Polecam dla tych co lubią czasem coś przegryźć a niekoniecznie się najadać ,chlebek jest cienki i chrupiący ale w środku miękki ,rewelacyjny będzie również jako dodatek
Wypieki ReneOtworzyłam lodówkę i zobaczyłam drożdże...hhmm, a gdyby tak dziś upiec jakieś bułeczki - pomyślałam. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Po paru minutach w misce już siedział zaczyn
Mania WypiekaniaPasta z wędzonej makreli... Potrzebujemy: 1 makrela wędzona (ok. 250 g) 1 mała cebulka 2-3 łyżki majonezu (możemy zastąpić jogurtem lub śmietaną) świeżo mielony czarny
Pelusiowa KuchniaPomidorowa pasta z wędzonej makreli... Potrzebne będą: 1 wędzona makrela ok. 250 g 1 cebula 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz, papryka słodka
Pelusiowa KuchniaSmaczne bułki, które łatwo można zrobić w domu. W środku nie są nadmuchane, tylko raczej gęste. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia", którą
Passions hobbies lifePyszne bułeczki drożdżowe z białym serem – idealne na śniadanie. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 320 ml ciepłego mleka 50 g masła 2 łyżki majonezu 50
e-PrzepisyKulinarneUwielbiam zapach chleba w powietrzu, zwłaszcza w chłodniejsze dni. Niestety nie zawsze mam siłę i czas aby go przygotować. Jednak ten chleb można zrobić przy najmniejszym
MohiellaLubię chleb ale kocham bułki! Szczególnie te delikatne, maślane i jeszcze ciepłe. W tych bułkach lubię ich delikatność uzyskaną dzięki posmarowaniu jajkiem. Nie mają twardej skorupy
MohiellaPuszyste i delikatne bułeczki idealne na śniadanie do dżemu ale równie dobrze sprawdzą się z innymi np. słonymi dodatkami. Bułeczki nie zawierają jajek a w razie
MohiellaPlacek z ciecierzycy, rodowity Włoch, w zależności od regionu może się nazywać socca, farinata lub cecina i różnić się grubością (0,3-1 cm), jednak zawsze
SzczyptaSmaQWe wtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne razowe paluchy. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki
Tradycyjna kuchnia Kasipyszne zdrowe bułeczki,z mąki graham,z prawdziwej i wartościowej Mąki Szymanowskiej, chrupiące i pachnące,,,, Polecam Składniki ( na 6 bułek) : -150 g mąki
Swojskie jedzonkoCzy Wam też marzy się taki pachnący, chrupiący jeszcze gorący, wyjęty prosto z pieca chleb? Na naturalnym zakwasie, zrobionym przez Was samych? Bez ulepszaczy, spulchniaczy itp
SMYKWKUCHNIDrożdżówki bardzo lubimy. Tym razem postanowiłam trochę poeksperymentować z innymi odmianami mąki niż zwykle. Dzięki Młynomag mam spore pole do popisu. Tym razem wybór padł na
Smakołyki Asi