Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.

Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.

Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.

Dzisiaj mam dla Was gruzińskie pierożki chinkali z mięsem. Chinkali to takie jakby kołduny nadziane surowym mięsem, następnie gotowane jak tradycyjne pierogi. Podczas tego gotowania wytwarza się płyn  wewnątrz pieroga. To on właśnie wyróżnia chinkali spośród wszystkich innych "pierogów". Kto nie próbował koniecznie musi to zrobić, bo pierogi są naprawdę pyszne i sycące! Składniki na ciasto; 60 dag mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju   Mąkę z solą przesiewamy prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.