Pyszny i wilgotny. Sprężysty miąższ i chrupiąca skórka. Zrównoważony i delikatny smak. Zasmakował mi od pierwszej kromki :)) Przepis z książki "Pieczenie chleba
Walijskie PichceniePyszne, kruche bułeczki z dodatkiem mąki kukurydzianej. Są inne niż zwykłe pszenne, ale równie smaczne :) Do ich upieczenia użyłam Mąki Pszennej Luksusowej firmy Młynomag . Składniki: 40
Na Ciasteczkowych PapierachSkładniki: -600 g. mąki pszennej -300 ml ciepłej wody -25 dag. świeżych drożdży (ja dałam 9 g. proszkowanych) -1 łyżeczka soli -0,5 łyżeczki cukru -2
Magia jedzenia.Świeże, pachnące, smaczne i chrupiące. Bułeczki pszenne z płatkami owsianymi przygotowane do których siemię lniane zostało dodane. Kolor złoty fajnie się na bułeczkach kontrastuje
Moniki SmakołykiZawsze myślałam, że zrobienie domowego chleba jest trudniejsze, dopiero teraz wiem, jak bardzo się myliłam :D Aby zrobić pyszny domowy bochen wystarczy 10 minut roboty
Malinowo w kuchniPyszne i zdrowe bułeczki, które łatwo zrobić. Idealne na śniadanie i kolację. Mi z podanych poniżej składników wyszło 11 bułek po 100 g. SKŁADNIKI Na podmłodę
Passions hobbies lifeCzyli pieczone hot-dogi w wersji domowej Gdy mam więcej wolnego czasu na kucharzenie, lubię piec poniższe bułki. Często robię je z podwójnej porcji i większość
Grunt to przepis!Po prostu aksamitny smak :) Któż nie uwielbia domowych rogalików z konfiturą? :) Składniki: ½ kg mąki 25 dag ugotowanych ziemniaków 10 dag masła 1 jajko ½ szklanki maślanki 1
Tradycyjna KuchniaUwielbiam chałki .Prezentuje więc kolejną ,z dodatkiem kakao .Zapleciona z czterech wałeczków ,jak warkocz wyrasta idealnie i nie rozchodzi się na boki.Jest pyszna. Składniki: 400 g
Ladylaura.W ten weekend udało mi się dołączyć do akcji Wypiekanie na śniadanie, której tematem był chleb z TEGO przepisu. Zdecydowałam się bo akurat byłam u rodziców
Pasja SmakuKolejny pyszny, domowy, pulchniutki chlebek. Składniki: 1 kg mąki (typu 550) 10 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 szklanki letniej wody 5 łyżek
Tradycyjna KuchniaOdkąd sięgam pamięcią, każde święta na Sycylii , czy to mniejsze, czy to większe, były okraszone pizzą," impanatą "i suto zakrapiane lokalnym winem prosto z drewnianej beczki
Z Kuchni Do Kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Lubię tą wersję pączków, ponieważ ich wykonanie nie pochłania mnóstwa czasu. Są lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem i świetnie smakują
Di gotujeDziś podrzucam Wam świetny (moim zdaniem) przepis na roladę mięsną. Smakuje rewelacyjnie, szczególnie na zimno, choć na ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na
Kuchnia domowa AniW końcu udało się powrócić do świata "żywych". Wczoraj odebrałam komputer, ale przyznaję bez bicia, że z nowym windowsem będę się dopiero musieć zaprzyjaźnić, bo póki
Kuchnia w czekoladzie