pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:3/126)

Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 100

naszych domach najczęściej robi się pierogi z mięsem wcześniej ugotowanym lub duszonym. O wiele bardziej przypadło mi do gustu nadzienie z mięsa surowego i to za sprawą koleżanki. Pewnego dnia Asia wyciągnęła mnie do knajpki kuchni wschodniej i tam po raz pierwszy jadłam pielmienie , czyli… pierogi z mięsem wieprzowo-wołowym z dodatkiem cebuli i czosnku. Bardzo(...)tych wersjach są bardzo smaczne? Zrobienie ciasta i ulepienie pierogów jest trochę pracochłonne, ale zapewniam, że warto – efekt końcowy jest pyszny   Składniki: 500 g mąki pszennej (poznańskiej) 250 ml ciepłej wody 1 jajko 1 łyżeczka soli   500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz   W głębokiej misce

Kulinarne S.O.S.
Pielmienie(pierogi z surowym mięsem) 118

naszych domach najczęściej robi się pierogi z mięsem wcześniej ugotowanym lub duszonym. O wiele bardziej przypadło mi do gustu nadzienie z mięsa surowego i to za sprawą koleżanki. Pewnego dnia Asia wyciągnęła mnie do knajpki kuchni wschodniej i tam po raz pierwszy jadłam pielmienie , czyli… pierogi z mięsem wieprzowo-wołowym z dodatkiem cebuli i czosnku. Bardzo(...)tych wersjach są bardzo smaczne Zrobienie ciasta i ulepienie pierogów jest trochę pracochłonne, ale zapewniam, że warto – efekt końcowy jest pyszny   Składniki: 500 g mąki pszennej (poznańskiej) 250 ml ciepłej wody 1 jajko 1 łyżeczka soli   500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku sól i pieprz   W głębokiej misce

Kulinarne S.O.S.
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 309

smakują jeszcze bardziej…;)! Dzisiaj przedstawiam przepis na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. Mięso ugotowałam przy okazji przygotowania wywaru na zupę. Ponieważ się spieszyłam to resztę farszu zrobiłam trochę inaczej niż zwykle… Po prostu podsmażyłam cebulę, dodałam ugotowane grzyby, kapustę i ugotowane mięso. Jak wszystko się podsmażyło to lekko to zmiksowałam, bo nie lubię jak masa jest(...)Zapraszam więc na pyszne pierogi z mięsem, kapustą i grzybami… Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami Składniki: ok. 500g mięsa ugotowanego (u mnie łopatka) 2 cebule 1/2 kg kapusty kiszonej garść grzybów suszonych sól, pieprz, majeranek olej rzepakowy Ciasto (na 80 pierogów) 600 g mąki pszennej szczypta soli 400 ml gorącej wody 60 g masła

UgotujmyTo.pl
Pierogi z mięsem 207

farszu używa się mięsa wołowego. Możecie do przygotowania rosołu kupić pręgę wołową, antrykot lub szponder. Najczęściej rosół gotuje się na z kawałkiem szpondru, jednak ten często na sporą część kości i mniejszą ilość mięsa. Po usunięciu kości jak najbardziej będzie nadawał się do przygotowania farszu mięsnego. Możecie kupić także niewielką ilość pręgi lub antrykotu, wtedy ilość mięsa ugotowanego w rosole(...)mięsa wołowego z rosołu domowego – 1 cebula – 1 bułka kajzerka – sól, pieprz, 2 łyżeczki oregano – 8-12 łyżek rosołu – 1-2 łyżki oliwy lub oleju Przygotowanie: Mięso ugotuj w rosole, po wskazówki zajrzyj do przepisu na rosół . Po ugotowaniu rosołu wyjmij mięso i zostaw na 5-10 minut aby wystygło. Jeśli mięso ma kości usuń

nietylkopasta.pl
Pierogi z serem 174

Pierogi z serem to smak naszego dzieciństwa. Można je podawać z dowolnymi dodatkami – owocami, serkiem waniliowym, śmietaną i cukrem. To danie z pewnością zasmakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z mięsem 188

przypomnieć jak się je robi. Przepis wzięłam z pierogów ze szpinakiem i serem feta , wtedy  ciasto wyszło pyszne, więc postanowiłam zrobić z tym ciastem pierogi z mięsem. Pierogi wyszły tak delikatne, że zniknęły od razu. Polecam, naprawdę są pyszne :-) Przepis na ok 50 pierogów Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 jajko ¾ szklanki wrzącej(...)mięsnego Mięso ugotować w takiej ilości wody aby było w całości za nużone we wrzątku, dodać marchew, pietruszkę, listki laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową i całość gotować pod przykryciem 1 godzinę 20 minut. Cebulę drobno pokroić i dusić pod przykryciem do momentu aż się zeszkli. Ugotowane mięso wystudzić, a następnie zmielić dwukrotnie wraz z warzywami.  Do zmielonego mięsa dodać

Na słodko lub wytrawnie
Pierogi z mięsem z rosołu 68

były pierogi.  Nie to, że to był pierwszy raz. Nie, nie! Zalepiłam pierogi z mięsa rosołowego… Wiadomo trzeba odpowiednio mięso przygotować, bo ugotowane mięso drobiowe jest później suche. Są jednak sposoby na uniknięcie tego jak i przy pierogach z mięsem wieprzowym. Trzeba mieć ciut rosołu pod ręką i tyle. Tego mięsa miałam nie za wiele(...)ugotowałam. Do okrasy najbardziej pasowało mi masło. Podpiekłam więc pierogi na maśle. Smakowały! Fakt, są delikatniejsze niż z mięsem wieprzowym, ale smaczne i to bardzo! Dla tych, co eksperymentują z mięsem rosołowym, polecam ! Smacznego! Lidka Artykuł Pierogi z mięsem z rosołu pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
DUSZONE W GLINIANKACH PIEROGI Z MIESEM 126

Krok 1. Przygotowujemy farsz do pierogów z mięsem :  Oczyszczone mięso obsmażam ze wszystkich stron na 2 łyżkach masła i przekładam do naczynia żaroodpornego. Wrzucam pokrojone na kawałki warzywa, lekko obsmażam, dodaję do mięsa.Na patelnię wlewam ok. pół szklanki wody, zagotowuję, zeskrobując przyklejone mięso i wlewam do naczynia żaroodpornego - mięso i warzywa solę, przykrywam i piekę przez godzinę(...)łyżkach masła z odrobiną soli i cukru. Krok 3. Mięso studzę, kroję na kawałki, mielę wraz z podsmażoną cebulą, pieczoną marchewką oraz pietruszką - mieszam z sosem spod pieczenia mięsa i warzyw, doprawiam farsz solą oraz pieprzem - w razie potrzeby dosypuję bułki tartej. Porcje ciasta na pierogi rozwałkowuję, wykrawał kółka, nakładam na nie farsz i zalepiam brzegi ciasta. Gotowe pierożki

Moja Książka Kucharska
Pierogi z truskawkami 89

przetworów na zimę. Ja przygotowałam paczkę pierogów. Przepis na ciasto jak zwykle zaczerpnęłam z „Kuchni polskiej” pod redakcją M.M. Kastelik s. 50 (z przepisu Pierogi z mięsem). Pierogi z truskawkami Przygotuj nóż i deskę do krojenia, garnek, łyżkę, sitka, miski (w tym jedną bardzo dużą), sitko, szklankę, wałek do ciasta, stolnicę lub inną płaską powierzchnię(...)zlepieniu. Pamiętaj jednak, aby najpierw zamrozić każdego z osobna, gdyż inaczej się posklejają. Źródło: Sekrety mojej kuchni, Ciasto – „Kuchnia polska” pod redakcją M.M. Kastelik s. 50 (z przepisu Pierogi z mięsem

blog.moje-pasje.info
Pierogi z Kapustą Kiszoną i Mięsem 253

Witam serdecznie Propozycja na pyszne pierogi z farszem z kapusty kiszonej i mięsa . Są trochę inne niż tradycyjne z mięsem ale równie smaczne . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 45 pierogów na farsz: 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego (bez kości) 500 g kapusty kiszonej 1 cebula (100 g) 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy 2 ziarenka(...)Końcowe przygotowanie farszu na pierogi i lepienie pierogów : Wystudzone mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa . Wystudzoną kapustę mocno odciskam i drobno kroję , pokrojoną dodaję do zmielonego mięsa . Całość dokładnie mieszam dłonią tak żeby powstała jednolita masa , sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – farsz na pierogi jest gotowy . Blat lekko podsypuję mąką i rozwałkuję ciasto

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z mięsem - przepis podstawowy 4002

Przepis zamieszczam na prośbę kilku osób, które uważają moje pierogi z mięsem za doskonałe. Jest to m.in. moja Ania, która już z niejednego talerza pierogi jadła. ;) I jest prawdziwą znawczynią tematu. Dla niej oraz dla wszystkich, którzy prosili - oto jest. ;) Jak już pisałam przy moim rosole, zawsze do tych pierogów wykorzystuję mięso i  nieco warzyw(...)gotowania rosołu i tak też Wam radzę uczynić, jeśli chcecie mieć naprawdę smaczne pierogi z mięsem. P.S. Przepis na ciasto poniżej jest inne niż widoczne na pierogach, ponieważ to jest ciasto maślankowe (zamiast wody - maślanka), które postanowiłam eksperymentalnie zrobić. Zabijcie mnie -nie wiem, gdzie przeczytałam przepis; na pewno gdzieś na Waszych blogach i jeszcze pamiętam, że wtedy Domi

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi z MAGGI’cznym farszem i karmelizowanym porem 161

się stosować np. do tatara , to taka „kropka nad i” w tym daniu. Tym razem wpadłam jednak na pomysł aby MAGGI zastąpiła sól w farszu na pierogi z mięsem z indyka. Przygotowałam pierogi z mięsem (zaznaczam, że surowym przed ugotowaniem) , pietruszką i MAGGI, odrobiną pieprzu. Aby się zbytnio nie namęczyć z ciastem postanowiłam je wyrobić hakiem(...)wrzucamy na gotującą się, osoloną wodę. Po wypłynięciu pierogów gotujemy je jeszcze około 8 minut na małym ogniu, ze względu na to, że farsz był z surowego mięsa. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową, hartujemy na moment w zimnej wodzie (nie będą się kleić), wykładamy na talerz, przed podaniem posypujemy przesmażonym porem na oleju z odrobiną cukru i soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka 185

pierogi z kaszą gryczaną i mięsem Kupieńskie pierogi z grochem (fasolą) Pierogi srokate (z kiszoną kapustą i białym serem) Pierogi oszukańce (z kaszą jęczmienną i mięsem) Pierogi ruskie Pierogi z kiszoną kapustą Pierogi z soczewicą i boczkiem Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem Pierogi z soczewicą i grzybami Pierogi

Trzeci talerz
Pierogi z mięsem mielonym. 143

Witam Was cieplutko :)  Dla wielbicieli mięsa i pierogów mam idealny przepis na właśnie pierogi z mięsem. Trochę pracy przy tym daniu jest, ale warto je przygotować. Idealne na sycący obiad. Zróbcie koniecznie, a nie pożałujecie. Ten farsz jest pyszny. U mnie obowiązkowo dużo zrumienionej cebuli na maśle...mniam. Polecam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na farsz(...)pysznych pierogów z mięsem: 1. Farsz: Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie odsączamy z wody, następnie mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę i przesmażamy cały czas mieszając, uważamy, żeby za mocno nie przypiec, bo czosnek będzie gorzki, następnie dodajemy mięso i przesmażamy, całość podlewamy

Izabelawkuchni
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 87

Pierogimięsem najlepsze robi moja Mama 😉 specjalnie z myślą o nich gotuje mięso (zazwyczaj mieszane). Potem na bulionie po nim jest zupa, kapuśniak czy co tam wymyśli, a z mięsa robi farsz do pierogów. Ale w tym farszu jest… Artykuł Pierogimięsem

Kolorowy Przepisownik