Pulchne bułeczki ze słodkim makowym nadzieniem oprószone cukrem pudrem. Identyczne kupić można w pobliskiej piekarni w moim mieście. Tak jak w przypadku Grzebieni z marmoladą
Nastoletnie WypiekanieLubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja idealnie sprawdzi się na kanapki i różnego rodzaju
Swojskie jedzonkoCzasami brak chleba w sklepie motywuje do upieczenia chleba gdy nie ma się na pieczenie ochoty. Ja upiekłam pyszny chleb pszenno orkiszowy. A chlebki wyrastały sobie
Ewa w kuchniPaluchy są bardzo mięciutkie, zioła prowansalskie nadają im wspaniałego smaku i aromatu. Stanowią doskonałą przekąskę, możemy je rónież zabrać do pracy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej
Bajeczna KuchniaPyszne słodkie drożdżowe ciasto splecione w warkocz. Składniki: 450g mąki pszennej 200ml ciepłego mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki masła roztopionego 20g drożdży świeżych 1
DiteczDużo nadzienia to podstawa! Mięciutka strucla drożdżowa nadziana masą z orzechów włoskich i z orzechową słodką kruszonką. Jak to ciasto drożdżowe, najlepsze w dniu upieczenia
Nastoletnie WypiekanieJakiś czas temu dostałam propozycję wzięcia udziału w akcji Rama smaż jak szef kuchni . Czekałam na paczkę z niecierpliwością bo każdy z zaproszonych blogerów miał inne
Ewa w kuchniTe bułki są rewelacyjne Mięciutkie i baaaardzo aromatyczne dzięki dodatkowi masła czosnkowo-ziołowego. Zdecydowanie polecam. Z przepisu wychodzi 8 dość dużych bułek. 400 g mąki pszennej
BullioMoja propozycja na dziś to chleb dyniowy. Chleb z dodatkiem świeżej dyni i pestek z dyni. A upiekłam go w garnku ale nie ceramicznym. Jeśli jesteście
Ewa w kuchniBagietki upieczone w domu są tak pyszne jak kupne. Upiekłam je z masłem czosnkowym, ziołami i serem. Smaczne, miękkie i lekko chrupiące, po prostu idealne. Znikły
Kulinarne Fantazje MarioliTakie podpłomyki najlepiej smakują z dipami i sosami. Tutaj dopiszę, że z najprostszym sosem czosnkowym na bazie jogurtu tworzą pyszną całość. Są bardzo chrupiące
Nastoletnie WypiekaniePierwsze zapiski o burakach pochodzą z 722 r. p.n.e. z Babilonii. W nowej erze królowały na greckich stołach, a dwieście lat później docenili je Rzymianie. Pierwsze
My Chcemy JeśćSłodkie bułeczki drożdżowe według przepisu sąsiada gotowe. Można je zabrać do pracy albo szkoły na drugie śniadanie albo zjeść w niedzielny poranek ze szklanką mleka
Bon appetit mon amieTe bułeczki są bombowe bo i bombowo rosną w piekarniku. Ich głównym składnikiem jest mleczko kokosowe, dzięki któremu są lekko słodkie, w środku przypominają nasze maślane
Bernika - moj kulinarny pamietnikGrissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako
Passions hobbies life