pieczywo - 17769 przepisów (strona:901/1185)

BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE 131

Składniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g

OliveandThyme
DROŻDŻOWE BUŁECZKI- BUCHTY Z CZEKOLADĄ LUB DŻEMEM 174

Co nasuwa Wam się na myśl jako pierwsze, kiedy pomyślicie o dzieciństwie? Mnie- jedzenie. Monotematycznie? Może trochę, ale wspólne posiłki są jedną z najważniejszych rzeczy w

OliveandThyme
CHLEB TOSTOWY Z ZARODKAMI PSZENNYMI 110

Pyszny i puszysty. Delikatny i chrupiący. Nieznośnie biały. Więc z zarodkami :) Moje Dzieci kochają go Miłością Dozgonną (przynajmniej na ten czas). My, wstydliwie przyznając, również :) I

OliveandThyme
CHLEBEK Z BATATÓW WG JAMIE'GO OLIVER'A 129

Od jakiegoś czasu moją głowę zaprząta głównie jedna myśl. Jak szybko mija czas... Patrzę na Zosię. Urodziła się zaledwie wczoraj. Dziś juz próbuje sama siadać, je

OliveandThyme
RAZOWA BUŁKA WROCŁAWSKA 169

Składniki 15 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 100 g mąki pszennej razowej 150 ml ciepłego mleka mleka 220 ml wody 2

OliveandThyme
SZYBKI CHLEB MIESZANY (PSZENNO-OWSIANO-ŻYTNI:) ) 162

Składniki 500 ml ciepłej wody 1 opakowanie drożdży instant (7 g) 250 g mąki pszennej chlebowej 150 g mąki żytniej pełnoziarnistej 100 g mąki owsianej 50

OliveandThyme
PAMPUSZKY- UKRAIŃSKIE BUŁECZKI Z CZOSNKIEM 153

Wiem skąd je znam.  Bardzo podobne piekła nasza babcia (ta Zamojszczyzna...). Chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku.  I do tego czosnek... Bułeczki idealne do

OliveandThyme
SŁODKA BUŁKA WIEDEŃSKA 157

PRZE-PYSZ-NA. Delikatna, lekko słodka, z chrupiącą skórką. Na śniadanie, podwieczorek- bułka ideał. Moje łobuzy, łącznie z tym najmłodszym, zjadły całą w niecały kwadrans. Nie

OliveandThyme
CHLEB GRYCZANO-PSZENNY 181

O tym, jak bardzo zdrowa jest mąka gryczana nie muszę nikogo przekonywać.Dosyć często staram się używać jej w kuchni, nie zawsze jednak produkty z jej

OliveandThyme
ZAKRĘCONE BUŁECZKI SEROWO-CEBULOWE 217

To nie jest nasz przepis. Odkąd jednak zobaczyłam go w książce świetnej skądinąd blogerki kulinarnej Deb Perelman, wiedziałam, że zrobię go w pierwszej wolnej chwili. Zrobiłam

OliveandThyme
Cebularze 737

Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i 

KuchniaWeDwoje.pl
Pszenny chleb z garnka 142

Przepis na ten chleb znalazłam na FB na jednej z grup. Jest świetny dla osób rozpoczynających lub chcących rozpocząć zabawę w pieczenie chleba. Nie wymaga wyrabiania

Ewa w kuchni
Pasta z gotowanego kurczaka i orzechów 192

Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji

Kuchenne zapiski Edyty
Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika 164

Zdrowe bułeczki zrobione w 100% z m ą ki pełnoziarnistej. Do ciasta zamiast jajek użyłam puree z pieczonej dyni. Nadziewane są dżemem 

kulinarne odsłony pati
Słodkie bułki z Majorki 146

Puszyste, lekkie i delikatne. Myślałam, że oprócz mojego ciasta drożdżowego nie ma już lepszego. Okazuje się, że równie pyszne są słodkie bułki z Majorki. Tym bardziej

mojewypiekiinietylko