Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto, czyli zielony sos, pochodzi z Genui we Włoszech. Według tradycji robi się go w marmurowym moździerzu z oliwy, świeżej bazylii oraz orzechów piniowych. W moim przepisie z oryginalnej receptury została tylko oliwa z oliwek. Główną rolę zagrały liście rzodkiewki.  Składniki liście z dwóch pęczków rzodkiewek 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego czosnku sól świeżo mielony pieprz Ziarna słonecznika i pestki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pesto, słonecznik, dynia, pestki dyni i słonecznika, sosy, orzechy, tosty, makarony, makaron, pieczywo, pasty, pasta, makaron z pesto, makaron z patelni, sos do makaronu

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.