pierogi smażone - 1625 przepisów (strona:12/109)

Pierogi ruskie ze szpinakiem 149

sól Przygotowanie: Ciasto na pierogi:  Do miski wsypujemy mąkę i wlewamy gorącą wodę, mieszamy aby składniki połączyły się, a następnie zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Farsz:  Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy rozgnieciony twaróg. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle i oleju(...)pierogi. Pierogi gotujemy partiami w osolonym wrzątku. Wyjmujemy łyżką cedzakową około 2-3 minuty po wypłynięciu. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle i oleju. Kiedy się przyrumieni doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem. Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką

Smakowity Blog Kulinarny
Ruskie na oleju rzepakowym 171

zasadzie wszyscy, to co pachnie polską tradycją, to o czym się nie mówi w zasadzie... Odgrzejemy sobie dziś stary jak świat temat PIEROGI... I użyjemy do nich OLEJU RZEPAKOWEGO !  Będziemy na nim smażyć cebulkę na złoto, dodamy go ciasta, dodamy do gotującej się wody, do farszu... Dodamy go na wszystkich etapach podróży po pierogach. Będziemy go mieli(...)chłodzimy.  Najwyższej jakości twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o średnich oczkach, następnie ugotowane wcześniej i schodzone ziemniaki .  Smażymy cebulkę na złoty kolor na złotym oleju rzepakowym.  Nie przypala się , nie dymi, nie czuć smażenia tylko delikatny słodkawy aromat cebulki. Dodajemy cebulke do ziemniaków i sera, następnie solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec amarantus i...wyrabiamy farsz

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi ruskie. 1111

wrzątek, często mieszamy, gotujemy 1-2 minutki. OKRASA: 2 cebule olej sól pieprz         Okrasa. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na złoto, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane pierogi polewamy tłuszczykiem z prażoną cebulką

Rozpustne gotowanie
Pierogi z kapustą i grzybami 136

barszczykiem, smażone, z sosem grzybowym, czy z masełkiem  . . . . . Składniki: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 00 g grzybów suszonych 2 cebule sól, pieprz wegeta olej c iasto na pierogi: 60 dag mąki do 1 kg 1 jajko ciepła woda olej Sposób wykonania: Farsz : Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, ugotować, odcedzić i zmielić na dużych oczkach

Darcia w kuchni
Zielony hummus, pasta z bobu 128

pasta z bobu z białym serem sałatka z bobem i fasolką szparagową jajko w koszulce z bobem razowy makaron z bobem i fasolką szparagową quinoa i smażone zielone warzywa pieczone młode warzywa pierogi z bobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż z bobem i szpinakiem pasta z bobu z miętą letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraka, bobem

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiace świerszczyki 140

Pod zabawną nazwą chrupiące świerszczyki kryją się pyszne, malutkie rogaliki. Skąd nazwa? Pamiętacie niemiecki program na rtl,, Ich bin ein Star – Holt mich hier raus? Znany

dolcevitainmykitchen
Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem 290

albo pokroić w zapałkę. Skropić cytryną i olejem i posolić. Gotowe! Zobacz też menu na tydzień – fast and fryless – czyli szybko i bez smażenia. Artykuł Jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka – pierogi nadziewane farszem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wigilijna sałatka śledziowa wg Aleex 215

pojawi się na stole podczas tej wyjątkowej, jedynej w roku wieczerzy. Mamy swoje ulubione potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie świąt. W moim rodzinnym domu, oprócz smażonego karpia, barszczu z uszkami i pierogów, zawsze jest także sałatka śledziowa, którą wszyscy bardzo lubimy. Sałatka to zaledwie kilka składników, ale naprawdę pysznie skomponowanych. Jeśli jej nie znacie, koniecznie sięgnijcie

W mojej kuchni
Nadziewane schabowe (chrupkie!) 140

plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas gdy drugą zakryjesz całość. Zbij brzegi złożonych kotletów (podobny mechanizm jak przy lepieniu pierogów). Panieruj w jajku i bułce, smaż na rumiano. Jeszcze na patelni... Chrupiące, rozpływające się w ustach nadzienie

Karola gotuje
KLUCHY Z MAJERANKIEM 221

dosypując ew.mąki.(ciasto jak na kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy je na 5-7 cm.dł.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy..Polewamy smażoną cebulką.   anielka123buziolek,  KLUSKI,PYZY,KOPYTKA,PIEROGI,KNEDLE, Komentarze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3463

obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie – naprzemiennie krokiety z kapustą i grzybami. / rogaliki z kapustą i grzybami , / kapuśniaczki/ – łazanki z kapustą i grzybami A na wigilijny deser

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami 154

Wszystkim, którzy nie lubią lepić pierogów lub stać nad patelnią i smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami polecam przygotowanie tej pysznej tarty. Sprawdzi się zarówno jako przystawka jak też dodatek do czystego czerwonego barszczu. Żeby było jeszcze szybciej zrobiłam ją na cieście francuskim. Można użyć gotowego

Wiem co jem
pierogi serowe z bobem 206

Widywałam tu i ówdzie pierogi z bobem. Lubię bób, postanowiłam spróbować. W różnych przepisach dodawano do nadzienie różne rzeczy: podobała mi się wersja z serem, zastanawiała mnie wersja z boczkiem... Nie mogłam się zdecydować i wpadłam na pomysł, który okazał się genialny! Farsz z bobu z dodatkiem boczku zamknęłam w cieście serowym - pycha! składniki: ciasto: 200 g sera twarogowego(...)pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 3 min od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię. Cebulkę pokroić drobno, wrzucić na tłuszcz pozostały ze smażenia boczku (jeśli boczek był chudy należy dodać masła). Zeszklić. Pierogi podawać polane cebulką

6niebo
Dietetyczne pierogi ruskie z mąki żytniej 187

Cebule kroimy w drobną kostkę lub mielimy w blenderze wrzucamy ją na teflonową rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy trochę wody, żeby się nie spaliła usmażoną cebulę dodajemy do sera i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami i lepimy ;) pierogi wrzucamy(...)osolonej wody i gotujemy na małym ogniu 5-6 minut od wypłynięcia szynkę kroimy w kostkę i wrzucamy na teflonową patelnie, smażymy, aż się zbrązowi dolewamy odrobinę wody i wtedy wrzucamy na patelnie ugotowane pierogi, żeby trochę się podsmażyły gotowe pierogi podajemy ze skwarkami i jogurtem naturalnym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierogi z jarmużem i wędzonym serem 150

mnie obie wersie pyszne, polecam. Składniki: farsz 300 g jarmuż 250 g wędzonego białego sera 1 cebula 2 ząbek czosnku masło/olej do smażenia czosnek niedźwiedzi sól, pieprz ciasto na pierogi  tu dodatkowo cebula kawałek boczku Wykonanie: Jarmuż umyć, osuszyć, powycinać nerwy i porwać na mniejsze kawałki. Cebulę, obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi