pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:17/164)

Słodkie rybne pierogi z Bersuhl – Crossroads Inn 214

zamknięte w chrupkim, rustykalnym cieście tworzy prostą, acz uwielbianą przez wielu pożywną przystawkę. Czas, aby rozkochały się w nich także Wasze podniebienia! Do dzieła! SŁODKIE PIEROGI RYBNE Z BERSUHL pieczone rustykalne pierożki z łososiem w słodko-kwaśnej marynacie CZAS: 90 min PORCJE: 4 porcje POZIOM: średni POTRZEBUJESZ: papier do pieczenia piekarnik wałek patelnia deska i nóż SKŁADNIKI(...)wewnątrz wodą dla lepszego sklejenia. Docisnąć na rogach. Zrobić szlaczek zębami widelca. 6. PIECZENIE (25 min) Przełożyć pierogi na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować je olejem po wierzchu przed pieczeniem, posypać sezamem. Piec w 170 stopniach przez 25-30 min. (170°C/325°F) PODANIE Podawać ze śmietaną wymieszaną z pieprzem, solą i posiekanym koprem. Wcinać na cześć

Nerds Kitchen
Pierogi z groszkiem i feta-tani obiad 173

Pierogi chodziły za mną od dawna. Mówiąc szczerze to nie lubię robić pierogów ale lubię je jeść! Przepis na pierogi z groszkiem i

codojedzenia
DOMOWA PIZZA CALZONE + FILMIK 374

sosem, kładziemy salami, szynkę, pieczarki, kukurydzę i ser. Ciasto składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, najlepiej docisnąć brzegi widelcem. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch pierogów smarujemy sosem pomidorowym i  posypujemy serem.  Calzone pieczemy w temperaturze 200 % C, przez około 15 minut. Podajemy ciepłe z ulubionymi sosami. Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z kaczką pieczoną i warzywami polane konfiturą z żurawin 196

małego  selera lub dużą pietruszkę - 2 łyżki majeranku - łyżka papryki ostrej lub łagodnej, albo pół na pół - sól - łyżka pieprzu mielonego - 2 cebule + 2 liście laurowe NA PIEROGI - 0,5 kilo mąki - 100 g masła - 0,5 l mleka - 1 jajo - szczypta soli - mąka do podsypania Jako dodatek słoik konfitur z żurawin. WYKONANIE Kaczkę umyj i zanurz(...)kaczkę osusz i natrzyj majerankiem, pieprzem, papryką i odrobiną soli. Do środka włóż obraną marchew, seler i nacięty od góry czosnek. Piecz 2,5 do 3 godzin w 170°C termo obieg pod przykryciem lub w worku do pieczenia. Ugotuj 3 ziemniaki. Gdy kaczka już ostygnie, oddziel ją od kości i części skóry oraz od tłuszczu. Zmiel mięso z selerem

Pasje Jolki
Labneh 151

wymieszana z labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach z soczewicą i czosnkiem pieczonym. W pierogach z truskawkami lub śliwkami też :). Post Labneh pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Pierogi z truskawkami 228

Czy też robicie sami pierogi? Ja robię bo są zdecydowanie lepsze od tych sklepowych. Tym bardziej z truskawkami bo wtedy mam pewność że w środku

Ala piecze i gotuje
Krokiety ruskie 274

miłością darzę farsz do ruskich :) Pierogi też lubię, wiadomo, ale to właśnie nadzienie jest tym, co najlepsze. Dlatego częściej przygotowuję z nim szybsze, niż pierogi, dania. Smażone kotleciki, naleśniki, krokiety, pieczone paszteciki i pierożki. To wszystko jedliśmy już milion razy. Podczas ostatnich grudniowych świąt trafiłam też na ciekawe urozmaicenie(...)farszu do ruskich. Damian Kordas przygotował u Jamiego Olivera ruskie wzbogadzone oscypkiem i żurawiną. Smak wędzonego sera i słodkiej żurawiny to było coś wspaniałego. Pamiętam, że zamiast gotowanych pierogów, przygotowałam pieczone. Użyłam złego ciasta i połowa farszu wypłynęła mi podczas pieczenia. Dlatego podzielę się z Wami tym przepisem, gdy go dopracuję. Ostatnio trafiłam na coś jeszcze lepszego

Mienta blog
Pieczone pierożki z tuńczykiem i papryką (pieczone empanadas) 163

Pieczone pierożki goszczą u nas dość często. Pozwalają na różnorodność farszu, a także świetnie  pasują jako przekąska do lekkich zup. Tym razem postawiliśmy

Zielona Kuchnia
Różowy smufi buraczano-bananowy 153

kocha buraki łapka w górę! Buraki mogłabym jeść codziennie i pod każdą postacią. Ubóstwiam sok z buraka z dodatkiem cytryny, pieczonego buraka, babeczki buraczane, podsmażane buraczki, pierogi z pieczonymi burakami, burgery buraczane... Wszystko z dodatkiem buraka smakuje po prostu lepiej! Jeśli boicie się burak to od razu Wam mówię, że nie potrzebni! Burak w smufisie smakuje pysznie

wegetalerze
Białkowe pierogi - bez glutenu 333

grubość 2-3 mm (najlepiej silikonowym wałkiem) Z ciasta wykrawać koła średnicy 5-7 cm Nakładać farsz i delikatnie formować pierogi Pierogi te można przygotować w dwóch wersjach - gotowanej i pieczonej. Zdecydowanie polecam pieczone - są suuuuper:) Gotowanie - w dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy, wkładać pierogi, po wypłynięciu gotować 3-4 minuty(...)wyjąć Pieczenie - piekarnik nagrzać do 180 stopni, pierogi i blaszkę skropić oliwą. Piec 20 minut  Smacznego

pyszne zdrowości
Niespodziewany efekt pierogowego debiutu 211

jakimś mniej klasycznym farszem i oczywiście z mąki pełnoziarnistej. Jak odkryłam, tak i szybko wpadłam na przepis , który spełniał moje wymagania. W dodatku te pierogi były pieczone w piecu, a nie gotowane - spodobało mi się to ogromnie:) Przepis na ciasto pierogowe był oparty tradycyjnie o białą mąkę, miałam więc chwilkę wątpliwości jak wyjdzie z pełnoziarnistej, ale przypomniałam(...)służyć do posmarowania pierogów i umieściłam w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Najpierw na 20 min, a potem po sprawdzeniu jak idzie pieczenie dołożyłam jeszcze 15 min.  Tarta - nietarta wyszła rewelacyjna!!! Na pewno pierogi by nas tak nie zachwyciły;) Czyli może talent do pierogów się u mnie (jeszcze) nie objawił, ale absolutnie nie żałuję:)   ***** "Każda

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 232

Pyszne, sycące pierogi przygotowane z kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka(...)farszu, brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem z mlekiem, zaklejamy. Pierożki wykładamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190ºC na 30 – 35 minut. DIP ŻURAWINOWY Żurawinę wcześniej namaczamy w wodzie. Odcedzoną łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy przy pomocy blendera. Artykuł Pieczone pierożki z farszem z kaczki pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
CALZONE 133

Calzone przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Poniżej przepis na calzone z warzywami i szynką, opis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Pieczonego i dużego pieroga można dowolnie faszerować warzywami, mięsem, serami. Świetnie smakuje podane z sosem pomidorowym, udekorowane listkami świeżej bazylii. Calzone to danie, które podacie zarówno na co dzień, w weekend lub na rodzinną(...)postępuję z każdym rozwałkowanym kawałkiem ciasta, do wyczerpania ciasta i farszu.   Układam po 2 calzone na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiam na 200 st. C. Wybieram program grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Każdego pieroga smaruję roztrzepanym jajkiem, robię to przy pomocy pędzelka. Calzone wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę przez

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z pieca ze szpinakiem i ricottą 325

Przepis na pyszne pierogi drożdżowe pieczone z piekarniku. Mi najlepiej smakują maczane w sosie czosnkowym. Składniki: Ciasto 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko całe 1 żółtko 40 ml oleju 40 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru   Farsz 450 g szpinaku (mrożony) łyżka masła 200 g sera ricotta 2 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo(...)mieszamy z ricottą. Blat oprószamy mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła. Na koła nakładamy po łyżeczce farszu i dokładnie sklejamy pierogi. Gotowe pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone pierożki z nietypowym farszem 102

Lubię szukać nowych inspiracji, a ostatnio uaktywniły moją wyobraźnię pieczone pierożki. To pyszny dodatek do zupki (np. ogórkowej) lub zastępcza wersja zwykłych pierogów. Polecam!!! Przygotowywanie pierożków najlepiej rozpocząć od zrobienia farszu, gdyż musi on ostygnąć zanim zaczniemy go kłaść na ciasto. Składniki na farsz: 120 g mrożonego pora lub 100 g surowego 150 g boczku krojonego(...)mąką (garść lub dwie) i przerobić. Stół lub stolnicę posypać mąką, rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Na każde nałożyć farszu i dokładnie zlepić, aby pierożki się nie otworzyły podczas pieczenia. Można też ciasto zwijać w rulon i ciąć jak na paszteciki. Ułożyć na blachach wielkości piekarnika wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Z porcji otrzymamy około 30 pierożków. Powinny

Przepisy Babci