Bardzo smaczny chleb na zakwasie, z dużą ilością ziaren. Długo zachowuje świeżość. Przepis na dwa duże bochenki. 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka siemienia lnianego 1
BullioMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioŻytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu
BullioPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioPołączenie smaku pizzy i gyrosa. Z ogórkiem konserwowym, kukurydzą i czerwoną cebulą. Pizza jest bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do gyrosa. Przepis na ciasto i sos
BullioGdybyście mogli wybrać: domowe bułki czy te ze sklepowej półki, to które byście wybrali? Z pewnością te domowe. A dlatego, że są bardziej pachnące, mięciutkie, syte
Poezja Smaków - blog kulinarnyBardzo dobry chlebek, lekko wilgotny. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zagnieść na chle. Odstawić do ostudzenia. Wykonanie Thermomix – do naczynia miksującego dodać mąkę
Kuchnia PokoleńKwadratowe pyszne bułeczki. Idealne na śniadanie podane ze szklanką gorącego kakao lub mleka. Moje dzieciaki uwielbiają je posmarowane dżemem. Może i Wy skusicie się na
O kuchni z uczuciemLekko słodkawy, dosyć ciężki, z chrupiącą skórką. W kolejnych dniach po upieczeniu smakuje równie pysznie, jak dnia pierwszego. Składniki: (na 2 bochenki)
Nastoletnie WypiekaniePuszysta i niezwykle aromatyczna... z nadzieniem różanym. Ulubione ciasto mojego męża😊 Doskonale smakuje z herbatką, kawą lub mlekiem. Moja ulubiona wersja jest z zimnym mlekiem sojowym
kulinarne odsłony patiPyszny chlebek z chrupiącą sk ó rk ą . Bardzo łatwy do zrobienia i pięknie wyrastający. Chlebek zrobiłam z m ą ki orkiszowej z niewielk ą
kulinarne odsłony patiZakwas to rodzaj dzikich drożdży. Podczas kwaszenia mąki są one pobierane z powietrza, a mąka służy im jako pożywka. Zakwas to naturalne drożdże więc ich
Słodki KompromisPieczenie chleba na zakwasie to prawdziwa lekcja cierpliwości, czekamy, czekamy i czekamy, ale później już tylko delektujemy się chrupiącą skórką, lekko kwaśnym miękiszem i zniewalającym zapachem
Słodki KompromisCzasem jest tak, że wszytko idzie jak po grudzie, że noc źle przespana, że poranek wita chłodem i brakiem słońca, że sterta niezałatwionych spraw wciąż zaprząta
Słodki Kompromis