pieczywo - 17769 przepisów (strona:870/1185)

Chleb na żurku z nasionami 207

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
domowy pełnoziarnisty chleb z orkiszu 181

składniki: 400 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub ziaren orkiszu 20 g drożdży 40 g ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 300

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowa piadina - przepis podstawowy 185

    Tradycyjna włoska Piadina Romagnola to placek z mąki pszennej z dodatkiem smalcu pochodzący z rejonu Emilia Romania w północnych Włoszech. W Polsce niezbyt znany

Kuchnia bezglutenowa
PRECLOWE BUŁECZKI 232

   Bułki preclowe, to bułki, które skradły serca, a raczej podniebienia mojej Rodzinki. Na punkcie tych bułek po prostu oszaleli. Odkąd natknęłam się na nie

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowy chleb korzenny 227

Dzisiaj mamy dla Was przepis na bezglutenowy chleb korzenny który pochodzi z książki „Moja kuchnia bez glutenu”. Słodki chlebek w swoim smaku przypomina

Kuchenne Wariacje
PIKANTNE BUŁECZKI Z CHILI I CZARNUSZKĄ 155

Robiąc kiedyś wegetariańskie burgery upiekłam bułeczki. Tak mi posmakowały, że na stałe zagościły w mojej kuchni! Wspaniale żółte od kurkumy, pikantne od chili i czarnuszki, niesamowicie

Ostra na Słodko
Niemieckie bułki na zakwasie 245

Świetne bułki. Robione na zakwasie, dzięki temu mają bardziej wyrazisty smak niż te, pieczone na samych drożdżach. Poza tym, dłużej utrzymują świeżość. Oryginalny przepis przewidywał ręczne

Stare Gary
CHLEB PEŁNOZIARNISTY ŻYTNIO-GRYCZANY Z ZIARNAMI NA ZAKWASIE 201

   Kolejny z kolekcji pysznych chlebków na zakwasie, które nigdy się nie starzeją, one tylko każdego dnia inaczej smakują... Dzisiaj z okazji Światowego Dnia chleba

Smaczne Zdrowe
Chleb orkiszowy na drożdżach 161

Dzisiaj Światowy Dzień Chleba, co uświadomiłam sobie przed chwilką dzięki wpisom na obserwowanych blogach. Chleba dzisiaj nie piekę, póki co piekarnik okupują dyniowe rogaliki z orzechami

Kuchenne zapiski Edyty
Focaccia z oliwkami i pomidorami 182

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g

Bullio
Pizza z rukolą 207

Dla mnie idealna Pizza na cienkim cieście z wędliną drobiową, oliwkami oraz pomidorami koktajlowymi . Po upieczeniu obficie posypana rukolą i bazylią. Przepis na ciasto i sos

Bullio
Calzone 234

Smak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej

Bullio
Pizza na cieście razowym 265

Nieco zdrowsza wersja tradycyjnej pizzy. Ciasto z mieszanki mąki pszennej oraz żytniej razowej. Ma bardziej wyrazisty smak, dlatego nie wszystkie dodatki będą pasować. Sos z pomidorów

Bullio
Bułki z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 247

Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie

Bullio
Bułki w stylu francuskim 225

Pszenne bułki z dodatkiem mleka. Miękkie i delikatne. Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości bułek. ok. 410 g mąki + kilka łyżek przy drugim wyrabianiu 2 łyżeczki

Bullio

Proponowane wyszukiwania