W końcu je zrobiłam.Bardzo długo to trwało,najpierw kilka razy odłożyłam w sklepie soczewicę na półkę.Jak już kupiłam swoje odczekała w domu.A dzisiaj żałuje, że wcześniej tego nie zrobiłam.Pierogi z soczewicą zrobiłam na dwa sposoby ugotowane z cebulką oraz podsmażone na oleju rzepakowym,pyszne. Składniki: Ciasto 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 230 ml ciepłej wody 1 płaska łyżka masła szczypta soli Farsz 1 szk czerwonej soczewicy 2 szk wody 1 łyżeczka kucharka 1 szt cebula większa 1 duży ząbek c... czytaj dalej...
Wyglądają bardzo apetycznie:) Moje doświadczenia z soczewicą jak na razie ograniczyły się tylko do zupy, ale pierożki bardzo mnie zachęciły.
soczewicę uwielbiam :) bardzo fajny pomysł na farsz do pierogów ;) i jaki zdrowy :)
Już od jakiegoś czasu mam ochotę wykorzystać soczewicę jako farsz. Twój pomysł na pierogi mi się podoba - wypróbuję!:)
bardzo oryginalny pomysł na pierogi, i takie zrumienione najsmaczniejsze :)