pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:210/319)

pierogi z jagodami 119

Składniki wychodzi około 80 pierogów 600 g mąki pszennej ok. 250ml gorącej, przegotowanej wody 50 ml mleka 1 płaska łyżka soli 2 łyżki oliwy Wykonanie Mąkę i sól wsypać do miski, wlewać stopniowo gorącą wodę ,mleko i olej, zagnieść ciasto. Przełożyć ciasto na blat lekko posypany mąką i zagniatać przez parę minut, aż ciasto będzie mięciutkie, jednolite i elastyczne

mojej kuchni
pierogi z jagodami 130

Składniki wychodzi około 80 pierogów 600 g mąki pszennej ok. 250ml gorącej, przegotowanej wody 50 ml mleka 1 płaska łyżka soli 2 łyżki oliwy Wykonanie Mąkę i sól wsypać do miski, wlewać stopniowo gorącą wodę ,mleko i olej, zagnieść ciasto. Przełożyć ciasto na blat lekko posypany mąką i zagniatać przez parę minut, aż ciasto będzie mięciutkie, jednolite i elastyczne

w mojej kuchni
Krokiety a'la ruskie 166

burczy mi w brzuchu zobaczyłam krokiety z nadzieniem jak do ruskich pierogów postanowiłam i ja takie zrobić, oczywiście po swojemu. Krokiety a'la ruskie naleśniki: 2 szkl. mąki pszennej po 1 szkl. piwa pszenicznego i mleka (u mnie bez laktozy), ew. więcej mleka lub woda jeśli ciasto jest zbyt gęste, powinno swobodnie rozprowadzać się po patelni 1/4 łyżeczki soli

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIEROGI Z BANANAMI 138

pierogi na słodko muszą być z serem albo truskawkami?! Nie koniecznie! Ja do swoich dodaję banany i podaję je z sosem karmelowym albo bitą śmietaną! Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis! Idealne, delikatne ciasto, słodkie banany – świetnym pomysł na słodki obiad nie tylko dla dzieci! Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: ( ok. 20 szt ) CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl

Ostra na Słodko
Samosy 190

Smażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni, z dwoma rodzajami farszu. Podałam z dwoma wiosennymi dipami ( pikantnym i łagodnym). Składniki ciasto … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PIEROGI ZE ŚLIWKAMI SUSZONYMI I MARCEPANEM 139

pierożków na słodko zaraz po pierogach z kapustą i grzybami :).Pierogi są lekko wytrawne że względu na na suszone śliwki Polskie w dymie.Wypróbujcie ten przepis bo jest naprawdę świetny.Myślę , że wielu z Was ten przepis doda do swego odświętnego menu na stałe.Zapraszam!.   Ciasto: *********************** 30 dag.mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szkl.ciepłej wody

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Dyniowe gniocci ze szpinakiem 202

przepisie wyjaśnię, jak je przygotować) 200-250 g mąki pszennej do pierogów (np. poznańska) 3 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1,5 łyżeczki soli dodatkowa mąka do podsypania   Przygotowanie: Puree z dyni wymieszać z ziemniakami, solą, jajkiem, parmezanem i mąką - na początek proponuję 200 g, jeśli ciasto będzie zbyt miękkie dodać więcej. Jeśli puree jest wodniste, warto

Kulinarne Inspiracje
pierogi ze szpinakiem i bryndzą 140

starty czosnek i przyprawić. Wystudzić i dodać pokruszoną bryndzę (trochę odłożyć). Ciasto rozwałkować, wykrawać koła lub inny kształt. Nakładać po łyżce nadzienia, boki smarować białkiem i sklejać. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 8-10 minut.  Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką. Gorące pierogi podawać okraszone boczkiem i posypane bryndzą i posiekanym szczypiorkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini calzone wegetariańskie z soczewicą i czarnuszką 137

nałóż farsz. Następnie połóż kolejne kółko z ciasta i zlep brzegi. 7. Wierzch posmaruj  białkiem  i posyp czarnuszką. 8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piec ok 20 minut. Mnie wyszło 10 sztuk z podanych składników. Zostało sporo farszu wiec zrobiłam nazajutrz pierogi. Jedliśmy calzone z młodą kapusta. Pasowało i smakowało

AZgotuj!
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 106

przygotowanie perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą

królestwo garów
Naleśniki z wiśniami 189

mogę wybierać taki obiad, zazwyczaj będzie on maczny, albo kluchy, albo pierogi albo? Albo naleśniki! Przepisów na naleśniki jest pewnie tyle ile rodzin. Mnóstwo! Mnie to nie przeraża, uwielbiam je w każdej postaci i ilości :) Dziś przepis na Naleśniki z wiśniami na wodzie gazowanej. Moje spostrzeżenia? Ciasto wychodzi lekko puszyste, a dzięki pęcherzykom powietrza jest hmm dziurawe! Choć wolę

Słodkie Przyjemności
Knedle z morelami w kukurydzianej panierce 252

zawijać posypane cukrem w ciasto. Formować okrągłe knedle. Wrzucać na gotującą się lekko posoloną wodę. Gotować ok 3min od momentu wypłynięcia . Na patelni rozpuścić masło i wsypać zmielone płatki kukurydziane, cukier brązowy i sezam. Wszystko chwilę podsmażyć i dodawać gorące knedle. Obtaczać w panierce. Smacznego :) Kategoria: DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Obiad , Pierogi, knedle , SŁODKO Tagged: morele , płatki śniadaniowe , sezam

https:KKuchniaMniam
Piernik bezglutenowy pyszny tak, że brak słów 196

nadzieję, że nam wybaczycie, ale w grudniu na blogu pojawi się kilka typowo świątecznych wpisów. Zaczynamy od przepisu na piernik bezglutenowy . Mieliśmy naprawdę dużą frajdę przygotowując to ciasto. Raz, że w całym domu pięknie pachniało przyprawami do piernika, a dwa Sylwia wieszała lampki do zdjęć więc od razu pojawił się fajny świąteczny klimat. Do tego Hanka, która chodzi po domu(...)prostu muszą być. Pierogi, pierniczki, kutia ( bez zbóż smakuje inaczej, ale też jest dobra ). Wróćmy jednak do piernika bezglutenowego – mega pachnący o zwartej konsystencji, a im dłużej postoi tym robi się lepszy Przełożony powidłami śliwkowymi ( też od babci, jak chcecie przepis to dajcie znać ). Piernik i śliwki to fajny duet, a ciasto też możecie wzbogacić np. bakaliami. Mąkę

PaleoLife
Tosty z szynką i serem 193

Tosty z szynką i serem to bardzo proste i szybkie śniadanie. Można je wykonać zarówno w piekarniku ale również przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Listę składników i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 132

Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składki: 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody 1/2 kg kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz Sposób przygotowania(...)niepełną szklankę ciepłej wody. Rozrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i gładkie. Pozostawiamy je na pół godzinki, następnie dzielimy na ok. 4 porcje i rozwałkowujemy na grubość około 2mm. Szklanką wycinamy kółka, następnie nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi. W dużym garnku gotujemy wodę z solą i łyżką oleju. Na wrzącą wodę wrzucamy pierogi, mieszając co jakiś czas

Podróż w kulinaria