Co jak co muszę przyznać, że bułeczki wyszły wspaniałe . Piękny kolor, cudowny zapach, miękki środek ... czego chcieć więcej ! Przepis wzięłam z zagranicznej strony i oczywiście trochę
Marcepanowa kuchniaLasowiackie kapuśniaczki - kuchnia podkarpacka Lasowiackie kapuśniaczki to małe drożdżowe bułeczki z odpowiednio przygotowanym nadzieniem z kiszonej kapusty. Czym się różnią lasowiackie kapuśniaczki od kapuśniaczków pieczonych w
Trzeci talerzmojprzepisna.pl | Łaciata chałka maślana Banalnie prosta chałka, szybko i łatwo się ją robi, wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić i prawie gotowe. Super smakuje dużym
moj przepis naTe zapiekanki absolutnie kojarzą mi się z latami szkolnymi, kiedy to w każdej budce za rogiem można było je kupić obok nieśmiertelnych frytek. Gorące, chrupiące z
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne i pachnące CYNAMONOWE BUŁECZKI wprowadzą do każdego domu wyjątkową... Artykuł CYNAMONOWE BUŁECZKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPuszysty, elastyczny, bardzo regularny i gładki miąższ. Do tego chrupiąca skórka i ciekawy składnik w postaci piwa, którego absolutnie nie czuć. Ten bochenek zachowuje świeżość
Nastoletnie WypiekaniePo udanych, pysznych i puszystych bułkach orkiszowych na zakwasie zamarzyła mi się ich jeszcze doskonalsza wersja. Bardzo lubimy dodatek do bułek mąki żytniej
Smaczne ZdroweJuż jako mała dziewczynka uwielbiałam książki kucharskie mamy i do dziś mam kilka z nich. Nie ważne, że brakuje w nich stron lub, że są ozdobione
Di gotujeSkładniki: 450 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 25 g świeżych drożdży; 230 g letniej wody; 2 łyżki oliwy z oliwek; 1 łyżeczka białego cukru
Gospodyni MiejskaLahmacun-turecka pizza, najczęściej spożywana na drugie śniadanie. Drożdżowe ciasto z mięsnym nadzieniem i dodatkiem warzyw, bez użycia sera (aż mnie korciło,żeby dodać ale opamiętałam
Kopystką po garachCo tu pisać, jest świetnym dodatkiem do zup (u mnie znajdziecie go, jako dodatek do botwinki po grecku), smakowicie komponuje się z Htipiti-czyli grecką pastą
Kopystką po garachRozum czy serce? Rozum krzyczy....biała mąka, to niezdrowe, Serce podpowiada..muuuuusisz spróbować. Poddałam się, Serce wygrało, i nie żałuję-bo to na prawdę pyszna rzecz
Kopystką po garachLawasz-to tradycyjny ormiański chleb. W 2014 został wpisany na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO, czyli dobra podwalina,żeby posmakować tego dobrodziejstwa. Dopełnieniem będzie, iż w wierze
Kopystką po garachNiestety, każdy, kto mnie zna wie,że piekarz lub cukiernik to ze mnie nie będzie. Czasami, w przypływie dobrego nastroju, staram się coś upiec, z bardzo
Kopystką po garachDrożdżówki z białym serem w formie małych bułeczek. Są znakomite! Słodziutkie, bardzo puszyste i leciutkie. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak buzia się śmieje ;). Jeśli
Nastoletnie Wypiekanie