pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:14/164)

Pierożki rybki z pasztetem i sosem żurawinowym 93

pochrupania na ciepło ale też na zimno. Pyszne pierogi pieczone rybki, które zrobiłam z pasztetem z soczewicy. Pasztet wykorzystałam gotowy kupny, ale możecie zrobić sami. Do tego pyszny sos z żurawiny.                 pierożki pieczone ciasto: 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 1 jajko

wesoła kuchnia
Frużelina wiśniowa. 153

wodę do wrzenia i tak gotujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Uwagi Inne przepisy z wiśniami znajdziecie tutaj: Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Pierogi z wiśniami. Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . Ciasto czekoladowe z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy Sernik z wiśniami Kruche ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z borówkami 109

wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z jogurtem lub śmietanką (jak kto lubi). Nadmiar pierogów warto zamrozić. Surowe pierogi rozkładamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Zamrożone dzielimy na porcje, przekładamy do woreczków na mrożonki i ponownie umieszczamy w zamrażarce. Pierogi z borówkami, czy też z innymi owocami, są potrawą uwielbianą przez dzieci… i nie tylko(...)czasu na ich przygotowanie. Ciasto z tego przepisu jest bardzo elastyczne i delikatne. Gorąco polecam i życzę smacznego. Chętnych zapraszam po przepisy na: Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone

mojewypiekiinietylko
Sałatka z tuńczykiem 126

Święta za 3 tygodnie, a my już ponad połowę przepisów z cyklu Boże Narodzenie 2018 Wam pokazaliśmy. Przed nami jeszcze tylko sandacz w papilotach i pieczone pierogi ze szpinakiem. No i tytułowa sałatka z tuńczykiem, oczywiście. Taka sałatka być może nie jest polską tradycyjną potrawą. Ale pomyśleliśmy, że warto czasami nieco odejść od tradycji, chociażby

Marder&Marder Manufacture
Do wyboru, do koloru czyli Kolejna porcja slodkosci :) 174

najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami Mun 111

wpływają na odporność.W polskich sklepach najczęściej kupujemy suszone grzyby mun . Przed dodaniem do potraw, należy je namoczyć. Zwiększą swą objętość kilkakrotnie, ale ich … Czytaj dalej Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

gotuj ze mną
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 127

wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogiPiec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko: 28,2g Węglowodany: 94,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Pierogi z pieca 146

Powojenny przepis na smaczne pierogi, pieczone w piecu. Przepis dała mi moja Babcia. Składniki na ciasto: 50 dag mąki pszennej 20 dag masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz: 40 dag mielonej wołowiny lub wieprzowiny 1 duży ziemniak 1 kalarepa 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki osiekanej natki

Tradycyjna Kuchnia
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 133

wędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami 128

Pierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, sól, pieprz, cukier, ciasto: 250 ml kwaśnej śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu

królestwo garów
Kapusta na Wigilię! 220

barwę, przez co kapusta staje się ciemna i szarawa. Tak przygotowaną kapustę podajemy do ziemniaków i ryby, ale po odciśnięciu jest doskonałym farszem do kulebiaka albo kapuśniaczków, czy pieczonych pierogów. Kapusta z grochem Kapusta z grochem Składniki: 1 kg  kiszonej kapusty 40 g  grochu „całego” (ewentualnie może być łuskany) 2 cebule 3 łyżki masła 2 liście

Trzeci talerz
Najpyszniejszy cebularz 167

Niestety przepis u na niego brak, ponieważ moja mama robi wszystko na oko. Zostało jej ciasta drożdżowego z pieczonych pierogów, więc zrobiłam cebularza; wystarczyło prz y smażyć cebulę, posypać makiem i upiec. Cebularz sam łamał się w rękach, był tak megaśnie puszysty i chrupiący, że nie było go po 5 minutach. Następnym razem zrobimy same cebularze :) i zdobędę

Gotuj z Agnes
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 175

habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa cebulowa Zupa z soczewicy

Codziennik Kuchenny
Pieczone pierogi z kaszą, bryndzą i kurkami 142

kaszą, bryndzą i kurkami. Pyszne danie, które na gorąco mogłoby być serwowane w góralskich karczmach czy schroniskach na szlaku, ale także mogłoby być przyrządzane samodzielnie […] Artykuł Pieczone pierogi z kaszą, bryndzą i kurkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Samosy 208

Smażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni, z dwoma rodzajami farszu. Podałam z dwoma wiosennymi dipami ( pikantnym i łagodnym). Składniki ciasto … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania