Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

Pierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, sól, pieprz, cukier, ciasto: 250 ml kwaśnej śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu ze szczyptą soli i cukru. Dodać pokruszone grzyby, przesmażyć. Następnie dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną. Przesmażyć. Wlać wodę (około 200 ml) i dusić aż kapusta będzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, ciasto, grzyby, pierogi przepis, pierogi, kapusta kiszona, ciasto na niedziele, orzechy, placuszki, przekąski, pasztet, ciasto z orzechami, jajka z farszem, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto na zimno, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.