pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:20/159)

Pierogi z bobem, czosnkiem i koperkiem 135

zrobię tradycyjnych pierogów. Ani z mięsem, ani z serem, nawet zgrzytam zębami na wigilijne z kapustą i grzybami.  Ale każdy inny wsad do ciasta pierogowego i owszem, bardzo chętnie.  Od tygodnia „chodziły za mną” pierogi z bobem i to był strzał w dziesiątkę. Wszyscy solidarnie wciągaliśmy dzisiejszy pierogowy obiad, zachwycając się smakiem. Będę nieskromna

gutfut
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. 145

krokiety z mięsem, kapustą i grzybami , a jeśli zostanie nam część ciasta to proponuję zrobić na deser pyszne pierogi z truskawkami .      Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami CIASTO: 500g mąki pszennej (wrocławska, poznańska) 350 mililitrów dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam(...)cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy zmieloną kapustę kiszoną, mięso, grzyby, dodajemy przesmażoną cebulkę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, pamiętając by farsz był

Rozpustne gotowanie
Pyszne pierogi na chłodne dni 115

dobry. Nadeszły już chłodne, smutne, pochmurne  dni. Na taki paskudny czas zawsze na poprawę humoru robię te pierogi. Rozgrzewające, pachnące grzybami. Rozpływają się w ustach. Sprawdźcie, proszę czy mam rację.  Potrzebujemy: 10 dag kaszy gryczanej 40 dag mięsa z udek kurczaka 1 duża cebula 5 dag suszonych podgrzybków 1 jajko olej do smażenia pieprz mielony, majeranek, sól

Co w garnkach piszczy
Pierogi z mięsem z indyka i papryką. 225

oporne do rozwałkowania, ale później, to już idzie jak z płatka. Farsz zrobiłam z mielonego mięsa z indyka, dodałam cebulę szalotkę i paprykę czerwoną oraz zieloną. Całość bardzo dobrze przyprawiłam. Bo bardzo lubimy jak dania są bardzo wyraźne w smaku. Wiecie, że te pierogi robiłam już dwa razy w ciągu tygodnia! Część zamroziłam, będzie na szybki obiad :). Powiem(...)ugotowaniu są miękkie, widelec nie ma oporu, żeby się przebić przez ciasto. Na pewno ponownie je zrobię! Pierogi na zdjęciu robiłam za pomocą foremki :D. Polecam!   PIEROGI Z MIĘSEM Z INDYKA I PAPRYKĄ.           Składniki około 45 sztuk: Ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej 3 łyżki oleju 120 ml ciepłej wody 1 jajko

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – przepis 165

naszych stołach są pierogi, bez których wiele osób nie wyobraża sobie prawdziwej polskiej kuchni i prawdziwych rodzimych obiadów. Czasami, obok tych najbardziej znanych przepisów, jak te na pierogi z mięsem, serem, czy kapustą i grzybami, warto wypróbować równie ciekawe, jak choćby na pierogi z kaszą gryczaną i serem, które zachwycą niejednego smakosza mącznych potraw.   Pierogi

Księga-Smaku
Pierogi z jagodami 146

pracy, ale efekt jest znakomity.     Oczywiście poruszając temat pierogów musimy wybrać te przepisy, które będą   zgodne z dietą rozdzielną. Na początek eliminujemy w 100% pierogi z mięsem i z serem. Na liście pozostanie jeszcze kilka opcji, a wśród nich PIEROGI Z JAGODAMI. Składniki na farsz: jagody mąka ziemniaczana śmietana lub cukier i masło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Drożdżowy pieróg z kurkami, cukinią i mięsem mielonym 158

byłabym sobą gdybym nie nakombinowała.... Drożdżowy pieróg nadziany farszem z mięsa mielonego, kurek, cukinii, doprawiony szczyptą pikantnego chilli posypany startym serem to doskonały pomysł na obiad, ciasto drożdżowe dzięki dodatkowi majonezu jest wspaniale puszyste, rozeszły się w mig więc smakowało, polecam! Danie prezentuje się na talerzu  Jesień-Autumn Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto drożdżowe: 25 dag mąki pszennej(...)cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 czubate łyżki majonezu Farsz: 40 dag mięsa mielonego 1/2 cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 20 dag świeżych kurek 15 dag sera żółtego 3 łyżki oleju 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku przyprawa do mięsa mielonego do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać w misce z mąką

Wanilia i Kardamon
domowe pierożki z mięsem rosołowym 147

farsz: ok. 500 g ugotowanego mięsa rosołowego 200 g cebuli 100 g masła sól, pieprz wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy połowę masła z cebulą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. składniki na ciasto pierogowe: 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g wody 1 jajko(...)ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy mięsny farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone pozostałym masełkiem z cebulką

Domowy Smak Jedzenia
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 77

rosół z dużej ilości mięsa i ze sporej liczby jego rodzajów. Najczęściej w garnku lądują wraz z warzywami 4 różne gatunki. Cała kura rosołowa, wołowina, kawałek gęsi lub kaczki oraz golonka z indyka. Taki wolniutko bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi z mięsem, czasem tarta

I tu będę miała takie te
Pierogi ruskie 55

klasyka na moim blogu również musi się pojawiać. Ten rodzaj pierogów jest przeze mnie ukochany, najlepszy. Żadne tam z owocami, z czekoladą i innym mięsem. Nie. Pierogi ruskie wymiatają. Wchłonęliśmy ich dzisiaj chyba z pińcet. Przepis prosty. Można spokojnie zrobić podwójną porcję, niezjedzone pierogi zamrozić. Na samą myśl teraz, zaśliniam się okrutnie. Składniki: 3 szklanki mąki poznańskiej

Kardamonovy
Pierogi z łososiem i serem 74

Pierogi z łososiem i serem Prosty przepis na pyszne pierogi na święta i nie tylko.  Pierogi z łososiem i serem są przepyszne i łatwe do zrobienia.  Kiedy temperatura spada i masz ochotę na coś ciepłego, stanowią świetną alternatywą dla tradycyjnych dań, choćby takich, jak pierogi z mięsem . Miałam okazję przekonać się o tym podczas

Cztery Fajery
Rosół Prezydentowej 3273

nadmiar tłuszczu (według uznania, ja wolę chudszy rosół), wyciągam delikatnie duże kawałki warzyw i mięso (zazwyczaj mielę je następnego dnia z częścią warzyw z tegoż rosołu i robię pierogi z mięsem lub krokiety), jeśli trzeba - przecedzam przez sitko, wyłożone gazą. Podaję z ugotowanym makaronem (krajanka lub nitki) i posiekaną pietruszką. Idealny na niedzielę! ;)   Przepis bierze udział w akcji

Kuchnia Prezydentowej
Dania obiadowe 185

ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI

W kuchennym oknie Ewy