Kolejny tydzień i kolejne wypiekanie na śniadanie. Jakoś tak bywa, że nie zawsze biorę w nim udział. Tym razem też myślałam, że nie dam rady ale
Ewa w kuchniZapraszam na domowy chlebek :) Składniki: 20 dkg mąki pszennej Młynomag 40 dkg mąki graham Młynomag 2 jajka 300 ml wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru
czarrna od kuchniSposobów na wyhodowanie własnego zakwasu jest wiele. Poniżej chcę podać Wam sposób, z którego ja korzystałam. Inspiracją była dla mnie książka Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Passions hobbies lifeTo mój pierwszy chleb żytni na zakwasie. W nazwie postu specjalnie zaznaczyłam, że jest on zrobiony na świeżo wyhodowanym zakwasie, bo tak młody zakwas nie ma
Passions hobbies lifemojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z jabłuszkiem Dziś przepis na pyszne, bezproblemowe rogaliki drożdżowe. U mnie wersja z jabłkiem, ale możecie włożyć kostkę czekolady, gruby plasterek banana, kawałek
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujeSKŁADNIKI 260 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 500 dag mąki pszennej 90 dag mąki żytniej razowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
Przepisy KulinarneSKŁADNIKI 250 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 590 dag mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 17 dag drożdży SPOSÓB
Przepisy KulinarneSkoncentrowany, orzechowy smak w pysznym chlebie razowym Długo nosiłam się z wypróbowaniem przepisu z bloga Kornik w kuchni na Chleb orzechowy . Jakoś zawsze coś stawało na
Grunt to przepis!Świetnie wyrośnięty chleb, z chrupiącą skórką i delikatnym miąższem. Z dodatkiem smażonej cebulki, co nadaje mu pysznego posmaku. Wg mojego A. smakuje kawą, ma to sens
6nieboKtóż z nas nie lubi zapachu świeżego chleba? U mnie dziś chleb z ziarnami oraz świeżą bazylią. Dodatek ostatniej sprawia ,że chlebek ma śródziemnomorski aromat. Chleb
Z Kuchni Do KuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuTak delikatnego i pysznego ciasta drożdżowego już dawno nie jadłam! Można piec jako tradycyjne bułeczki, bądź jak ja dzisiaj w foremkach na muffiny. Składniki: 1 szklanka
Tradycyjna KuchniaMoja kolejna wariacja z ciastem drożdżowym. Rogaliczki wyszły pyszne ! Smakują wybornie z masełkiem Składniki: 25 dag mąki 3 łyżki cukru 4 żółtka jaja 3 łyżki masła
Tradycyjna KuchniaRogaliki są przepyszne, w środku pulchne i żółciutkie. Przygotowując je miałam wiele obaw, m. in. o to, że w trakcie pieczenie mi się rozkleją, ale nic
Passions hobbies life