W każdym kraju, w każdym regionie, ba nawet w każdym mieście chleb pita może być nieco inny. Można go przygotować z mąki białej, razowej, atta lub
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBułka dwa kolory i dwa smaki. Idealnie smakuje z masłem i dżemem domowej roboty. Taka chałka w odmiennym wydaniu. Polecam na śniadanie lub kolację. Do tego
O kuchni z uczuciemDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na domowe bułeczki, mleczne, maślane, idealne na słodkie śniadanie. Bułeczki s ą bardzo
La grande e la piccola cuocaTak, to już dzisiaj! Rozpoczynamy kolejny rok szkolny ;). Akurat w moim przypadku będzie on nieco krótszy- za tydzień o tej porze będę już w Portugalii na
Nastoletnie WypiekanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Prosty chlebek pełnoziarnisty z dodatkiem suszonych pomidorów. Ja akurat dałam ich trochę za mało, co widać na zdjęciu. Dlatego
Marta GotujeWakacje się kończą, więc pora pomyśleć o przekąskach do szkoły dla dzieciaków. Nasze dzisiejsze bułeczki doskonale sprawdzą się jako pyszna przekąska na drugie śniadanie :) Również dorosłym
Kuchnia od dwojgaPowiem tak : nietypowy składnik chleba czyli jabłko , ale ten własnie składnik chyba nadał temu chlebowi super wilgotności. Chrupiąca skórka a środek mega wilgotny. Co prawda chleb
Ewa w kuchniChlebek na prawdę przepyszny. Mój mąż nie przepada za wynalazkami ale sam wczoraj prawie cały opędzlował ;) Składniki: 30 dag mąki pszennej 1 dag świerzych drożdży 1
Ukojenie PodniebieniaBułki dyniowe są bardzo smaczne, delikatne i pachnące. Dodatkowo nadziane pasztetem paprykowym Profi i szpinakiem. Takie pyszne bułeczki nadają się do do pracy, piknik, wyjazdy i
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI 400 g m ą ki pszennej chlebowej 100 g m ą ki razowej 100 g wyłuskanych orzechów włoskich 25 g świeżych
La grande e la piccola cuocaNie mogłam się doczekać- kroiłam chlebek, gdy był jeszcze ciepły (widać to na zdjęciach, gdzie masełko mi się topi ;)). Na zakwasie, z mąki orkiszowej, żytniej i
Nastoletnie WypiekanieStaram się zawsze widzieć w życiu same plusy, aczkolwiek bardzo ciężko jest je znaleźć w powoli kończącym się lecie ale! udało się :) końcówka lata to
Wylizany RondelSKŁADNIKI 500 g m ą ki razowej 10 g cukru 7 g suchych drożdży 250-300 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 3
La grande e la piccola cuocaTydzień! Calutki tydzień minął od ostatniego posta i aż sama się za głowę łapię jak mogłam do tego dopuścić. Mam jednak coś na swoje usprawiedliwienie ;) Wakacje
Kuchnia w czekoladziePyszny pszenny chleb na drożdżach, z bardzo sprężystym i wilgotnym miąższem. Tę wilgoć zawdzięcza dodatkowi ziemniaków; dzięki nim chleb dłużej utrzymuje świeżość. Chleb jest dość czasochłonny
Opowieści z piekarnika