pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:21/159)

Nietypowe klopsiki w delikatnym sosie pomidorowym 350

maszynki w domu nie posiadam (malaksera, blendera czy innego cuda też). Pozostało mi więc spróbować jakoś tę moją pierś z kurczaka na mielonkę zamienić w inny sposób. Z mięsem na pierogi i paszteciki się udało, więc dlaczego i tym razem miałoby się nie udać? Jak pomyślałam, tak zrobiłam i mięso potraktowałam tasakiem. Efekt? Znacznie odbiegał od tradycyjnego mielonego

Ratunku obiad
Pierogi z mięsem - wersja dla dzieci. 194

Nawet nie wiecie jaki mięsożerca nam się trafił! :) Miał do wyboru pieroga z kaszą gryczaną i twarogiem oraz pieroga z mięsem z piersi kaczki - wybrał mięsko :) Potrzebujemy: CIASTO: 1/2 kg mąki pszenej 250 ml gorącej wody Mąkę wysypujemy na blat, robimy w środku dołek i wlewamy gorącą wodę, zagarniając mąkę do środka, aby woda nie uciekła na boki

MamaOskarka
Wigilia i Boże Narodzenie: Uszka z grzybami 526

będzie przepis na pyszne, domowe uszka z grzybami. Przepis na ciasto pochodzi z książki „Kuchnia polska” pod redakcją M.M. Kastelik (a dokładniej z przepisu na pierogi z mięsem), a farsz to moja inwencja własna. Z tego przepisu na ciasto korzystam już od lat i za każdym razem pierogi czy też uszka wychodzą bardzo smaczne i co najważniejsze miękkie

blog.moje-pasje.info
Pierogi z dynią, wędzonymi śliwkami i białą kaszą gryczaną 299

chcemy je zrobić w wersji wytrawnej czy słodkiej. Zwłaszcza teraz, kiedy częściej po przepisy sięgamy do internetu niż do książek kucharskich, okazuje się, że znane nam pierogi z mięsem, twarogiem, kapustą i grzybami to tylko początek ogromnej listy farszów, przy przygotowywaniu których ogranicza nas tylko nasza własna pomysłowość. Pierogów, które postanowiłem zrobić nie znalazłem w internecie. Dlatego przedstawiam

Jacob Tastes
Gruzińskie pierożki po polsku 169

Uwielbiam pierogi z mięsem i postanowiłam przygotować gruzińskie chinkali w polskim wydaniu. Delikatne drobiowe mięso, bulion i dużo pietruszki. Dzięki bulionowi środek pierożka jest soczysty i obłędny w smaku! Ciasto: 30 dag mąki pszennej 1 jajko 0,5 szklanki wody Szczypta soli Farsz: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 0,5 szklanki bulionu drobiowego Pęczek natki pietruszki(...)minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na duży placek, minimalnie grubszy niż do tradycyjnych pierogów. Następnie wycinamy koło o średnicy około 10 cm. Farsz: Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na patelni na oliwie z oliwek. Natkę pietruszki siekamy. Wszystko łączymy i wyrabiamy z mięsem. Dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Farsz układamy na środku każdego kółka (około

VioletoweKucharzenie
Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty 164

swoją kolej czeka dynia, kto wie, może powstaną pierożki z dynią? Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pierogi ze szpinakiem  z dipem

Moja smaczna kuchnia
Azjatyckie pierożki- domowe dim sum 118

Azjatyckie pierożki- domowe dim sum- z mięsem i warzywami są jedną z najpopularniejszych azjatyckich przekąsek. Te małe pierożki popularnie nazywane „dim sum” w zależności od tego, gdzie w Azji jesteśmy mają różne nadzienie. Niektórzy robią je z mięsem, inni z krewetkami albo z mięsem i warzywami. Azjaci przyrządzają je na dwa sposoby czyli, smażą na oleju lub gotują na parze(...)najpopularniejszy kształt podobny małych polskich pierogów. Do przygotowania tego przepisu zainspirowała mnie nasza cudowna wyprawa na Tajwan, gdzie spędziliśmy miesiąc zwiedzając i smakując lokalną kuchnię. Zawsze, kiedy tęskno mi za tym miejscem robię te pierożki i wtedy na chwilę przenoszę się w samo serce Tajpej <3 Azjatyckie pierożki- domowe dim sum- z mięsem i warzywami

Gotujemywdomu.pl
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 177

plastry i dzielimy je na pół, oliwki kroimy na pół. w rękę bierzemy 1/2 garści mięsa. Spłaszczamy je i na środku układamy mozzarellę i oliwki. Ja swoje zaklejałam mięsem jak pierogi. Rolujemy i układamy na 2 plasterkach nałożonych na siebie szynki szwarcwaldzkiej. Układamy zawinięciem do spodu i naciskając delikatnie formujemy prostokątne brzegi mięsa mielonego. Przynajmniej mi się tak zachciało

Piekielna Kuchnia Pati
Pierogi z jagodami + przepis na ciasto pierogowe bez jajek 183

wakacje to czas, kiedy pierogi z jagodami detronizują moje ulubione pierogi z mięsem. Nie ma się co dziwić. Są słodkie, ale bez dużej ilości cukru. Pachną wspaniale i jeszcze lepiej smakują…latem. Po przekrojeniu widelcem z wnętrza pieroga wytaczają się owoce i wylewa sok. Tak naprawdę w lecie mogą dla mnie być pierogi z jagodami

Mieszam w Garnku
Oszczędny pasztet rosołowy 155

mięsem i warzywami, które są pozostałością po ugotowaniu bulionu mięsno-warzywnego? Takie pytanie zadaje sobie nie jedna z nas i to dość często. Bo ile można jeść pierogi z mięsem. Alternatywą może być pasztet, który nie dość, że jest smaczny to w dodatku tani. Ponadto ma mało tłuszczu, a dużo błonnika z warzyw. Żeby zwiększyć jego ilość ja jeszcze

Wiem co jem
Pierogi z kiełbasą 272

karmelizowanymi gruszkami i orzechami Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą Zielone ravioli z rukoli Piwne pierogi z kapustą, grzybami i z kminkiem (piwne kapuśniaczki) ziemniaczane pierogi z mięsem Tym razem wymyśliłam sobie, że farsz będzie z posiekanej w szatkownicy kiełbasy, potem wystarczy z nich zrobić kulki, położyć na wyciętych z ciasta kółkach, zlepić i ugotować. Pierogi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Empanadas de carne 213

Smażyć, aż mięso zmieni kolor. Dodać pomidory, dalej smażyć, aż sok z pomidorów odparuje. Mięso posolić i doprawić ziołami, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, pokrojonymi oliwkami, jajkami oraz rodzynkami. Ciasto rozwałkować na grubość 5mm, wycinać kółka o średnicy ok 10cm, nakładać nadzienie, zlepiać brzegi. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem, posypać oregano. Wstawić do nagrzanego

Obiad gotowy
Oszukane przepiórcze udka 167

z mięsem mielonym z patelni. Jednak tak pomysłowo zrobione są zaskakującą przekąską idealną na mniejsze i większe imprezy. Składniki: Na ciasto: 300 g mąki pszennej, 200 ml jogurtu naturalnego, ½ łyżeczki sody, szczypta soli Na farsz: 350 g mięsa mielonego drobiowego ( u mnie z indyka), 1 łyżka bułki tartej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego Ponadto: słone(...)sól i sodę. Zagnieść ciasto, a jeżeli będzie zbyt luźne podsypać niewielką ilością mąki. Mięso mielone przyprawić, dodać bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrobić na gładką masę. Ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, podzielić na dwie części i rozwałkować ( grubość jak na pierogi). Z ciasta wykrawać za pomocą dużego kubka lub słoika koła o średnicy

Nie tylko w kuchni