Kiedy otrzymałam zaproszenie od Amber z bloga Kuchennymi drzwiami do wspólnego pieczenia chleba nie mogłam odmówić. Ta wspaniała przygoda nie mogła mnie ominąć. Pierwszy raz wzięłam
Pieguskowa KuchniaKolejne spotkanie w Październikowej tym razem piekarni zaowocowało pysznym chlebem z karmelizowanym porem i pestkami. Pięknie wyrastał i upiekł się rewelacyjnie. Nie miałam z nim żadnych
Pieguskowa KuchniaChleb na luty wybrała dla nas Ania z bloga Nie tylko na słodko . Przepis pochodzi z książki Hanne Risgaard, Home Baked: Nordic Recipes and Techniques for
Pieguskowa KuchniaDwa dni temu Jola z bloga Nasze życie od kuchni klik opublikowała wpis z przepysznie wyglądającymi rogalikami. swój post zaczęła bardzo zachęcająco: „Upiekłam wczoraj rogaliki
Pieguskowa KuchniaMarcowa Piekarnia i chleb pszenno – żytni z prażoną mąką był dla mnie motywacją, żeby reaktywować zakwas. Dzięki uprzejmości miejscowej piekarni udało mi zdążyć z
Pieguskowa KuchniaW marcowej Piekarni zapraszamy razem z innymi blogerkami na Simit, czyli turecki bajgiel. Dawno już nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu, więc z wielką ochotą podjęłam
Pieguskowa KuchniaJakoś tak się ostatnio składało, że nie mogłam brać udziału w Piekarni organizowanej przez Amber . Tym razem jednak nie pozwoliłam, żeby cokolwiek mi przeszkodziło – nawet
Pieguskowa KuchniaChleb wieloziarnisty piekę już od wielu, wielu lat. Zazwyczaj była to obowiązkowa pozycja z okazji wszelakich świąt, jednak ostatnio wypiekam go coraz częściej. Wszyscy go uwielbiamy
Pieguskowa KuchniaPyszny chlebek z fetą i aromatycznymi ziołami to zdecydowanie „must have” tego lata. Idealny na piknik, grilla czy ot tak na kolację. Przygotowanie ciasta
Pieguskowa KuchniaWrześniowa Piekarnia przedstawia chleb z tartym jabłkiem na zakwasie. Od kiedy zobaczyłam zaproszenie Amber wiedziałam, że hodowanie mojego zakwasu nie pójdzie na marne. Rzeczywiście, nie poszło
Pieguskowa KuchniaMoim tegorocznym odkryciem są śliczne bułeczki dyniowe. Sezon dyniowy w pełni, a ja uczę się jak wykorzystywać to wspaniałe w obróbce warzywo. W tym roku zrobiłam
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię chlebek pizza i gdy zobaczyłam ten przepis w internecie wiedziałam, że długo nie będę zwlekać z wypróbowaniem go w zaciszu mojej kuchni. Podoba
Pieguskowa KuchniaPyszne i delikatne, a zarazem pełnoziarniste i pożywne. Bułeczki ziemniaczane, to od kilku miesięcy zdecydowanie nasze ulubione bułki. Piekłam je już wiele razy- praktycznie
Smaczne ZdroweSKŁADNIKI (na 8 sztuk) 150 g m ą ki pszennej typu 500 150 g m ą ki razowej 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
La grande e la piccola cuocaNie będę się rozpisywać, wszystko dokładnie widać na zdjęciach, w szczególności tą chrupiąca skórkę. Bez wątpienia perfekcyjny przepis na domowe bułki na śniadanie! Miąższ z dużymi
Nastoletnie Wypiekanie