pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:41/159)

Pierogi z kapustą i grzybami 123

Pierogi domowej roboty to jedna z głównych potraw pojawiająca się na stołach wigilijnych w polskich domach. Najczęściej decydujemy się na te, które w środku mają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cepeliny z mięsem 190

Cepeliny z mięsem Cepeliny, kartacze czy też pyzy, jak zwał tak zwał. Różnią się kształtem, wielkością i według mnie tylko tym. Pierwszy raz jadłam cepeliny na

na moim stole...
Pierogi z kurczakiem 106

Pierogi z kurczakiem to świetny pomysł na szybkie danie obiadowe. Czasami zostaje pieczone mięso z kurczaka, które można wykorzystać do pierogów. Ciekawym rozwiązaniem jest smażenie pierogów co zmienia ich smak na korzyść. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku ale jest go stosunkowo niewiele, bo pierogi dość krótko smażymy. Podajemy z gotowanymi warzywami z wody

gotuj ze mną
Pierogi nadziewane białą kiełbasą i wędzoną mozzarellą - ravioli con salsicia e provola affumicata 192

Na obiad niedzielny jako pierwsze danie dzisiaj były pyszne pierogi :) W przepisie podaję sposób na ciasto do pierogów,  które się zawsze udaje. Jako

zielonacukinka
Przepis na idealne pierogi..... 427

mnie z mięsem i kaszą gryczaną. Idealne pierogi , to idelane ciasto. Ciasto, które się rozpływa w ustach. A ciasto takie zarabiane jest wrzątkiem! Dokładnie. Sama w to nie wierzyłam, dopóki nie spróbowałam! I robię tak za każdym razem. Ciasto się nie klei do stolnicy, jest cieplutkie, fajnie się układa w dłoniach, jest takie maślane , genialnie i szybko się wałkuje(...)mnie kasza gryczana i mięso Składniki -kasza gryczana w woreczkach -mięso – szynka płuca i serce cebula pieprz ziołowy Skworcu sól bulionetka Składniki na ciasto -mąka pszenna -wrzatek -olej -sol Najpierw przygotujemy farsz. Usmaż cebulę na złoty kolor. Ugotuj kaszę. Następnie ugotuj osobno szynkę i osobno płuca z sercem. Zmiel mięso w maszynce do mięsa. Chłodne wymieszaj z kaszą gryczaną. Jeśli

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z jagnięciną 144

kupować najlepszego mięsa, mogą być okrawki z łopatki i inne resztki, a jak będą tłuste, to nawet lepiej.  farsz: 600 g mięsa jagnięcego (łopatka, karkówka), 3-4 fileciki anchois, 3-4 ząbki czosnku, 7-8 łyżek oliwy, łyżka listków rozmarynu, ciasto: 450 ml mąki, 200 ml ciepłej wody, szczypta soli Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz(...)patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w plasterki czosnek, rozmaryn, anchois, wrzucić mięso i smażyć mieszając, około 5 minut. Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia. Mięso zemleć. Doprawić solą. Gdy jest zbyt suche dodać trochę oliwy lub bulionu. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać ciepłą wodę. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić

królestwo garów
Chinkali „chmieli suneli”, gruzińskie pierożki 72

która należy do jednych z najpopularniejszych w kuchniach zakaukaskich. Genialna potrawa, jeśli masz trochę wolnego czasu i chęci polecam, koniecznie zrób. Na pewno się nie zawiedziesz jeśli jesteś miłośnikiem pierogów, pokochasz też chinkali. U nas od czasu do czasu , goszczą na stole ale nie dlatego, że nie lubimy tylko dla tego, że mam coraz mniej czasu, a ta potrawa(...)surowego mielonego mięsa, wieprzowego z łopatki ( może być wołowina lub baranina) pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 2 płaskie łyżeczki, gruzińskiej przyprawy „chmieli suneli” 1 szklanka, esencjonalnego rosołu lub wywaru mięsnego ( można zrobić z kostki jak nie ma innego wyjścia ) sól, czarny pieprz do smaku Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą

Ogrodnik w podróży
Pierogi leniwe ze szpinakiem 172

cały obiad, skąpałam je w wyśmienitej włoskiej oliwie, którą dostałam w prezencie i oprószyłam tartym parmezanem. Można je również potraktować jako dodatek do jakiegoś apetycznego kawałka mięsa. Zobacz również inne wersje na ---- > pierogi leniwe i kopytka . Pierogi leniwe ze szpinakiem - przepis: ok. 600 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu 2 jajka 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki(...)posypanej mąką stolnicy rolować go w wałek, delikatnie spłaszczyć i nożem ukośnie odcinać średniej wielkości romby. Pierogi leniwe wrzucać do wrzącej, osolonej wody, gotować 2-3 minuty do wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić. Podawać np. z oliwą i parmezanem lub jako dodatek do mięsa w sosie. Smacznego

Moje Qulinaria
Puszyste leniwe pierogi 78

Sezon na kluchy jest zawsze, prawda? A szczególnie na takie puszyste leniwe pierogi. Kluski są bardzo delikatne, zawierają dużo białego sera, a dodatkowo do środka

Kulinarne przygody Gatity
Małe drożdżowe co nie co… 191

kombinatorskie nieskończone. A, że każdy kto mnie zna wie, że kombinować to ja lubię - nie tylko w kuchni - to tym razem wyszły mi drożdżowe pierożki z mięsem lub kapustą. Tego typu pierogi są doskonałym zamiennikiem dla kanapki do pracy czy na uczelnie. Są smaczne, pożywne i bez grama zbędnej chemii. Ja je po prostu UWIELBIAM! Drożdzówkowe pierożki Ciasto(...)POLECAM i za przepis dziękuję Ani i Alexowi! Farsz: Mięsny: ok 150 g mięsa mielonego pół cebuli szczypta mielonej kolendry sól, pieprz 1 łyżeczka bułki tartej Kapuściany: garść kapusty kiszonej łyżka kaszy gryczanej pół cebuli sól, pieprz kminek (ile kto lubi) olej Do dzieła! Mięsny: mięso wrzucamy na patelnię i smażymy bez tłuszczu z posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Zdejmujemy

sierotka maRysia w kuchni
Pasta mięsna 128

Gotując rosół zawsze zostaje nam mięso. Można wykorzystać je na wiele sposobów do pierogów, galaretek czy klusek, albo  zrobić  pyszną pastę do chleba. Składniki: mięso z rosołu 1 gotowana marchewka 1/2 piertruszi 1/2 selera 1 ząbek czosnku koperek 2 łyżki jogurtu (majonezu) sól, pieprz   Wykonanie: Mięso z warzywami zmiksować na gładką masę. Czosnek obrać

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi ukraińskie już nie ruskie 73

Pierogi ruskie ukraińskie jest to rodzaj pierogów przygotowywany z mąki, soli i wody oraz farszu twarogowo – ziemniaczanego. Bardzo popularny w Polsce i na Ukrainie, czyli na Rusi , których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej(...)Galicja Wschodnia). Podaje się je ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie podawano je posypane kminkiem. Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie ukraińskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Są bardzo pyszne, delikatne i uwielbiane nawet przez dzieci. Przygotowanie pierogów ruskich ukraińskich wcale nie jest trudne, wystarczą tylko

ProstePesto.pl
Domowe pierogi gyoza. Jak zrobić pierożki gyōza 69

przepisem z tego bloga. Lubię lepić pierogi , więc lepienie pierogów gyōza było dla mnie pewnym wyzwaniem, ale lepienie pierogów np. z twarogiem wędzonym też nie było klasyczne.. Gyoza to małe, japońskie pierożki, nie są podobne do naszych pierogów. Ich nadzienie tradycyjnie składa się z mielonego lub siekanego mięsa i warzyw. Przygotowuje się je zazwyczaj(...)przykrywamy wilgotną ściereczką, Przygotowanie farszu jest banalnie proste. Mięso z kurczaka drobno siekamy lub można też zmielić. Mięso z warzywami mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na jeden krążek nakładamy ok. 3/4 łyżeczki farszu. Górną krawędź okręgu delikatnie moczymy palcem zamoczonym w wodzie, po czym składamy pierożek na pół. Jak zawijać pierogi gyoza – zawijamy tylko tę krawędź, która

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z komosą ryżową w rosole 139

z komosą ryżową w rosole z kaczki Próbowałam swojego czasu nauczyć się tego fantazyjnego zdobienia jednak bezskutecznie. Farsz na pierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać(...)komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową w rosole appeared first on MeCooks

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 173

z komosą ryżową w rosole z kaczki Próbowałam swojego czasu nauczyć się tego fantazyjnego zdobienia jednak bezskutecznie. Farsz na pierogi może być wytrawny jak i słodki. Słodki to głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać(...)komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki appeared first on MeCooks

mecooks
Ekspresowe kartacze 159

Często mamy problem co zrobić z zamrożonym mięsem z rosołu, w końcu ile można jeść krokiety czy pierogi :). Dziś dodaje przepis na kartacze właśnie z takim mięsem w środku. Szybki i bardzo prosty obiad. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Pierogi z serowo-piernikowym nadzieniem 174

Dosłownie rzutem na taśmę dodaję przepis do Piernikowego Konkursu – szczegóły znajdziecie na stronie http://konkurs.kopernik.com.pl/ Pierogi z serem lubię bardzo. Ale od dziś zdecydowanie

Smaki Na Talerzu