pierogi z mięsem - 1877 przepisów (strona:15/126)

Pierogi z bobem, czosnkiem i koperkiem 110

zrobię tradycyjnych pierogów. Ani z mięsem, ani z serem, nawet zgrzytam zębami na wigilijne z kapustą i grzybami.  Ale każdy inny wsad do ciasta pierogowego i owszem, bardzo chętnie.  Od tygodnia „chodziły za mną” pierogi z bobem i to był strzał w dziesiątkę. Wszyscy solidarnie wciągaliśmy dzisiejszy pierogowy obiad, zachwycając się smakiem. Będę nieskromna

gutfut
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. 130

krokiety z mięsem, kapustą i grzybami , a jeśli zostanie nam część ciasta to proponuję zrobić na deser pyszne pierogi z truskawkami .      Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami CIASTO: 500g mąki pszennej (wrocławska, poznańska) 350 mililitrów dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam(...)cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy zmieloną kapustę kiszoną, mięso, grzyby, dodajemy przesmażoną cebulkę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, pamiętając by farsz był

Rozpustne gotowanie
Pierogi z mięsem z indyka i papryką. 190

oporne do rozwałkowania, ale później, to już idzie jak z płatka. Farsz zrobiłam z mielonego mięsa z indyka, dodałam cebulę szalotkę i paprykę czerwoną oraz zieloną. Całość bardzo dobrze przyprawiłam. Bo bardzo lubimy jak dania są bardzo wyraźne w smaku. Wiecie, że te pierogi robiłam już dwa razy w ciągu tygodnia! Część zamroziłam, będzie na szybki obiad :). Powiem(...)ugotowaniu są miękkie, widelec nie ma oporu, żeby się przebić przez ciasto. Na pewno ponownie je zrobię! Pierogi na zdjęciu robiłam za pomocą foremki :D. Polecam!   PIEROGI Z MIĘSEM Z INDYKA I PAPRYKĄ.           Składniki około 45 sztuk: Ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej 3 łyżki oleju 120 ml ciepłej wody 1 jajko

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – przepis 151

naszych stołach są pierogi, bez których wiele osób nie wyobraża sobie prawdziwej polskiej kuchni i prawdziwych rodzimych obiadów. Czasami, obok tych najbardziej znanych przepisów, jak te na pierogi z mięsem, serem, czy kapustą i grzybami, warto wypróbować równie ciekawe, jak choćby na pierogi z kaszą gryczaną i serem, które zachwycą niejednego smakosza mącznych potraw.   Pierogi

Księga-Smaku
Pierogi z jagodami 128

pracy, ale efekt jest znakomity.     Oczywiście poruszając temat pierogów musimy wybrać te przepisy, które będą   zgodne z dietą rozdzielną. Na początek eliminujemy w 100% pierogi z mięsem i z serem. Na liście pozostanie jeszcze kilka opcji, a wśród nich PIEROGI Z JAGODAMI. Składniki na farsz: jagody mąka ziemniaczana śmietana lub cukier i masło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Drożdżowy pieróg z kurkami, cukinią i mięsem mielonym 140

byłabym sobą gdybym nie nakombinowała.... Drożdżowy pieróg nadziany farszem z mięsa mielonego, kurek, cukinii, doprawiony szczyptą pikantnego chilli posypany startym serem to doskonały pomysł na obiad, ciasto drożdżowe dzięki dodatkowi majonezu jest wspaniale puszyste, rozeszły się w mig więc smakowało, polecam! Danie prezentuje się na talerzu  Jesień-Autumn Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto drożdżowe: 25 dag mąki pszennej(...)cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 czubate łyżki majonezu Farsz: 40 dag mięsa mielonego 1/2 cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 20 dag świeżych kurek 15 dag sera żółtego 3 łyżki oleju 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku przyprawa do mięsa mielonego do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać w misce z mąką

Wanilia i Kardamon
domowe pierożki z mięsem rosołowym 132

farsz: ok. 500 g ugotowanego mięsa rosołowego 200 g cebuli 100 g masła sól, pieprz wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy połowę masła z cebulą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko(...)ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy mięsny farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone pozostałym masełkiem z cebulką

Domowy Smak Jedzenia
Rosół Prezydentowej 3261

nadmiar tłuszczu (według uznania, ja wolę chudszy rosół), wyciągam delikatnie duże kawałki warzyw i mięso (zazwyczaj mielę je następnego dnia z częścią warzyw z tegoż rosołu i robię pierogi z mięsem lub krokiety), jeśli trzeba - przecedzam przez sitko, wyłożone gazą. Podaję z ugotowanym makaronem (krajanka lub nitki) i posiekaną pietruszką. Idealny na niedzielę! ;)   Przepis bierze udział w akcji

Kuchnia Prezydentowej
Dania obiadowe 170

ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI

W kuchennym oknie Ewy
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 138

Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczone kasztany Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami

Moja smaczna kuchnia
PIEROGI Z MIĘSEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 115

pierogi z mięsem i kiszoną kapustą SKŁADNIKI: 50 dag kiszonej kapusty 30 dag mięsa drobiowego (z rosołu) 20 dag wieprzowej łopatki 1 cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz ziarenka smaku A jak to zrobić: Kapustę przepłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i chwilę pogotować, aby pozbyć się nadmiaru kwasu. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę(...)delikatnie ją zeszklić. Gdy cebula zmięknie dodać pokrojoną w kawałki łopatkę i całość podsmażyć. Obydwa gatunki mięsa, razem z cebulą przepuścić przez maszynkę na drobnym sitku. Ten sposób ułatwi nam sklejanie pierogów, a także  zapobiegnie ciągnięciu się kapusty podczas konsumpcji. Farsz dobrze doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku. Całość dokładnie wymieszać na jednolita masę. Tak przygotowany farsz wykładać

Kuchnia w opałach
Pierogi z mięsem 155

lubił" oraz "tradycyjne, smaczne i łatwe do zrobienia". Musimy z M. znowu zabawić się w fabrykę pierogów i zachomikować te pyszności w zamrażarce na leniwe dni ;) PIEROGI Z MIĘSEM Składniki na ciasto: - 750 gram mąki - 2 żółtka - 1,5 szklanki bardzo ciepłej wody - 2 łyżki oleju Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąkę(...)zielem angielskim. Całość lekko solimy. Gotujemy do miękkości. Pozostałą cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Mielimy ugotowane mięso wraz z włoszczyzną z podsmażoną cebulą. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Dodajemy białka i dokładnie mieszamy. Farsz zamykamy w cieście, formując pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z podsmażoną cebulką. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Tortilla z kurczakiem i warzywami 3588

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tortilla z kurczakiem i warzywami to smaczne i szybkie danie. Możemy użyć do jej wykonania dowolnie dobranych

Marta Gotuje
Drożdżowe pierogi z soczewicą 127

miękkości na średnim gazie bez przykrycia. Jeżeli cała woda nie odparuje, soczewicę przełożyć na gęste sitko i odcedzić (u mnie nie było takiej konieczności). Soczewicę, mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, na małym sitku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię(...)czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli nie przepadacie za soczewicą, choć wątpię bo smakuje prawie identycznie jak mięsko, to można zrobić farsz jak do pierogów ruskich czy z mięsem, czy innych, gdzie farsz jest o podobnej konsystencji. Smacznego! Drożdżowe pierogi z soczewicą Drożdżowe pierogi z soczewicą Drożdżowe pierogi z soczewicą Drożdżowe pierogi

moj przepis na