Pyszne, letnie i zdrowe śniadanie, banalnie proste do przygotowania. W zasadzie to jest idealne nie tylko na śniadanie, ale również na kolację lub piknik. Kilka minut
Oryginalny smakHummus to pasta z ciecierzycy z dodatkiem tahini , odrobiny oliwy, soku z cytryny, kminu rzymskiego i czosnku. Hummus jest zdrowy, prosty do przygotowania, pyszny i idealny
Oryginalny smakSKŁADNIKI (ok. 12 sztuk) 500 g m ą ki pszennej 100 g suszonych pomidorów 100 g ricotty 200-250 ml letniej wody 25
La grande e la piccola cuocaJesień do tej pory, nielegalnie panosząca się w ogrodzie rodziców zalegalizowała już swój pobyt na dobre i w ogrodzie i w kalendarzu. A ja na dobre
U FiolkiDługo walczyłam z cienkim ciastem do pizzy. Po co? Mam już przecież swoje ulubione – chlebowe , pizza na nim smakuje mi najlepiej, mogłabym nic nie zmieniać. Ale
Karo in the KitchenDzisiaj przepis na pyszną przekąskę w formie kebaba.Oczywiście kebabem to nie jest,bo do kebaba potrzebne jest odpowiednio przygotowane mięso.Dlatego takie oto jedzonko można
Mała w garnku mieszaIndyjskim posiłkom zawsze towarzyszy chleb, który doskonale nadaje się do wybierania gęstych sosów curry oraz stanowi uzupełnienie pikantnych dań, jak również dodatek do zup.Różni się
greenscarfDziś przepis dla wielbicieli żółtych serów, do których również si ę zaliczam ;) Bułeczki z bezglutenowej m ą ki z tapioki
La grande e la piccola cuocaCiasto, jeszcze surowe, wypełniło całą moją kuchnię niesamowitym zapachem. Mimo, że gotowy chlebek jest już na wykończeniu, długo będę wspominać ten aromat. Nie ma nic piękniejszego
Zielona KuchniaNiesamowicie pomidorowe, o pięknym kolorze i zapachu. Idealnie na śniadanie, smakują wyśmienicie nawet z samym naturalnym serkiem. Pomimo, że są naturalne i bez konserwantów, pozostają miękkie
Zielona KuchniaDawno nie piekłam chleba, bo i jakoś rzadko go jadam , ale chyba znam inny lepszy powód. Nie miałam odpowiedniego koszyka do wyrastania chleba. Tak zgadza się
Bernika - moj kulinarny pamietnikChleb bez mąki to inaczej chleb z ziaren. Nie potrzeba do niego ani drożdży, ani zakwasu. Można upiec go także w wersji bezglutenowej, trzeba tylko płatki
Kuchnia MagdaLenyPrzez taką pogodę, jaką mamy za oknem, nie chce mi się za długo przesiadywać NAWET w kuchni. Wtedy najchętniej, przygotowuję dania gotowe w mig, bez kombinowania
Be Fit Be StrongMąka, jajka i mleko to podstawa wielu ciast. I tych słodkich, i wytrawnych. Cudowne rozmnożenie niewielkiej ilości składników które zawsze mamy w kuchni – rozmnożenie tym bardziej
Karo in the Kitchen