pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:228/319)

Uszka z grzybami 337

Uszka z grzybami są obowiązkowym daniem podczas wigilijnej kolacji. W naszym domu moja mama zawsze zajmowała się ich lepieniem. Ale w tym roku uszka i pierogi to moja działka. Przepis na te uszka znalazłam na blogu Kotlet.tv. I powiem Wam, że są bardzo smaczne. A najbardziej podoba mi się sposób ich lepienia ;-) , bardzo szybki i prosty. Każdy sobie(...)barszczu czerwonego. Przepis na barszcz znajdziecie tutaj   Zresztą spróbujcie sami. Z podanych składników wyszło mi ok. 70 uszek, ale wszystko zależy od wielkości kieliszka. Zapraszam!!!   Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki, 1 jajko, 2/3 szkl. wody, Farsz: 30-40 g grzybów, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa lub olej do smażenia   Wykonanie: Grzyby gotujemy w małej ilości wody. Cebulę

Passion of Cooking
Kruche paszteciki z mięsem na szybko 200

Kruche paszteciki z mięsem na szybko Z mięsa mielonego można wyczarować wiele. A jeśli jeszcze będzie to coś, co dużo czasu nam nie zajmie, i będzie

na moim stole...
Pierogi z rybą - Zaproszenie do akcji 106

lubicie pierogi ? Ja przepadam za nimi . Można poszaleć z różnymi farszami i naprawdę mało jest takich ,które nie pasują . Dzisiaj chciałabym podzielić się z rybnym farszem .  Równocześnie chciałabym zaprosić do akcji "Pierogowe Fantazje " która rozpocznie się na durszlaku.pl  15-go .  Składniki  3 filety rybne ( obojętne jakie ja miałam mintaja) 2 łyżki majonezu lub 1 czubata(...)masła sól,pieprz do smaku 1 pęczek natki pietruszki  1/2 litra bulionu Ciasto  3 szklanki mąki  ciepła woda w zależności ile potrzeba  szczypta soli Wykonanie Krok 1 Do gotującego bulionu wrzucam umyte filety . Ugotowane filety przekładam do miski ,dodaje masło,sól ,pieprz, pokrojoną natkę ( 2 gałązki natki zostawiam) i dokładnie miksuję ( można przepuścić przez maszynkę

Eli Gotowanie
Knedle ze śliwkami 239

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przeglądając ostatnio moje zapasy w zamrażalce, natknęłam się na mrożone śliwki. Pomyślałam co by można było z 

Marta Gotuje
Leniwe pierogi z truskawkami i jagodami (bezglutenowe) 228

Szybkie i pyszne danie które lubi chyba każdy :) Pierogi leniwe tym razem w wersji bezglutenowej. Przyznam szczerze, że smakowały nam bardziej niż te tradycyjne z mąką pszenną. Były jakby bardziej delikatne :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia, polecam :) —>KLIK 250 g półtłustego twarogu jajko 0/5 szklanki mąki ryżowej szczypta soli szklanka truskawek (poza sezonem mrożonych(...)łyżki jagód (poza sezonem mrożonych) Twaróg ucieramy z jajkiem. Dodajemy mąkę ze szczyptą soli i zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki, lekko je spłaszczamy i odcinamy kluski. Wrzucamy je partiami do gotującej się wody cały czas mieszając aby się nie posklejały. Od wypłynięcia gotujemy na małym ogniu około 2 minuty. Gotowe podajemy ze zmiksowanymi na gładko truskawkami oraz jagodami. Smacznego :) function load

Mienta blog
35 najlepszych przepisów na czerwiec! 275

UPALNY DZIEŃ! 17.  PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 25. DOMOWY BURGER WOŁOWO- WIEPRZOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 26. NAJWAŻNIEJSZE ZASADY PRZY ROBIENIU OGÓRKÓW! 27. PIZZA - JAK ZROBIĆ W DOMU? 4 PRZEPISY(...)PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 30. GRECKA TARTA DIONIZOSA! 31. SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 32. DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! 33. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! 34. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI 35. PRZEPIS NA MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM

SMYKWKUCHNI
Pełnoziarniste fit jagodzianki 193

Sezon jagodowy w pełni, a ja nie wyobrażam go sobie bez dwóch rzeczy: pierogów i drożdżowych bułeczek. Pierogi  w ilości kosmicznej, pałaszowaliśmy u Mamusi, bo ona robi najlepsze. Zatem przyszła kolej na bułeczki,  postanowiłam je nieco odchudzić, by móc zjeść jedną więcej bez wyrzutów sumienia. Dlatego ograniczyłam ilość użytego cukru (odrobina musi być, wtedy drożdże lepiej(...)pracują)  i dodatkowo użyłam mąki z pełnego przemiału, rewelacyjnie sprawdziła się tutaj Mąka Szymanowska Graham. Bułeczki wyszły rewelacyjnie, z zewnątrz chrupiąca złocista skórka, a w środku delikatne miękkie ciasto i ogromna ilość jagód i ten zapach unoszący się po mieszkaniu, bajka.  Składniki: 2 1/2 szklanki  mąki pełnoziarnistej (u mnie Mąka Szymanowska Graham) 1 1/2 szklanki mąki pszennej

Cynamonowe szczęście
Uszka z farszem grzybowym do wigilijnego barszczu 160

J ak co roku, na kilka dni przed Wigilią babcia wyjmuje skrzętnie schowany słoik z grzybami, zebranymi podczas jesiennych zbiorów. Gotuje je, sieka drobno i łączy

Food Square
rybka -- ruskie pierogi 129

Składniki 500g mąki (około) 125ml gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 jajko Wykonanie W przesianej mące ,zrobić dołek,wbić jajko,zamieszać. Wlać do niego niewielka ilość

w mojej kuchni
Jagodowy dzień -pierogi 67

SKLADNIKI   • 560 g mąki pszennej • szczypta soli • 200-300 ml gorącej wody • 2łyżki oleju WYKONANIE Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Do gorącej wody wlac

w mojej kuchni
Ziemniaczane kluseczki z brokułem 207

gałki muszkatołowej sól Ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki połączyć razem z rozmąconymi jajkami, mlekiem i mąką. Można również ziemniaki, mleko i jajka zmiksować blenderem, a następnie dodać mąkę. Ciasto będzie idealnie gładkie. Przyprawić i wyrobić, powinno się ciągnąć. Przetrzeć przez specjalne sitko nad gotującą się i lekko osoloną wodą. Gotować do chwili, aż kluseczki wypłyną do wierzchu. Odcedzić(...)kluseczek użyłam specjalnej nakładki na garnek, ale można wykorzystać plastikowe sito z otworami w kształcie łezek. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , DLA DZIECI , Obiad , Obiad na szybko , Pierogi, knedle Tagged: brokuł , filet z kurczaka , słonecznik , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Ruscy zbójnicy. 157

odczekajmy chwilę aż będziemy mogli bez skrupułów włożyć łapki. Później ciasto wyrabiamy... Farsz: Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Cebule smażymy na oleju aż się delikatnie zeszkli. Ser rozdrabniamy widelcem i dodajemy do przestudzonych Ziemniaków, na koniec dodajemy cebule, przyprawiamy do smaku.I gotowe ;) Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną na góre ;) Na patelni rozgrzewamy masło

NaKońcuJęzyka
Ruskie pierogi na rumiano 179

Uwielbiam ruskie pierogi .Zawsze robię ich więcej i mrożę , a potem podgrzewam, podsmażam , podaję z sosami- co mi tam przyjdzie do głowy. Sprawdzałam przepisy które już wstawiłam i wyszło mi , że na takie najprostsze z parzonego ciasta, ugotowane , a potem usmażone na rumiano ( jak juz są gotowe podlewam je odrobiną wody i przykrywam patelnię. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kładzione kluski z masłem szałwiowym (lub bazyliowym) 167

Pyszne, tanie i proste danie. Dodatek do niedzielnego kotleta. PRODUKTY: 2 duże jajka ok. 200 g. mąki 1/2 szklanki wody sól masło świeża szałwia (lub bazylia

Kopystką po garach
Ciasteczka z nadzieniem orzechowo - migdałowym 128

migdałów Skworcu Sposób przygotowania : 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki podane na ciasto i wymieszać mikserem . Gdy ciasto będzie grudkowate przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść. 2. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego . Ułożyć na tacy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Każdą kulkę rozwałkować ma powstać koło. 4. Przygotowanie masy ; 5. Białka ubić z cukrem(...)Dodać do białek i wymieszać. Czekoladę posiekać nożem , dodać do masy i jeszcze raz delikatnie wymieszać . 7. Na każdy okrągły placuszek nakładać po łyżeczce masy . 8. Zlepiać tak jak pierogi i odwracać tak jak by sadzając każdy pierożek. 9. Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut mają mieć złoty kolor. 10. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem . SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili