pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:40/159)

Kotlety wołowe nadziewane pieczoną cebulą z szybkowaru 178

kotletów zwilż dłonie w miseczce z wodą, nabieraj dłonią masę mięsną, rozpłaszczaj w dłoni, na środku rozsmarowuj ok. jedną łyżeczkę farszu, następnie zamykaj farsz mięsem (tak, jak zamyka się pieróg), na koniec formuj ładny kotlecik (patrz zdjęcie poniżej) uformowane kotlety obtaczaj w bułce tartej i układaj na papierze do pieczenia na patelni rozgrzej olej obsmażaj

Szybko Szybkowar
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 154

Pierogi można przygotować z przeróżnymi farszami ale chyba te najlepsze są z mięsem i cebulką. Dodatkowo podałam je ze świeżym szpinakiem. Pierogi wyszły pyszne, polecam.                                                                 SKŁADNIKI(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do garnka z marchewką, pietruszka, 1 cebulą i selerem. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, zalewamy bulionem i gotujemy aż mięso będzie miękkie.Wszystko wykładamy ( mięso i warzywa ), mielimy w maszynce do mięsa łącznie z namoczoną i wyciśnięta bułką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i magi. Pozostałe cebule drobno kroimy z czosnkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone 179

Pierogi, temat rzeka. Przyrządzam je na różne sposoby: z ziemniakami, kaszą, ryżem, mięsem i czym tylko się da :)  Pierwsze pierogi w życiu jadłam w dzieciństwie u mojej sąsiadki, Pani Małgosi. Do dziś pamiętam ich smak. Właśnie ona robiła je takie ugotowane i podpieczone, jak poniżej. Mój przepis oczywiście nie odzwierciedla tamtych pierogów

Smakowy Raj
Ukraińskie czebureki (Чебуреки) 93

Myślami jestem z uchodźcami. Pomyślałam, że warto Wam przybliżyć nieco kuchnię naszych gości. Czebureki (Чебуреки) to danie krymskich Tatarów. Są to cienkie, chrupiące smażone pierogi. Nadziewa się je dowolnym mięsem (pierwowzór był z baraniną), kapustą lub serem. Najsmaczniejsze zjemy właśnie w Ukrainie, gdzie są lokalnym fast-foodem sprzedawanym w budkach. Jako że piszę ten post w trudnym czasie wojny(...)Niestety są dość czasochłonne – musimy trochę powałkować, nasmażyć się i na końcu wyczyścić kuchnię z pryskającego tłuszczu. Czy warto? Oczywiście. Czebureki – farsz (16 sztuk): 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki ¾ szklanki maślanki, kwaśnej śmietany lub kefiru (ewentualnie rzadkiego jogurtu) 1 łyżeczka majeranku ok. ¾ łyżeczki soli

Poezja smaku
Kiszona papryka chili 83

dodatek do kanapek, burgerów i pieczonego mięsa, ale też baza do wielu ostrych sosów. Począwszy od popularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich curry czy marynat do mięsa i sosów do sałatek. Wystarczy niewielka ilość(...)kapusta i buraki. To przede wszystkim bogactwo sezonowych warzyw przyrządzanych na setki sposobów, aromatycznych ziół, pożywnych zup, jak słynny na całym świecie barszcz, chleby na zakwasie, pierogi,wspaniałe ciasta i oczywiście mięsa i ryby. I właśnie takie  dania znajdziecie w tej książce. Spodobał Ci się przepis na kiszoną paprykę chili ? Będzie nam miło jeśli zostawisz komentarz. Udostępnij

Cztery Fajery
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 164

smakują sezonowe. Włoszczyzna z wywaru świetnie nadaje się do sałatki jarzynowej, tkwi w niej sekretny aromat wywaru mięsnego i połączenia wszystkich smaków. Mięso można zmielić i wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub dodatek do pasztetu. Pycha! Składniki:  300 g mięsa z kością - wołowina lub porcja rosołowa, może być mix mięsa

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 246

Jeszcze nie tak dawno wyśmiałabym każdego, kto powiedziałby mi, że będę lepić pierogi z kapustą i grzybami na święta. Próbowałam się ich nawet pozbyć na

Pełny talerz
Pierogi z kapustą i grzybami 138

Pierogi domowej roboty to jedna z głównych potraw pojawiająca się na stołach wigilijnych w polskich domach. Najczęściej decydujemy się na te, które w środku mają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cepeliny z mięsem 202

Cepeliny z mięsem Cepeliny, kartacze czy też pyzy, jak zwał tak zwał. Różnią się kształtem, wielkością i według mnie tylko tym. Pierwszy raz jadłam cepeliny na

na moim stole...
Pierogi z kurczakiem 118

Pierogi z kurczakiem to świetny pomysł na szybkie danie obiadowe. Czasami zostaje pieczone mięso z kurczaka, które można wykorzystać do pierogów. Ciekawym rozwiązaniem jest smażenie pierogów co zmienia ich smak na korzyść. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku ale jest go stosunkowo niewiele, bo pierogi dość krótko smażymy. Podajemy z gotowanymi warzywami z wody

gotuj ze mną
Pierogi nadziewane białą kiełbasą i wędzoną mozzarellą - ravioli con salsicia e provola affumicata 208

Na obiad niedzielny jako pierwsze danie dzisiaj były pyszne pierogi :) W przepisie podaję sposób na ciasto do pierogów,  które się zawsze udaje. Jako

zielonacukinka
Przepis na idealne pierogi..... 438

mnie z mięsem i kaszą gryczaną. Idealne pierogi , to idelane ciasto. Ciasto, które się rozpływa w ustach. A ciasto takie zarabiane jest wrzątkiem! Dokładnie. Sama w to nie wierzyłam, dopóki nie spróbowałam! I robię tak za każdym razem. Ciasto się nie klei do stolnicy, jest cieplutkie, fajnie się układa w dłoniach, jest takie maślane , genialnie i szybko się wałkuje(...)mnie kasza gryczana i mięso Składniki -kasza gryczana w woreczkach -mięso – szynka płuca i serce cebula pieprz ziołowy Skworcu sól bulionetka Składniki na ciasto -mąka pszenna -wrzatek -olej -sol Najpierw przygotujemy farsz. Usmaż cebulę na złoty kolor. Ugotuj kaszę. Następnie ugotuj osobno szynkę i osobno płuca z sercem. Zmiel mięso w maszynce do mięsa. Chłodne wymieszaj z kaszą gryczaną. Jeśli

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z jagnięciną 164

kupować najlepszego mięsa, mogą być okrawki z łopatki i inne resztki, a jak będą tłuste, to nawet lepiej.  farsz: 600 g mięsa jagnięcego (łopatka, karkówka), 3-4 fileciki anchois, 3-4 ząbki czosnku, 7-8 łyżek oliwy, łyżka listków rozmarynu, ciasto: 450 ml mąki, 200 ml ciepłej wody, szczypta soli Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz(...)patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek, rozmaryn, anchois, wrzucić mięso i smażyć mieszając, około 5 minut. Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia. Mięso zemleć. Doprawić solą. Gdy jest zbyt suche dodać trochę oliwy lub bulionu. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać ciepłą wodę. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić

królestwo garów
Chinkali „chmieli suneli”, gruzińskie pierożki 87

która należy do jednych z najpopularniejszych w kuchniach zakaukaskich. Genialna potrawa, jeśli masz trochę wolnego czasu i chęci polecam, koniecznie zrób. Na pewno się nie zawiedziesz jeśli jesteś miłośnikiem pierogów, pokochasz też chinkali. U nas od czasu do czasu , goszczą na stole ale nie dlatego, że nie lubimy tylko dla tego, że mam coraz mniej czasu, a ta potrawa(...)surowego mielonego mięsa, wieprzowego z łopatki ( może być wołowina lub baranina) pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 2 płaskie łyżeczki, gruzińskiej przyprawy „chmieli suneli” 1 szklanka, esencjonalnego rosołu lub wywaru mięsnego ( można zrobić z kostki jak nie ma innego wyjścia ) sól, czarny pieprz do smaku Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą

Ogrodnik w podróży
Pierogi leniwe ze szpinakiem 183

cały obiad, skąpałam je w wyśmienitej włoskiej oliwie, którą dostałam w prezencie i oprószyłam tartym parmezanem. Można je również potraktować jako dodatek do jakiegoś apetycznego kawałka mięsa. Zobacz również inne wersje na ---- > pierogi leniwe i kopytka . Pierogi leniwe ze szpinakiem - przepis: ok. 600 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu 2 jajka 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki(...)posypanej mąką stolnicy rolować go w wałek, delikatnie spłaszczyć i nożem ukośnie odcinać średniej wielkości romby. Pierogi leniwe wrzucać do wrzącej, osolonej wody, gotować 2-3 minuty do wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić. Podawać np. z oliwą i parmezanem lub jako dodatek do mięsa w sosie. Smacznego

Moje Qulinaria

Proponowane wyszukiwania