Chleb pszenny razowy z ziarnami Tordu z zielonym groszkiem i szynką Chleb z oliwkami i słonym serem
Passions hobbies lifeChleb orkiszowy na zakwasie Chleb pszenny Chleb żytni jasny z ziarnami Chleb żytnio-orkiszowy z ziarnami
Passions hobbies lifeGozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą Grissini Roti - indyjskie chlebki Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą
Passions hobbies lifeTe bułeczki, to kolejny dowód na to, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Może i czasem pracochłonne, choć warte tego poświęcenia ;) Wszak daje nam
Kuchnia w czekoladzieOd czasu do czasu lubię zrobić ser do kanapek. Składniki: 200 g sera białego wędzona makrela - ilość wedle uznania kilka plasterków papryki konserwowej zielona cebulka sól
Kuchnia domowa AniCo prawda miały być ślimaczki cynamonowo-orzechowe, ale po zmianach jakie wprowadziłam (zmiana mąki, dodanie jajka...) wyszły bułeczki, ale za to jakie pyszne... Delikatne
Smaczne ZdroweBardzo smaczne drożdżówki z cebulą. Do krojenia cebuli użyłam noża AMBITION , który sprawdził się idealnie. #myAmbition Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 2 szklanki mleka 4
Kuchnia u BietkiWielokrotnie Wam już pisałam, że uwielbiam celebrować śniadania! I to nie tylko w weekendy! Dziś, zainspirowana konkursem śniadaniowym z płatkami Lubella ( „Siła zbóż na Dzień
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI 300 g mąki chlebowej 250 g dyni ugotowanej na parze 15 g świeżych drożdży 150 ml mleka 1 łyżeczka miodu szczypta soli 1
La grande e la piccola cuocaDzisiejsza zupa jest dowodem na to, że upodobania w kwestii smaku i tekstury się zmieniają. W rodzinnym domu większość zup była gotowana na mięsie, doprawiana i
Weekendy w domu i ogrodziePulpety drobiowe. Gdy mam ochotę na pulpety drobiowe kupuję ćwiartki kurczaka, luzuję je z kości i skór, następnie mielę. Z kości, skór i włoszczyzny gotuję bulion
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTen przepis utwierdził mnie w przekonaniu, że kefir dodany do ciast, bułek itp. nadaje im wilgotności i przedłuża świeżość. Te bułeczki to marzenie każdego dziecka! Dużo
Nastoletnie WypiekanieSKŁADNIKI 500 g mąki razowej 180 g startej marchewki 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 250-300 ml wody
La grande e la piccola cuocaPrzedstawiam Wam pyszne rogale. Pamiętam, że dawno temu można było kupić takie w piekarni. Teraz to już nie to samo. Dlatego postanowiłam zrobić sama, prawdziwe, swojskie
Agusiowe smakołyki