Składniki mąka pszenna, 4 szkl drożdże suche, 14g masło, 110g mleko, 1 szkl jajka, 2 szt cukier, 3 łyżeczki sól, 3/4 łyżeczki Dodatkowo jajko
Gotowanie moimi oczamiPrzepis -200 g zakwasu żytniego -4 g drożdży suchych -szklanka wody -dwie płaskie łyżeczki soli -200 g mąki pszennej typ 450 -150 g mąki żytniej typ
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Składniki -150 g aktywnego zakwasu żytniego razowego -150 g mąki gryczanej -350 g mąki pszennej -15 g soli -15 g siemienia lnianego -20 g sezamu
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Dzisiejszy mały eksperyment uznaje za bardzo udany i smaczny. Przepis: składniki -mąka pszenna 100 g -mąka gryczana 100 g -mąka owsiana 100 g -mąka orkiszowa 100
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Zaczyn -100 g zakwas żytni -200 g mąki pszennej -120 g wody CIASTO WŁAŚCIWE -150 g mąka gryczana -300 g mąki pszennej -Sól czubata łyżeczka
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Skład --4,5 szklanki maki pszennej 450 --1 szklanka mleka --0,5 szklanki wody -ciepłej --suszone drożdże 8 g --1 łyżeczka cukru --1/2 łyżeczki soli
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Skład i wykon: -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 250 g -mąka owsiana150 g -woda 270g -sól mała czubata łyżeczka góra półtora -10 orzechów włoskich
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Zaczyn 100 g mąki żytniej typ 2000 100 g zakwas żytni 100 g wody Składniki na ciasto właściwe 350 g mąki żytniej typ 720 50
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 300 g -mąka żytnia 200 g -woda 300 g -siemię lniane 30 g -sezam do posypania po wierzchu 20
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Skład; --3,5 szklanki maki pszennej 650 --1 szklanka mąki owsianej --1 szklanka mleka --0,5 szklanki wody -ciepłej --suszone drożdże 8 g --1 łyżeczka
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Kupiłam automat do wypieku chleba. Postanowiłam rzecz jasna wypróbować ten gadżet. Mogę śmiało rzec , że faktycznie jest przydatny, bo gdy będziemy trzymać się miar i wag
Z Kuchni Do KuchniZachwyciła mnie wyglądem na blogu Rozpustne gotowanie i przepadłam. Zjedliśmy prawie całą zaraz po wystygnięciu . Mięciutka,puszysta,prawie uciekła z foremki przy wyrastaniu ,ale ładne wzorki
Ladylaura.My Blueberry Corner by "jagodzianka" Za chleb wzięłam się na poważnie. Prawie codzienne go piekę. Za każdym razem mieszam różne mąki w różnych proporcjach. Jak …
My Blueberry CornerW domu chlebem zapachniało, aż od razu gorący jeść się chciało. To że słonecznik został wcześniej uprażony, zmiksowany i z ciastem wyrobiony, wpłynęło na smak i
Moniki Smakołykihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: Poezja smaku. Są to pączki (znane także jako pączki wiedeńskie lub hiszpańskie) z ciasta
Di gotuje