pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:22/164)

Hreczniaki 144

Przepis ten jest przeznaczony dla ludzi którzy uwielbiają kaszę gryczaną w każdej odsłonie! Czyli moja rodzina je uwielbia Babcia i Mama pieką pyszne pierogi z kaszą wymieszaną z białym serem i właśnie te gryczane kotleciki smakują bardzo podobnie do nadzienia tych pierogów - szczególnie gdy pieróg jest jeszcze ciepły (gorący :-)- wiem ze to niezdrowo ale tak najlepiej smakuje) pieróg

sierotka maRysia w kuchni
Drożdżowe pierożki z wiśniami 218

wkruszyć drożdże, wyrobić ręką lub mikserem z hakami. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto przełożyć na deseczkę lub stolnicę, rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, nadziewać i sklejać jak pierogi. 4. Piec ok 25 minut w 180*C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Inspiracja: Wyborne smaki

Kto ugości moich gości?
Calzone z szynką i papryką 133

pokrojonym serem gouda i zasypujemy całość startym pecorino. Nakrywamy drugą połówką ciasta i zlepiamy jak pieroga. Krawędzie możemy zagnieść np. łyżką. Tak żeby po prostu takiego wielkiego pieroga zrobić. Pieczemy w 220-230 stopniach przez 15 minut. I gotowe. I śmiało mogę powiedzieć, że to jest naprawdę lepsze od pizzy. Z całą pewnością jeszcze do tego wrócę. --------------------------------------------------------------------- Chcesz

Marder&Marder Manufacture
Calzone ze szpinakiem i pieczarkami 143

plasterki pieczarki. I tak jak poprzednio robimy pieroga tylko do środka dajemy: warstwę szpinaku, warstwę pieczarek, pokrojony w plasterki camembert i zasypujemy drobno startym serem pecorino. Lepimy pieroga i pieczemy w 220-230 stopniach przez 15 minut. Naprawdę rewelacja, tak jak już wcześniej pisałem zdecydowanie lepsze od pizzy, mieliśmy z Madzią i Malwiną niezłą wyżerkę. Smacznego :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać

Marder&Marder Manufacture
Bruschetta 205

zastosowanie oleju z awokado: Delikatny orzechowy smak i głęboki zielony kolor sprawiają, że olej z awokado świetnie nadaje się do sosów sałatkowych, dekorowania potraw, takich jak makarony, pierogi lub pieczone mięsa oraz do poprawiania przyswajalności składników odżywczych. Jedwabistą warstwą otula pożywienie i nie pozostawia tłustego posmaku. Ma najwyższą temperaturę dymienia (255 stopni Celsjusza) ze wszystkich olejów świata

Marder&Marder Manufacture
Pampuchy. Zamiennik dla pączków 178

Dodatkowo: 2 paski czekolady gorzkiej; łyżka mleka 2%; 2 sztuki kiwi; imbir. Zaczynamy.            Ciasto na pampuchy robię dokładnie tak samo, jak na pierogi z pieca . Zaczynam od zrobienia zaczynu. Drożdże, odrobinę mleka, łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie do całości mąki wlewam

Życie na widelcu
Włoskie calzone 204

dalej wykładamy podsmażone pieczarki z cebulą, kurczaka, paprykę, można dodać też pomidora, kukurydzę.....co kto lubi. Wierzch posypujemy serem, przykrywamy drugą częścią ciasta i sklejamy dookoła jak pieroga. Calzone pieczemy około 15 minut w 220 stopniach, do delikatnego zarumienienia się ciasta. Można jeść na ciepło, zimno, super smakuje podgrzane na drugi dzień....a najlepiej calzone podawać z sosem czosnkowym

upichcic
Leniwe poduszeczki 170

przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy.                            Farsz gotowy.    Wykorzystujemy ciasto przygotowane jak na pierogi z pieca.    Kroimy kwadraty. Na jednym układamy farsz.    Przykrywamy drugim i dociskamy brzegi.    Na poduszeczce robimy wzorek. Możemy jeszcze zawiązać wstążeczkę z ciasta

Maminek kulinarny
Babeczki z mięsem 148

wdzięczne ciasto, ponieważ można je wykorzystać i do dań słodkich jak również dań   z mięsem   czy z grzybami. Farsz będzie podobny do farszu do pierogów z pieca (również są na naszym blogu). Gotujemy 1-2 ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.    Nie zapomnijmy o opalonej cebulce, która dodana do rosołu nadaje nie tylko

Maminek kulinarny
Makaron domowy 130

rosołu, ale też do zupy pomidorowej lub zapiekanek. Przepis na rosół znajdziecie na naszym blogu w przepisach na inne potrawy, np.  w galaretce drobiowe lub w pierogach z pieca. Tak wygląda nasz rosołek z domowym makaronem.           Smakuje wybornie. Smacznego

Maminek kulinarny
Olej z awokado „Greencado” – zielone dobro dla ciała i podniebienia 112

smak i głęboki zielony kolor sprawiają, że olej z awokado świetnie nadaje się do sosów sałatkowych oraz do dekorowania i poprawiania przyswajalności gotowych potraw, na przykład makaronów, pierogów czy pieczonych mięs. Jedwabistą warstwą otula pożywienie i nie pozostawia tłustego posmaku. Posiada najwyższą temperaturę rozkładu (255° C) ze wszystkich olejów świata, co czyni go idealnym do smażenia, pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Kurczak w ziołach 398

widać, w przerwie między lepieniem uszek i pierogów oraz pieczeniu piernika, znalazłam czas, by przygotować niedzielny obiad dla rodzinki :) Palce lizać!  Porcja soczystego mięsa w zacnym towarzystwie świeżych ziół prosto z ogródka, a do tego aromaty unoszące się po całym domu! Oj, tak - zdecydowanie bardzo za tym tęskniłam! :)  Z czystym sumieniem mogę zakasać rękawy i dalej szaleć(...)kuchennych wojażach.  Smakowitego popołudnia :)       Nogi z kurczaka pieczone na złoto   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding

Sajkofanka smaku
Pierogi z dynią i soczewicą 164

Może dla niektórych to będzie dziwny farsz. Ale mimo wszystko zachęcam do wypróbowania. Pierożki podpiekłam dzięki czemu miały chrupiącą skórkę i nabrały wyrazistego smaku. Dodatkowo polałam

Ala piecze i gotuje
Makowe pierożki 90

wycinamy kółka. 6.   Na każde kółko nakładamy na środek masę makową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 7.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 9.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut

Kulinarna Chwila
Pierożki Twarożki 108

Pierożki Twarożki W karnawale pieczemy chruściki, pączki, oponki i inne słodkości a ja polecam słodkie pierożki. Składniki na masę: ·        15 dag margaryny ·        3 żółtka +3 białka ·        2 łyżki cukru ·        400 g twarogu półtłustego(...)wycinamy kółka. 7.   Na każde kółko nakładamy na środek masę twarogową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 8.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 9.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 10.              Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut

Kulinarna Chwila