Miękkie i puszyste bułki z dodatkiem mąki razowej długo zachowują świeżość. Otręby owsiane są nie tylko na wierzchu bułek, ale również wewnątrz. Czytaj dalej »
Przepisy KulinarneNic tak nie smakuje jak domowy chleb. Uwielbiam jego zapach, który unosi się po całym domu podczas pieczenia. Zazwyczaj przygotowanie domowego chleba wymaga dużo czasu, ale
Kuchnia MagdaLenyProsty przepis na bułki i rogaliki maślane, które możemy sami upiec w domu,polecam. Składniki: 1 kg maki, 2 szkl. ciepłego mleka, 1/2 kostki drożdży
chleba naszegoTen chlebek jest niesamowity,lekki,wilgotny i bardzo zdrowy :) Nadaje się na drugie śniadanie np.dla dzieci jak i na podwieczorek. Zakochałam się w smaku tego chleba
Mała w garnku mieszaTo był mój pierwszy chlebek bezglutenowy,który upiekłam :) jakiś czas temu.Niestety oczywiście nie wyszedł ;),ale za trzecim razem wyszedł taki jak powinien czyli pyszny :). SKŁADNIKI 500g
Mała w garnku mieszaSKŁADNIKI 4 łyżki chia 4 łyżki ziaren słonecznika 4 łyżki ziaren dyni 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki mąki gryczanej 1 łyżka mąki konopnej 1 łyżka
Mała w garnku mieszaTakie bułeczki można zjeść na kolację i na śniadanie.Smakują nie tylko dorosłym ale także maluchom. SKŁADNIKI 1 kg mąki pszennej 150 g masła 500 ml
Mała w garnku mieszaCzy jedliście kiedykolwiek chleb z kaszy gryczanej? Jeśli nie to polecam go wypróbować. Chleb jest bez dodatku mąki i drożdży. Zrobiony jest z kaszy gryczanej niepalonej
kulinarne odsłony patiDoskonały domowy chlebek z marchewką, słonecznikiem, żurawiną, płatkami owsianymi. To taki chlebek rozmaitości gdzie główną rolę odgrywa utarta marchew. Przepis na 1 chleb 25x11 i
chleba naszegoBłonnik naturalny to składnik mojego chleba. Chleb upiekłam w naczyniu żaroodpornym z dwóch typów maki pszennej : 500 i 750. Taki chleb najlepiej smakuje jeszcze ciepły gdy
Ewa w kuchniTo danie jest dla koneserów niecodziennych smaków. Czy ktoś się skusi na połączenie wątróbki, sera pleśniowego i gruszki? W dodatku na pizzy.... Ciasto: 3/4 szklanki ciepłej
Czerwień i błękitChleby na zakwasie to nasza codzienność, przeważnie są to chleby z ziarnami, niekiedy nawet z ich bardzo dużą ilością, ale bywa i tak, że
Smaczne ZdroweBułki z mąki pszennej razowej z dodatkiem mielonego siemienia lnianego i ziaren słonecznika. Miękkie w środku i z chrupiącą skórką. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarne