pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:31/159)

gołąbki 182

Tradycyjne polskie z ryżem i mięsem :) Uwielbiane u nas  jak pierogi :) Wersje są różne :) z samym mięsem, z samym ryżem, z kaszą, z kapustą pokrojoną... Duży obiad, dla dużej rodziny :)  za niewielkie pieniądze :) 19 zł   Kapusta 4 zł, ziemniaki 3 kg 4 zł, mielone 0,5 kg 7 zł, ryż 1,5 zł, jajko

chleba naszego
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 184

dopisałam przepis na swoją -coraz już dłuższą…- listę potraw do zrobienia. U mnie w domu nie robiło się pierogów z kaszą…. Robiło się pierogi z kapustą i grzybami; z mięsem, kapustą i grzybami ; z owocami i obowiązkowo z serem. Bardzo zaciekawiło mnie to ciasto na pierogi na kefirze…. okazało się, że jest zdecydowanie łatwe

UgotujmyTo.pl
Pierogi z jagodami 94

  W sezonie na jagody tych pierogów nie może zabraknąć na moim stole. Ja robię dość duże pierogi, bo wycinam 10 cm ringiem, a

Krylowa Kuchnia
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 210

maultaschen, na Ukrainie – wareniki, w Rosji – pielmieni, w Gruzji – chinkali, a my mamy… pierogi. Z serem – na słodko, ruskie, z owocami, z mięsem… i nie tylko. Pierogi ze słodką kapustą i grzybami.   Składniki na farsz: - średnia główka kapusty – ok. 700g - 1 marchewka - 100g suszonych grzybów - 500g pieczarek brunatnych - sól - czarny pieprz mielony

mojewypiekiinietylko
Rosół z pielmieni czyli rosyjskimi pierożkami 134

Pierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z bobem, boczkiem i ricottą 187

dodatkiem boczku i ricotty. Oryginalny farsz nadał nie powtarzalny smak, który idealnie pasuje do pierogów. Na obiad przygotowałam dwa farsze do pierogów, tradycyjne z mięsem oraz drugie z bobem i dodatkami. Zgadnijcie, które szybciej znikły z talerza :-D, a wcześniej domownicy zarzekali się że nikt

Marta Gotuje
Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym 64

Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym to bardzo sycące danie obiadowe. Ciasto na pierogi robi się z ugotowanych ziemniaków, więc jeśli macie jakieś resztki z wczorajszego obiadu to można je wykorzystać. W kuchni nic się nie może zmarnować! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 sztuk (4 – 6 porcji) Składniki: 700 g ziemniaków 3 – 4 łyżki mąki pszennej(...)Wyciąć okręgi 9. Nałożyć farsz 10. Zlepić pierogi 11. Obtoczyć pierogi w bułce tartej 12. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor 13. Pieczarki poddusić 14. Dodać śmietankę 15. Rozmieszać odrobinę płynu z mąką 16. Zagęścić i doprawić sos Poprzedni 1 z 16 Następny Artykuł Pierożki ziemniaczane z mięsem mielonym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Chrupiące pierogi z kurczakiem 266

przygotowanie ich w zaciszu swojego domu. A później zajadać się i napawać się dumą, że nie są to kolejne mrożone pierogi z marketu. Dziś zamieszczam pierogi mojego autorstwa. Nafaszerowałem je mięsem z kurczaka, warzywami i świeżym tymiankiem. Podsmażyłem i podałem je z dipem czosnkowym. Na dzisiejszy szary, ponury jesienny dzień pasują idealnie. Jesienna chandro miej się na baczności(...)Mięso z kurczaka bardzo drobno kroimy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekaną cebulę, którą podsmażamy. Dodajemy posiekane mięso z kurczaka. Do podsmażonego mięsa dodajemy startą marchewkę, pietruszkę i posiekanego pora. Dodajemy odrobinę bulionu. Doprawiamy farsz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Usmażony farsz rozdrabniamy i odstawiamy do ostygnięcia. PRZYGOTOWANIE ciasta na pierogi

kulinarnyJa
Świąteczne bułeczki z mięsnym farszem 262

Przepyszne bułeczki z mięsnym farszem, ale nie takim jaki znajdziecie w naszych tradycyjnych pierogach, to połączenie mięsa i beszamelu. Wypróbujcie, bo są tego warte. Można podać je do świątecznej zupy, na przykład barszczu lub grzybowej. Potrzebujemy: Ciasto: 180 ml ciepłej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy(...)minut. Do podsmażonego mięsa dodajemy mąkę, mieszamy. Następnie dodajemy mleko i zagotowujemy ciągle mieszając. Wyłączam źródło ciepła, dodajemy żelatynę i ponownie mieszamy. Farsz nakładamy do pojemnika na lód i wkładamy do zamrażarki na pozostały czas wyrastania ciasta oraz na przygotowanie krążków z ciasta. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wycinamy kółka jak na pierogi. Na jedno kółko

MamaOskarka
FARSZ Z MIĘSA ROSOŁOWEGO Z PRAŻONĄ CEBULKĄ- IDEALNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW, PASZTECIKÓW 73

też często zostaje dużo niezjedzonego mięsa z rosołu? Przyznam, że u mnie jest tego zawsze sporo, więc mięso to zwyczajnie mrożę a po uzbieraniu większej ilości przygotowuje pierogi, krokiety albo paszteciki. Mięso wystarczy tylko zmielić, przyprawić i pyszny farsz gotowy :) Składniki: * około 600 g mięsa drobiowego z rosołu (bez kości) * 3 łyżeczki prażonej cebulki (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki

Zrób to smacznie
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 317

Pozostałe mięso z rosołu zmieliłam, dodałam kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz(...)mięsa z rosołu (mięsne żeberko i skrzydło z indyka) 400 g kiszonej kapusty 2 cebule sól, pieprz 1 surowe jajko Sposób wykonania: 1. Przygotowujemy farsz, kapustę gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy. 2. Mięso z rosołu oddzielamy od kości, mielimy w maszynce do mięsa. 3. Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę, mięso

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z mięsem 99

mięsa z rosołu, 3 cebule, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, bulion,   Ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut(...)odpoczęło. Mięso zemleć. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu (masło, oliwa, smalec). Dodać mięso, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać trochę bulionu (około 50 ml), tak aby farsz nie był bardzo ścisły. Można doprawić ostra papryką, chilli, tymiankiem....wariacji może być dużo. Ciasto wałkować. Układać na nim niewielkie porcje farszu, przykrywać kawałkiem ciasta i wycinać pierogi (każdy oczywiście

królestwo garów
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 120

PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI Sezon bobowy rozpoczęty! Tak!!! Uwielbiam sezonowe warzywa, a co za tym idzie bób. Nawet w najprostszej postaci, po

Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 145

PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI Sezon bobowy rozpoczęty! Tak!!! Uwielbiam sezonowe warzywa, a co za tym idzie bób. Nawet w najprostszej postaci, po

Martyna Cooks
Pierogi z mięsem drobiowym 125

Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi. Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Ciasto: 500 g mąki szklanka gorącej wody jajko sól Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Przygotowujemy(...)mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na ulubioną grubość ,wycinamy kółka. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi gotujemy ok. 3 min od wypłynięcia na wierzch

R'n'G Kitchen