pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:219/319)

CZEKOLADOWE RAVIOLI Z SOSEM KARMELOWYM 116

Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady karmelowej białe 150 ml śmietany kremówki garść pałek migdałowych CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy

Kuchnia w oparach
Drożdżówki serowo - pomarańczowe 98

ciasto wyrośnie krótko je wyrobić. Z ciasta odrywać kawałki i formować z nich kulki o wadze około 60 g każda. Odkładać je na oprószoną mąką stolnicę na około 15 minut do napuszenia. Następnie każdą kulkę dość mocno spłaszczać formując placuszek, na środku kłaść po 1 łyżce serowego nadzienia i zlepiać jak pierogi, dobrze dociskając. Końcówki podwijać pod spód formując

Opowieści z piekarnika
Calzone 122

ciasto podwoi swoją objętość, dzielimy ciasto na 12 części.  Każdą wałkujemy i przy pomocy talerza deserowego wykrawamy okrąg. Składniki na farsz kroimy w mniejsze kawałki, plasterki wedle uznania. Wszystkie mieszamy ze sobą. Na połowę każdego koła nakładamy farsz zostawiając około 1 cm od brzegu, przykrywamy druga połową i zlepiamy brzegi. Pierogi drożdżowe układamy na blaszce na papierze

Życie zaczyna się w kuchni
Ravioli z kapustą i grzybami 162

Ravioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto

Bajeczna Kuchnia
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 129

pierogów Nutrifree )  2 jajka  300 ml mleka 1  łyżka oleju  szczypta soli  nadzienie:  300 g serka twarogowego homogenizowanego  1 pęczek szparagów  100 g wędzonego łososia  sól, pieprz  Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni

Kuchnia bezglutenowa
Tradycyjne knedle ziemniaczane ze śliwkami 508

Wrzesień- bez dwóch zdań- smakuje świeżymi, dojrzałymi, soczystymi i słodkimi śliwkami (oczywiście nie tylko), a skoro trwa sezon na śliwki, to również i na knedle :) A

Kraina Miodem Płynąca
Kluski kładzione 117

Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 2 łyżki mleka sól Wykonanie: Jajka roztrzepać w misce razem z mlekiem, dodać sól oraz mąkę. Wszystkie składniki bardzo dobrze

magiczna kuchnia Kasi
Uszka z kapustą i pieczarkami 154

następnie zagnieść ciasto w razie potrzeby lekko podsypując mąką. Ciasto musi być gładkie i elastyczne. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 30  minut. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek w kształcie prostokąta. Nożem do pizzy podzielić go na kwadraty o boku 4x4 cm lub większe. Nałożyć farsz na każdy(...)kwadracik i złożyć na róg tak, aby powstał trójkąt.Skleić boki i dwa rogi trójkąta skleić ze sobą. W garnku zagotować wodę, posolić i do wrzącej wody wrzucać pierogi. Zamieszać delikatnie drewnianą łyżką. Od momentu , kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową

O kuchni z uczuciem
Jeżynianki 163

ciasto rosło 1,5 godziny). Następnie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 15 części (ok. 60g każda). Uformować jak bułeczki, w kule, i znów pozostawić na 15 minut do napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół

moj przepis na
Pierogi leniwe pełnoziarniste + zaproszenie do lektury mojej debiutanckiej powieści 140

wersją :) Uczcijmy to leniwymi pierogami :) PIEROGI LENIWE Składniki: - 700 gramów twarogu - 7 jajek - 550-600 gramów mąki pszennej pełnoziarnistej - 60 gramów masła - bułka tarta - cukier Przygotowanie:  Twaróg mielimy, Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z masłem i twarogiem, a białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę tak, by ciasto dało się formować w walec

Życie zamknięte w smaku
Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy 164

przepisy: 7. Ciasteczka słonecznikowo-żurawinowe 6. Domowe pierogi jagodowe 5. Letni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 2. Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy 1. Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto

Słodkie okruszki
Pierogi 143

zapomniałam opublikować ten przepis na pierogi, które robiłam do barszczu . 2 1/2  szklanki mąki 200 ml gorącej wody (lub więcej/mniej, zależy ile mąka zabierze) 1 żółtko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką

Moje domowe kucharzenie
Dietetyczne pączki orkiszowe z piekarnika,100% bez cukru 1140

ciasto wystawić z lodówki do ogrzania.Ogrzane ciasto wyłożyć na blat, uderzyć pięścią i szybko zagnieść.Dłońmi rozpłaszczyć na placek grubości 1 cm.W razie potrzeby oprószyć blat mąką,by się nie kleiło.Szklanką lub metalową obręczą wykrawać kółka.Każdy placuszek rozpłaszczyć w dłoni,na środek nałożyć 1 łyżeczkę dżemu i zlepić jak pieroga,a następnie zebrać całe łączenie w jedno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z truskawkami 201

elastyczne ciasto. Przykryć miseczką i odłożyć na pół godziny żeby ciasto odpoczęło. Blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość około 4-5 milimetry i szklanką wykroić kółka. Na każdym położyć po truskawce i dokładnie zlepić. Wkładać do gotującej się wody i na średnim ogniu od wypłynięcia gotować około 8 minut. Wyjąć łyżką cedzakową i posypać brązowym cukrem. Do pierogów

Ala piecze i gotuje
"ruskie" naleśniki zapiekane w sosie jogurtowym 174

Ruskie pierogi znają chyba wszyscy. Miałam je właśnie przyrządzić, kiedy wpadł mi do głowy pomysł na zamknięcie pysznego ruskiego nadzienia w naleśniki. Jak pomyślałam, tak zrobiłam. Do ziemniaków i sera dodałam odrobinę wędzonego boczku, nadzienie zyskało niezwykłego smaku. Naleśniki zapiekłam w aromatycznym jogurtowym sosie. Wyszło przepysznie! składniki: ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej

6niebo
Ryba - kulebiak w cieście 114

dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile domów tyle pomysłów, smaków i tradycji. Dlatego chciałam wam podsunąć pomysł na jeszcze jeden dodatek do barszczu, a właściwie na ciekawe podanie kulebiaka z kapustą i grzybami. Co powiecie na zrobienie ryby z kruchego ciasta w środku, której schowacie kapuściany farsz

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi z grzybami 146

Pierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną

Moje domowe kucharzenie
Pyzy z jagodami 183

Pyzy to smaki mojego dzieciństwa. Z jagodami to moja ulubiona wersja. Można je jeść na ciepło i na zimno. Moja wersja bez cukru ale można dosłodzić

wesoła kuchnia
Pierogi z mięskiem okraszone smażonym boczkiem 123

Lubię nie planować tylko tak chop siup co przyjdzie do głowy.Dziś też tak było, właśnie w ten sposób powstały pierożki z mięsem.Pycha, ten smak

Różowa kuchnia
Domowe knedle z owocami 145

  Knedle to jedno z dań, które nieodłącznie kojarzą mi się z latem i od dawna chodziły mi po głowie. Bo czy może być coś smaczniejszego

Szybko Tanio Smacznie
Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem 240

Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem Składniki na Ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i parmezanem dla 4 osób

Anielskie Smaki
Pierożki z serem ricotta 184

Delikatne, malutkie pierożki z serkiem ricotta i borówką amerykańską. Osobiście uważam, że jagody byłyby lepsze, jednak w lodówce miałam tylko borówki :)  Składniki na około 70

Zabawa smakiem
Pierogi z bobem 176

tylko z tymi pierogami oczywiście- jest tak, że oni nawet nie próbują tylko mówią że nie lubią ;)  Ciekawa jestem, jak Wasze dzieci podchodzą do takich "nowości"? Próbują czy omijają z daleka? A może i Wy sami boicie się ryzykować i stawiacie na tradycyjne smaki?  Składniki dla ok 4-5 osób Ciasto: 250ml gorącej wody 1 jajko

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka francuskie z wiśniami 158

łyżką mąki i cukru. Ciasto francuskie odwinąć z papieru do pieczenia i podzielić na 10-12 równych prostokątów. Na połowę prostokątów nałożyć wiśnie. W pozostałych ostrym nożem zrobić nacięcia. Dziurkowane prostokąty nałożyć na te z owocami, dobrze podociskać krawędzie, by się ze sobą skleiły. Widelcem docisnąć, tworząc ładny wzorek (jak w pierogach- patrz zdjęcie poniżej

Nastoletnie Wypiekanie
Pierogi leniwe czyli ratujmy klasykę. 158

dobra  Kuchnia Polska mówi: ,,Pierogi leniwe ( potocznie leniwe) kluski przyrządzane  z twarogu, mąki i jaj, gotowane w lekko osolonym wrzątku.'' A więc do dzieła. 😊 300 g twarogu półtłustego jajko mąka pszenna Twaróg rozgniatamy widelcem razem z jajkiem, to nam ułatwi rozdrobienie masy, a zarazem lepiej się połączą. Mąki dajemy tyle, aby ciasto dało się ładnie formować. Ilość

Dieta moja pasja
Świąteczne smakołyki 132

się za robienie ozdób choinkowych i przede wszystkim za pieczenie oraz gotowanie. Zachęcam Was zatem, żebyście już zabrali się za pieczenie, szczególnie pierniczków, ale też innych pysznych ciastek i ciast. Poniżej przygotowałam dla Was listę wszystkich świątecznych cudeniek, które przez ostatnie lata gościły na naszym stole, wszystkie pyszne i godne uwagi!     Pierniczki najlepsze na świecie!     Zimtsterne(...)Milanais Crinkles     Czekoladowe serduszka       Cranberry Noël     Lebkuchen Orzechowe rożki     Sernik dyniowo-fistaszkowy     Sernik kawowy   Sernik teściowej   Pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Mini Calzone 291

czosnku w proszku. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1-1,5 cm i za pomocą dość dużej szklanki wykrawamy krążki. Ka żdy krążek lekko rozwa łkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu, inne pokrojone dodatki oraz ok. pół łyżeczki startego sera. Krążki składamy i zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Słodka Strona