Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą

W końcu je zrobiłam.Bardzo długo to trwało,najpierw kilka razy odłożyłam w sklepie soczewicę na półkę.Jak już kupiłam swoje odczekała w domu.A dzisiaj żałuje, że wcześniej tego nie zrobiłam.Pierogi z soczewicą zrobiłam na dwa sposoby ugotowane z cebulką oraz podsmażone na oleju rzepakowym,pyszne. Składniki:  Ciasto 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 230 ml ciepłej wody 1 płaska łyżka masła szczypta soli Farsz 1 szk czerwonej soczewicy 2 szk wody 1 łyżeczka kucharka 1 szt cebula większa 1 duży ząbek c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika, 4 lipca 2013 00:06:09

Wyglądają bardzo apetycznie:) Moje doświadczenia z soczewicą jak na razie ograniczyły się tylko do zupy, ale pierożki bardzo mnie zachęciły.

Kasia Cukier, 4 lipca 2013 00:30:28

soczewicę uwielbiam :) bardzo fajny pomysł na farsz do pierogów ;) i jaki zdrowy :)

Agusik kulinarnie, 4 lipca 2013 01:18:53

Pysznie wyglądaja,a takiego farszu nie znam:)

Luka Li, 4 lipca 2013 14:16:04

Już od jakiegoś czasu mam ochotę wykorzystać soczewicę jako farsz. Twój pomysł na pierogi mi się podoba - wypróbuję!:)

ciasteczko, 4 lipca 2013 19:03:17

bardzo oryginalny pomysł na pierogi, i takie zrumienione najsmaczniejsze :)

Malwinka, 5 lipca 2013 19:59:47

Ja się cały czas szykuję na takie pierogi. Musze wreszcie zrobić!

kasiekw, 12 lipca 2013 00:15:01

wyglądają zabójczo smacznie, na pewno wypróbuję