pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:14/164)

Curry wegańskie z papryką 52

SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Kotlety z buraka (wegańskie) Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Puree z dyni Sałatka z buraków Chłodnik litewski z burakami Buraki pieczone Pierogi z dynią piżmową Kremowy sos dyniowy Szakszuka z dynią piżmową Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Curry wegańskie z papryką Gofry z cukinii Kotlety z włoszczyzny po bulionie

WegePrzepis
Gofry z cukinii 55

pieczenia Czas przygotowania:  35 minut Czas pieczenia: 10 minut Ilość : 4 gofry Przygotowanie Cukinię ścieramy na tarce, dodajemy sól i odstawiamy na sitku do odsączenia na około 30 minut . Po upływie czasu cukinię dobrze odciskamy, najlepiej ręcznie. Następnie do miski dodajemy jajka , roztrzepujemy je, dodajemy cukinię i mieszamy. Później dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia , dobrze mieszamy. Ciasto(...)ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Calzone 58

Calzone czyli pizza w kształcie pieroga. Pyszny pomysł na obiad, kolację lub lunch. Składniki Ciasto: 300 gram mąki 1 łyżeczka soli 4 dkg drożdży 2 łyżki oleju 180 ml mleka (ciepłego) Farsz: przecier pomidorowy podsmażone pieczarki z cebulką(...)oliwki szynka ser mozzarella Przygotowanie Składniki na ciasto razem wymieszać. Podzielić na 4 kulki. Rozwałkować. Na połowie placka wysmarować przecierem pomidorowym, dodać pieczarki, oliwki, szynkę i ser. Uformować pieroga. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem, 20 minut. Autor przepisu: Dominika Buławska Artykuł Calzone pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pierożki rybki z pasztetem i sosem żurawinowym 85

pochrupania na ciepło ale też na zimno. Pyszne pierogi pieczone rybki, które zrobiłam z pasztetem z soczewicy. Pasztet wykorzystałam gotowy kupny, ale możecie zrobić sami. Do tego pyszny sos z żurawiny.                 pierożki pieczone ciasto: 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 1 jajko

wesoła kuchnia
Frużelina wiśniowa. 142

wodę do wrzenia i tak gotujemy 10 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Uwagi Inne przepisy z wiśniami znajdziecie tutaj: Ciasto z wiśniami bez pieczenia. Pierogi z wiśniami. Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . Ciasto czekoladowe z wiśniami Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy Sernik z wiśniami Kruche ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z borówkami 100

wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z jogurtem lub śmietanką (jak kto lubi). Nadmiar pierogów warto zamrozić. Surowe pierogi rozkładamy na tacy i wkładamy do zamrażarki. Zamrożone dzielimy na porcje, przekładamy do woreczków na mrożonki i ponownie umieszczamy w zamrażarce. Pierogi z borówkami, czy też z innymi owocami, są potrawą uwielbianą przez dzieci… i nie tylko(...)czasu na ich przygotowanie. Ciasto z tego przepisu jest bardzo elastyczne i delikatne. Gorąco polecam i życzę smacznego. Chętnych zapraszam po przepisy na: Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone

mojewypiekiinietylko
Sałatka z tuńczykiem 124

Święta za 3 tygodnie, a my już ponad połowę przepisów z cyklu Boże Narodzenie 2018 Wam pokazaliśmy. Przed nami jeszcze tylko sandacz w papilotach i pieczone pierogi ze szpinakiem. No i tytułowa sałatka z tuńczykiem, oczywiście. Taka sałatka być może nie jest polską tradycyjną potrawą. Ale pomyśleliśmy, że warto czasami nieco odejść od tradycji, chociażby

Marder&Marder Manufacture
Do wyboru, do koloru czyli Kolejna porcja slodkosci :) 165

najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami Mun 104

wpływają na odporność.W polskich sklepach najczęściej kupujemy suszone grzyby mun . Przed dodaniem do potraw, należy je namoczyć. Zwiększą swą objętość kilkakrotnie, ale ich … Czytaj dalej Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

gotuj ze mną
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 122

wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogiPiec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko: 28,2g Węglowodany: 94,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Pierogi z pieca 136

Powojenny przepis na smaczne pierogi, pieczone w piecu. Przepis dała mi moja Babcia. Składniki na ciasto: 50 dag mąki pszennej 20 dag masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 4 łyżki zimnej wody Składniki na farsz: 40 dag mielonej wołowiny lub wieprzowiny 1 duży ziemniak 1 kalarepa 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki osiekanej natki

Tradycyjna Kuchnia
Barszcz czerwony, czysty na wędzonce 125

wędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi dodatkami. To świetny dodatek do pieczonych pierogów, krokietów lub pasztecików. Sekretem smaku dobrego barszczu jest nie ilość buraków, ale ich rozdrobnienie i pozostawienie na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, by wszystko co najlepsze przeszło

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami 118

Pierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, sól, pieprz, cukier, ciasto: 250 ml kwaśnej śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu

królestwo garów
Kapusta na Wigilię! 213

barwę, przez co kapusta staje się ciemna i szarawa. Tak przygotowaną kapustę podajemy do ziemniaków i ryby, ale po odciśnięciu jest doskonałym farszem do kulebiaka albo kapuśniaczków, czy pieczonych pierogów. Kapusta z grochem Kapusta z grochem Składniki: 1 kg  kiszonej kapusty 40 g  grochu „całego” (ewentualnie może być łuskany) 2 cebule 3 łyżki masła 2 liście

Trzeci talerz
Najpyszniejszy cebularz 157

Niestety przepis u na niego brak, ponieważ moja mama robi wszystko na oko. Zostało jej ciasta drożdżowego z pieczonych pierogów, więc zrobiłam cebularza; wystarczyło prz y smażyć cebulę, posypać makiem i upiec. Cebularz sam łamał się w rękach, był tak megaśnie puszysty i chrupiący, że nie było go po 5 minutach. Następnym razem zrobimy same cebularze :) i zdobędę

Gotuj z Agnes