Bywają dni kiedy nie mam czasu (albo po prostu nie chce mi się - wiem wstyd) gotować obiadu. W takich sytuacjach robię obiad kanapkowy i aby
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSmaczny chleb z mąki razowej pszennej i żytniej z dodatkiem czosnku przed pieczeniem posypałam nasionami dyni, która zawsze kojarzy mi się z jesienią.
Przepisy KulinarneZawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie to
PatiGotujeChlebki jajeczne to lekka i pyszna przekąska, którą można podać na wiele sposobów: jak kanapki z wędliną i warzywami; na słodko z dżemem, miodem i owocami
e-PrzepisyKulinarneLekko słodkie, puchate bułeczki z chrupiącą kruszonką na wierzchu podane z konfiturą lub dżemem. Na jesienne poranki w sam raz! Przepis pochodzi z książki " Cukiernia
Nastoletnie WypiekanieJak wiadomo chleb jest częścią jadłospisu większości z nas. A jego słodka odmiana z pewnością ma również wielu swoich zwolenników😏 Takie chlebki są doskonałym rozwiązaniem na
Zdrowie i pysznie na talerzuChleb z mąki pszennej razowej typu 2000 z chrupiącą skórką jest bardzo prosty do przygotowania. Najwygodniej i najpraktyczniej jest upiec jednocześnie dwa chleby.
Przepisy KulinarneNastępny pyszny chlebek, tym razem pszenno – żytni. Przygotowanie zaczynu – do dużego garnuszka wlać ciepłą wodę, dodać pokruszone drożdże, cukier i mąkę. Wszystko wymieszać, przykryć
Kuchnia PokoleńPewnie dla wielu osób takie danie to smak dzieciństwa, ale ja pamiętam tylko grzanki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Przy okazji przypomnę przepis na chałkę
Kasia SarnaBułeczki z mlekiem migdalowym - 1 szklanka mąki orkiszowej - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej plus do posypania - 2 łyżki mąki kokosowej - 25 g świeżych
Szkrab Je SamPisałam Wam poprzednio o książce, która mnie zainteresowała. „Igrając z ogniem” Tess Gerritsen pożyczyłam od koleżanki, która bardzo mnie namawiała, żebym sięgnęła po tę pozycję. Autorki
W mojej kuchniCzy pasta z soczewicy może być smaczna? Oczywiście, że tak! Wystarczy trochę podkręcić jej smak, a uzyskamy zdrowe i pyszne smarowidło na kanapki , coś w rodzaju
Oryginalny smakMałe stópki. Blond czupryna. Buzia anioła. Charakter małego szatana :D Po mamusi :P Za każdym razem po ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso. Oczywiście nie jest to
My simple kitchenDziś chciałabym zaproponować Wam przepis na słodki, drożdżowy chlebek bananowy, niezwykle maślany, aromatyczny, wprost rozpływający się w ustach. Z podanego przepisu upiekłam 2 chlebki o
La grande e la piccola cuocaLubicie jak ciasto drożdżowe pachnie w kuchni?...lubicie... To może drożdżówki z serem przypadną Wam do gustu. Łatwo, prosto i oczywiście bardzo smacznie. Składniki na
Apetyczna babeczka