pieczywo - 17769 przepisów (strona:907/1185)

Drożdżówki z makiem 177

  Pulchne bułeczki ze słodkim makowym nadzieniem oprószone cukrem pudrem. Identyczne kupić można w pobliskiej piekarni w moim mieście. Tak jak w przypadku Grzebieni z marmoladą

Nastoletnie Wypiekanie
Pasta serowa -niemiecka przekąska 193

Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja  idealnie sprawdzi się  na kanapki i różnego rodzaju

Swojskie jedzonko
Chleb pszenno orkiszowy 150

Czasami brak chleba w sklepie motywuje do upieczenia chleba gdy nie ma się na pieczenie ochoty. Ja upiekłam pyszny chleb pszenno orkiszowy. A chlebki wyrastały sobie

Ewa w kuchni
Ziołowe paluchy z serem żółtym 123

Paluchy są bardzo mięciutkie, zioła prowansalskie nadają im wspaniałego smaku i aromatu. Stanowią doskonałą przekąskę, możemy je rónież zabrać do pracy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej

Bajeczna Kuchnia
Chałka drożdżowa 215

Pyszne słodkie drożdżowe ciasto splecione w warkocz. Składniki: 450g mąki pszennej 200ml ciepłego mleka 3 łyżki cukru  2 łyżki masła roztopionego 20g drożdży świeżych 1

Ditecz
Strucla orzechowa 134

  Dużo nadzienia to podstawa! Mięciutka strucla drożdżowa nadziana masą z orzechów włoskich i z orzechową słodką kruszonką. Jak to ciasto drożdżowe, najlepsze w dniu upieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Chleb orzechowo - fasolowy z nutą tabasco 138

Jakiś czas temu dostałam propozycję wzięcia udziału w akcji Rama smaż jak szef kuchni . Czekałam na paczkę z niecierpliwością bo każdy z zaproszonych blogerów miał inne

Ewa w kuchni
Bułki czosnkowo-ziołowe 137

Te bułki są rewelacyjne Mięciutkie i baaaardzo aromatyczne dzięki dodatkowi masła czosnkowo-ziołowego. Zdecydowanie polecam. Z przepisu wychodzi 8 dość dużych bułek. 400 g mąki pszennej

Bullio
Chleb dyniowy 123

Moja propozycja na dziś to chleb dyniowy. Chleb z dodatkiem świeżej dyni i pestek z dyni. A upiekłam go w garnku ale nie ceramicznym. Jeśli jesteście

Ewa w kuchni
BAGIETKI CZOSNKOWO - SEROWE 123

Bagietki upieczone w domu są tak pyszne jak kupne. Upiekłam je z masłem czosnkowym, ziołami i serem. Smaczne, miękkie i lekko chrupiące, po prostu idealne. Znikły

Kulinarne Fantazje Marioli
Podpłomyki żytnie na zakwasie 326

  Takie podpłomyki najlepiej smakują z dipami i sosami. Tutaj dopiszę, że z najprostszym sosem czosnkowym na bazie jogurtu tworzą pyszną całość. Są bardzo chrupiące

Nastoletnie Wypiekanie
Ciekawostki kulinarne: buraki 177

Pierwsze zapiski o burakach pochodzą z 722 r. p.n.e. z Babilonii. W nowej erze królowały na greckich stołach, a dwieście lat później docenili je Rzymianie. Pierwsze

My Chcemy Jeść
Bułeczki drożdżowe z serem i z kruszonką 227

Słodkie bułeczki drożdżowe według przepisu sąsiada  gotowe. Można je zabrać do pracy albo szkoły na drugie śniadanie albo zjeść w niedzielny poranek ze szklanką mleka

Bon appetit mon amie
Kokosowe buleczki 128

Te bułeczki są bombowe bo i bombowo rosną w piekarniku. Ich głównym składnikiem jest mleczko kokosowe, dzięki któremu są lekko słodkie, w środku przypominają nasze maślane

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Grissini 143

Grissini to chrupiące paluszki chlebowe. Ta pyszna przekąska pochodzi z Włoch i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed głównym daniem. Sprawdzi się jednak równie dobrze jako

Passions hobbies life