Wiem skąd je znam. Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku. I do tego czosnek... Bułeczki idealne do
OliveandThymePRZE-PYSZ-NA. Delikatna, lekko słodka, z chrupiącą skórką. Na śniadanie, podwieczorek- bułka ideał. Moje łobuzy, łącznie z tym najmłodszym, zjadły całą w niecały kwadrans. Nie
OliveandThymeO tym, jak bardzo zdrowa jest mąka gryczana nie muszę nikogo przekonywać.Dosyć często staram się używać jej w kuchni, nie zawsze jednak produkty z jej
OliveandThymeTo nie jest nasz przepis. Odkąd jednak zobaczyłam go w książce świetnej skądinąd blogerki kulinarnej Deb Perelman, wiedziałam, że zrobię go w pierwszej wolnej chwili. Zrobiłam
OliveandThymePlacki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i
KuchniaWeDwoje.plPrzepis na ten chleb znalazłam na FB na jednej z grup. Jest świetny dla osób rozpoczynających lub chcących rozpocząć zabawę w pieczenie chleba. Nie wymaga wyrabiania
Ewa w kuchniGenialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji
Kuchenne zapiski EdytyZdrowe bułeczki zrobione w 100% z m ą ki pełnoziarnistej. Do ciasta zamiast jajek użyłam puree z pieczonej dyni. Nadziewane są dżemem
kulinarne odsłony patiPuszyste, lekkie i delikatne. Myślałam, że oprócz mojego ciasta drożdżowego nie ma już lepszego. Okazuje się, że równie pyszne są słodkie bułki z Majorki. Tym bardziej
mojewypiekiinietylkoWykonanie tego chlebka jest niezwykle proste. Chleb wyszedł super. Polecam bardzo. Ciasto – do wysokiej dużej miski w kruszyć drożdże, dodać sól, cukier. Wlać letnią wodę
Kuchnia PokoleńMiłością do pieczenia chleba zaraziła mnie moja siostra. Jestem jej za to bardzo wdzięczna, ponieważ domowy chleb jest o wiele lepszy i zdrowszy niż ten ze
kulinarne odsłony patiWcześniej piekłam już chleb w garnku żeliwny więc wiem, że pieczenie chleba w naczyniu z pokrywką to całkiem dobra metoda. Można w ten sposób piec niektóre
Smaczna PyzaLekki i puszysty, rozpływający się w ustach chleb bezglutenowy z dodatkiem pełnoziarnistych płatków gryczanych i siemienia lnianego. Jeden z najsmaczniejszych, jakie do tej pory jadłam. Nawet
Kuchenne zapiski EdytyTo, że ziemniaki jako samodzielne warzywo nie są tuczące, wiemy już od jakiegoś czasu. Niektórzy dietetycy wręcz wpisują je do menu na redukcji. Moja babcia z
Poezja Smaków - blog kulinarnyChleb domowy 🍞 , smaczny, zdrowy. 💟 💗 Ciasto z mąki pełnoziarnistej przygotowane do którego otręby, słonecznik i siemię lniane zostało dodane. Z ciasta dwa chlebki
Moniki Smakołyki