Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu

Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu

Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu

Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Czas: Ok. 1 h (w tym pół godziny na odpoczynek dla ciasta) Poziom trudności: średni Szacowana cena dla 2 osób (30 ravioli): ok. 11-12 zł Czy uwierzycie, że w kupowanym w sklepie makaronie może w ogóle nie być jajek? Nawet jeśli na opakowaniu czytamy: makaron czterojajeczny lub sześciojajeczny, to tak naprawdę ciasto jajka na oczy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, makaron, makarony, ravioli, pierogi, pierogi przepis, kurczak, kurczak pieczony, mięso, ciasto na pierogi, dania z makaronem, pierogi z mięsem, kurczak z makaronem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.