ugotowanych ziemniaków 250 g białego sera mała cebulka jajko ok 1/2 szkl mąki pszennej sól, pieprz

Smakołyki Asi
Chinkali 2914

specjały Zakaukazia przygotowywane są w Polsce w wielu przypadkach przez osoby, które te rejony znają jedynie z książek – niekoniecznie kucharskich – to chaczapuri przypominają smakiem calzone a chinkali nasze rodzime pierogi z mięsem. Dziwne to, zważywszy jak bogata i kolorowa jest tamtejsza kuchnia, a tamtejsze smaki oryginalne. Dlatego od jakiegoś czasu próbuję odtworzyć, zapamiętane z dzieciństwa, smaki Kaukazu. Szczególnie(...)blacie lub stolnicy wstępnie rękoma, a następnie rozwałkowujemy na dość cienki placek. By ciasto nie lepiło się do blatu, możemy podsypać mąką. Z placka, szeroką szklanką lub foremką do pierogów, wycinamy okręgi. Pozostałą część ciasta formujemy ponownie w kulkę i powtarzamy proces. Jedną łyżkę farszu nakładamy na środek wyciętego okręgu z ciasta i zaczynamy najtrudniejszą część - formowanie sakiewki. Można

Kulinarna Pokusa