Chleb pszenny na maślance
Chleb pszenny na maślance
Dużą zaletą chleba na maślance jest jego puszystość i długi czas zachowania świeżości. Minusem jest za to częste przypalanie się skórki w trakcie jego pieczenia. SKŁADNIKI 120 ml letniej wody 15 g świeżych drożdży 300 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki orkiszowej 200 g maślanki w temperaturze pokojowej 10 g soli dodatkowo: mąka pszenna chlebowa do podsypywania WYKONANIE Do miski wlać 120 ml letniej wody, dodać drożdże i wymieszać. Następnie dodać 100 g mąki pszennej typ 750, wymieszać i odstawić na ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life
Warto przeczytać
Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Ejszetka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na drożdżach , pieczywo, lekkie ciasto, ciasto orkiszowe
Inne przepisy z Passions hobbies life
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję