pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:25/159)

Knedle z mięsem z rosołu 66

sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 30 knedli) Mięso z rosołu, marchewkę i pietruszkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Można także użyć rozdrabniarki (ja tak robię). Zmielone mięso i warzywa wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju do zrumienienia na niewielkim ogniu. Do mięsa dodajemy cebulę, majeranek, porządną ilość soli i świeżo zmielonego pieprzu(...)delikatnie je wymieszać, żeby nie przykleiły się do dna garnka. Przed podaniem można je skropić odrobiną oliwy. Możecie je też polać stopionym masłem. Podobne przepisy: Knedle ze szpinakiem Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną Artykuł Knedle z mięsem z rosołu pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pierogi kebabowe 1130

papryka, ogórki konserwowe, kukurydza i ser. Tak przygotowane pierogi pieczemy w piekarniku, a nie gotujemy jak tradycyjne. Ja krążki do pierogów wykrawałam miseczką o średnicy 12 cm i uzyskałam około 20 pierogów. Mogą one też być mniejsze, jednak uważam, że tradycyjna szklanka do wykrawania będzie za mała. Takie pierogi kebabowe możemy przygotować również na rodzinny obiad(...)Przygotowanie Pierogów kebabowych: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki, dodać przyprawę do gyrosa i wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodać pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć, przesunąć na bok patelni i dodać zamarynowane mięso. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Na patelnię dodać pokrojone pieczarki

Danka Pichci
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy 32

fajne przepisy. Nie mówiąc o tym, że w głowie ciągle pojawiają się nowe pomysły na wiosnę i lato. Ciągle. Na dziś tyle, lecę lepić pierogi z resztek obiadowo-zamrażalnikowych. Dziś serwuję pierogi z mięsem z rosołu, z kiszoną kapustą i soczewicą. Do tego oczywiście smażona cebula i tona świeżo mielonego pieprzu. Do następnego. Składniki: pół główki większej młodej

Kardamonovy
Muszle nadziewane serem ricotta i szpinakiem w sosie pomidorowym 93

stylu, ma swój rodzaj smaku, którym karmi innych, wierzcie coś w tym jest.  Lubię pobawić się w gotowanie, na przykład za chwilę idę leczyć swoją depresję lepiąc pierogi z mięsem, i chociaż nie wiem gdzie je przetrzymam to na pewno nie ulepię ich mniej niż sto, a zamrażarka jest pełna. Ups. Im bardziej skomplikowane dania robię

Mango Papaja
"Na grzyby... 3." - podsumowanie akcji kulinarnej 114

dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) autorka:  La grande e la piccola cuoca  | blog: La grande e la piccola cuoca Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami autorka:  czarrna  | blog: czarrna od kuchni RISOTTO Z BOROWIKAMI autorka:  angelinab520  | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Grzyby marynowane autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierogi z mięsem drobiowym 100

owocami...  Ja w każdej postaci. Ale kiedy zostają mi udka z rosołu i coś z nich trzeba zrobić, to od czasu do czasu właśnie robię pierogi z mięsem

Z Hrabiną w kuchni
Pierogi z ziemniakami - wareniki 127

ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest to farsz wegeteriański. Pierogi z mięsem to już inna kategoria, to pielmieni i manty. Wareniki znam z restauracji rosyjskiej już od dawna i zawsze zachwycały mnie smakiem. Najprostszy farsz, bo same ziemniaki z podsmażoną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami 160

dobrze się z nim pracuje. Ja lubię wierzch pasztecików posypać czarnuszką lub kminkiem, ale jeśli nie lubicie, zostawcie wierzch gładki. Ciasto wykorzystywałam już wcześniej w przepisie na pieczone pierogi z mięsem .  Co prawda ciasto nie wymaga w ogóle wyrastania, ale w tym wypadku odstawiłam je na 15 min. Polecam zrobić paszteciki już teraz i zamrozić, dzięki czemu oszczędzimy

Mieszam w Garnku
” Wykwintna” surówka z kiszonej kapusty z majonezem 182

siekaną ,drobno , czerwoną cebulę , paprykę , starte na tarce o grubych oczkach jabłko , posiekanego pora i pieprz . Mieszamy do połączenia składników . Gotowe można serwować , surówka doskonale pasuje do odsmażanych pierogów lub mięsa Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ” Wykwintna” surówka z kiszonej kapusty z majonezem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pierogi z mięsem drobiowym (rosołowym) 144

Pomysł na wykorzystanie ugotowanego mięsa drobiowego. Zawsze kiedy gotujecie rosół czy po prostu wywar drobiowy pod inną zupę, możecie użyć mięsa do przygotowania farszu. Nie zmarnują

Bullio
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 198

Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi w cieście francuskim - szybka wiosenna przekąska 212

Spróbujcie koniecznie. Niewiem czy Wam wspominałam, że Roman jest z pochodzenia  Ukraińcem, który dość długo mieszkał w Rosji. Co to znaczy kulinarnie? To, że kocha ziemniaki, chleb, pierogi i mięso. A szparagi nijak się nie wpisują w tą złotą czwórkę. Ale bardzo mu smakowało, niech to będzie najlepszą rekomendacją tego dania. Składniki: porcja gotowego ciasta francuskiego pęczek szparagów

Ale Pyszka!
Drobiowe szaszłyki z grilla 251

Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ravioli z soczewicą i białym serem 231

Moje pierwsze ravioli zrobione razem z synem. Farsz jest trochę nietypowy bo z soczewicą i białym serem. Pachną jak pierogi z mięsem a smakują jak ruskie Składniki ciasto 300 g mąki 3 jajka 1 łyżka oleju ciepła woda farsz 250 g białego sera półtłustego lub tłustego 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 mała cebula 1 ząbek czosnku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pyzy 166

1200g ziemniaków 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka maki ziemniaczanej 500 g mięsa mielonego pół cebuli sól pieprz czarny pieprz ziołowy szczypta oregano Ziemniaki obieramy

Gotowanie jest łatwe