pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:5/126)

Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 268

połączenie pieczarek, cebuli i żółtego sera. Naprawdę polecam Wam przepis. Polecam Ci także przepisy: – przepisy na pierogipierogi z soczewicą – pierogi z mięsempierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi

nietylkopasta.pl
Pierogi z mięsem i kapustą 109

właśnie te mięsne z kapustą są dla niej numerem jedne. Dzisiaj pyszne domowe pierogi, które smakują prosto z wody czy tez jako zarumienione na patelni.   Pierogi z mięsem i kapustą Składniki : ciasto: 1/2 kg mąki 1 żółtko szczypta soli około 200 ml ciepłej wody  farsz: 1 kg łopatki  300 g kapusty kiszonej 1 duża(...)złoto na maśle, dodajemy do mięsa.  Całość mieszamy, wbijamy jajko. Wyrabiamy na jednolity mięsny farsz.  Ciasto: do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wbijamy żółtko i dolewamy wodę. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka (przy pomocy szklanki). Nakładamy farsz na każdy krążek.  Zlepiamy brzegi.   Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 152

zamrażalce;-)) Proponuję dziś chyba najbardziej popularne pierogi! Mięso,kapusta i grzyby ;-) Składniki: ugotowane mięso kapusta kiszona grzyby suszone / ewentualnie pieczarki cebula szklanka rosołu gotowana marchewka sól,pieprz Ciasto: 500 g mąki łyżka miękkiego masła gorąca woda szczypta soli Ilość składników zależy od tego ile chcemy zrobić pierogów. Ja zużyłam mięso z gotowanego wcześniej rosołu. Obrałam ugotowany kawałek pręgi(...)poszatkowałam,podlałam wodą i dusiłam razem z suszonymi grzybami około 40 minut. Po ugotowaniu dodałam kapustę do mięsa. Jak również pokrojone drobno grzyby  i podsmażoną cebulę. Farsz przyprawiłam,dolałam szklankę ugotowanego wcześniej rosołu i dokładnie wymieszałam. Teraz ciasto na pierogi. Do mąki dodałam miękkie masło,szczyptę soli i ugniatałam dolewając gorącej wody. Rozwałkowałam ciasto,wykraiwałam szklanką koła

potrawyregionalne
Pomidorowe pierożki z kaszą jaglaną i wieprzowiną 163

Pierogi z mięsem , dano ich nie robiłam. Rzadko udaje mi się ocalić ugotowane w wywarze mięso, zwykle zostaje po prostu zjedzone z dodatkiem chrzanu, tak po prostu. Tym razem przygotowałam wywar na chudych, wieprzowych żeberkach, który miał być bazą do jakiejś pysznej zupy . Część gotowanego mięsa została jak zwykle wyjedzona na gorąco, ale niewielką część udało mi się ocalić(...)myślą o pierogach. Było go tylko trochę więc musiałam zmieszać je z kaszą i warzywami żeby wystarczyło do moich pierożków . Farsz wyszedł boski, można go było wyjadać łyżeczką prosto z miski, ale mnie naszło na lepienie więc się powstrzymywałam. I dobrze bo pierożki pyszne! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 131

pierogowym temacie kombinujemy jak koń pod górę - tworzymy całkiem nowe smaki lub urozmaicamy te w których doszłyśmy już do czegoś na wzór perfekcji. Dziś na tapetę poszły pierogi z mięsem. Typowe dla nas połączenie indyka, kaczki i warzyw + dużej ilości przypraw postanowiłyśmy lekko wzbogacić by wydobyć inną głębię smaku.  Od wielu lat pierogi mięsne robimy(...)najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . 3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym , 4. Pierogi z mięsem - tradycyjne , 5. Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami. Ps. będzie nam bardzo miło, jeśli zostawisz tu po sobie małe co nieco. Jeśli chcecie nam potowarzyszyć i zasiąść

Wypisz Wymaluj
Pierogi z mięsem i pieczarkami 165

Przepis powstał dla odmiany zwykłych pierogów z mięsem. Od tej pory jeśli robię pierogi z mięsem to tylko wg tego przepisu. Nadzienie nie jest suche a wręcz bardzo wilgotne dzięki pieczarkom. Składniki: Ciasto: ok. 1 kg mąki pszennej 2 jajka ok. 1,5 szklanki wody Farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa wieprzowego (łopatka, karczek) 30 dag pieczarek(...)następnego dnia. Wystarczy je ugotować, ostudzone włożyć warstwami do miski (warstwy oddzielam papierem do pieczenia, aby pierogi się nie posklejały) i schować do lodówki. Do pierogów wykorzystuję obrane i zamrożone mięso z kości schabu, na których gotowana była zupa np. pomidorowa

Na Ciasteczkowych Papierach
Trójmiasto po trosze - Gdańsk 124

placek po węgiersku (oczywiście w karcie nazwane to było jakoś inaczej ale wykonanie jak wszędzie). Sam placek lipnie gumiasty i dziwnie wysuszony w środku… Największą porażką okazały się pierogi z mięsem. O i ile można  w ogóle nazwać to danie pierogami z mięsem, to chyba pokusiłbym się o nazwę: ciasto do pierogów i ups, niechcący maznąłem(...)papką mięsną w środku. Ciasto strasznie twarde, tradycyjnie niedosolone, mięso bez smaku mięsa. Na deser wysoki rachunek w stosunku do jakości i ilości. Jedyny plus w ogromie minusów to Pani kelnerka, która była uprzejma mimo naszych uwag. No ale dla miłej obsługi to można i do McDonalds’a pójść, a na obiad do babci… Browar Piwna, ul. Piwna 50/51

Right Behind The Kitchen
Pierogi z kaczką 106

obiedzie trochę mięsa pieczonej kaczki, to możemy przygotować z niego pierogi. Mięso drobno pokroić. Do garnka wlać wszystkie składniki sosu i gotować aż wygotuje się 2/3 płynu. Dodać mięso i gotować aż płyn się prawie wygotuje. Odstawić do ostudzenia. Ciasto na pierogi z żółtkami: 300 g mąki pszennej „00”, 5 żółtek, 20 ml oleju, 1 łyżeczka od kawy

królestwo garów
Pierogi z mięsem z piekarnika 118

piekarnika. -- -- -- -- Następnie przesmażamy na gorącej patelni z odrobiną tłuszczu, warzywa puszczę soki,  a tłuszcz też już był dodany do mięsa przed wstawieniem do lodówki. Odstawiamy do ostudzenia no i zabieramy się za przygotowanie ciasta na pierogi, w które nałożymy nasz farsz. Ciasto: 3-4 szklanki mąki, 25 g drożdży, szklanka ciepłej wody, łyżeczka cukru, łyżeczka soli, łyżka papryki(...)wody, jeżeli za mokre 2-3 łyżki mąki. -- -- Wałkujemy i wycinamy np. miską od barszczu, jak ktoś chce małe pierożki, to wycina inaczej. -- -- Po wycięciu nakładamy mięso+ czosnek i lepimy pierogi. Potem wykładamy na blachę, smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami. Tak przygotowane wstawiamy na 20-30 min do pieca, w funkcji góra/dół na 200 st.C

chleba naszego
Szlak kulinarny: Mazowiecka Micha Szlachecka - relacja z wyjazdu studyjnego, część II 131

się iście świąteczna atmosfera.  Kropką nad "i" była prawdziwa uczta w Zaścianku, gdzie mogliśmy do woli próbować mazowieckich przysmaków, w tym słynnych pierogów szlacheckich, żurku, pyz z mięsem, pierogów z kaszą i wielu innych potraw, których trawienie wspomagały doskonałe nalewki.  W drugi dzień wyjazdu z żalem pożegnaliśmy Mościbrody (wszystkie serwowane w restauracji potrawy podawane

KUCHARNIA
Taurus - ich pierogi i nie tylko 138

prestiżową, Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to: pierogi z borówkami pilzneńskie, pierogi z kapustą i grzybami pilzneńskie, pierogi z mięsem pilzneńskie, pierogi ruskie pilzneńskie oraz gołąbki pilzneńskie. Do produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne surowce. Świeże mięso pochodzi z Zakładu Przetwórstwa Mięsa w Pilznie . Do wyrobów nie używa się żadnych wypełniaczy, ulepszaczy(...)Smaki Regionów", są w całości (oprócz rozdrabniania mięsa) wykonywane ręcznie. Recepturą i sposobem wykonania nie różnią się od tych wykonanych w domu. W liść kapusty zawija się ugotowany ryż wymieszany z mięsem i naturalnymi przyprawami, a potem piecze. „Resztki” kapusty (niepasującej wielkością do zawijania), kupowanej od lokalnych rolników, używa się do pierogów, krokietów czy pierogów z kapustą. Spore

królestwo garów
Pierogi z mięsem + filmik 155

korzystam z mięsa z rosołu czy innego wygotowanego tylko przygotowuję sobie ekstra mięso, które wrzucam na wrzątek , tak by wszystkie smaki zostały w środku, nie wygotowane mięso rosołowe, które wszystkie swoje dobra oddaje do wywaru, tylko by to dobro znalazło się w pierożku. Polecam Wam taki sposób i zapraszam do przepisu wraz z filmikiem :-) * * * Składniki na kilkadziesiąt pierogów: *Ciasto(...)mięsa 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) kawałek selera (korzeń) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 5 liści laurowych 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, majeranek kawałek boczku oliwa Wykonanie: 1. Zaczynamy od farszu. Ok. 800 g surowego mięsa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. 2. Warzywa obieramy i myjemy.  3. Nastawiamy garnek z wodą. Gdy się zagotuje, mięso

Kawa z mlekiem
Pierogi z mięsem 121

zanim się obejrzę już trzeba wracać do codziennych obowiązków. Odchodzę trochę od jesiennych przepisów ( w końcu nie samą dynią czy jabłkami człowiek żyje), zapraszam Was dzisiaj na pierogi z mięsem. Powiem skromnie, że nie przepadam akurat za pierogami z mięsnym nadzieniem, ale te bardzo mi posmakowały. A w połączeniu z podsmażoną cebulką to już niebo na talerzu. Skorzystałam(...)łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 350 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 małe jajko 1,5 łyżki bułki tartej 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli i pieprzu 1 łyżeczka majeranku Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę oraz wszystkie pozostałe składniki

My simple kitchen
Pierogi z mięsem 223

Jakiś czas temu ugotowałam pierogi ruskie ( tutaj ) a tym razem były pierogi z mięsem. Są to ulubione pierogi moich dzieci. Mogą je jeść na śniadanie, obiad i kolacje (nie żebym nie miała nic innego w lodówce ;) ) Składniki:      Ciasto:        ok. 0,5kg mąki(...)mała chochelka wywaru z ugotowanego kurczaka        1 jajko Przygotowanie:     Kurczaka ugotować z włoszczyzną (tak jak gotuje się rosół). Mięso wyjąć, ostudzić, wyjąć kości i zmielić razem z 1 większą lub 2 małymi marchewkami. Do farszu dodać jajko, sól, pieprz oraz 1 chochelkę wywaru w którym gotował się kurczak. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto

Amatorka kuchenna
Wegetariańskie pierogi jak z mięsem ( z soczewicą i suszonymi pomidorami) 164

ograniczyć mięso ze względu na zdrowie i samopoczucie. Nie raz mam ochotę na pierogi z mięsem, ale nie dość, że źle się po nich czułam, to jeszcze mielenie mięsa najzwyczajniej w świecie mnie obrzydza. Postanowiłam więc przygotować pierogi z roślinnym farszem, który w smaku będzie przypominał mięso. Zielona soczewica z aromatycznymi ziołami, suszonymi pomidorami i wędzoną papryką spełniła(...)łyżeczki lubczyku 0/5 łyżeczki wędzonej mielonej papryki łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki spora szczypta grubomielonego pieprzu sól Soczewicę gotujemy do miękkości, w podwójnej […] Artykuł Wegetariańskie pierogi jak z mięsem ( z soczewicą i suszonymi pomidorami) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog