Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej i są tradycyjnym produktem Lubelszczyzny. Nadzienie cebulowo-makowe należy przygotować dzień wcześniej. Nie są skomplikowane, ale proces twórczy ;) jest rozciągnięty
zadanie-gotowanieDlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I
Di gotujeDziś od rana mały M miał jedno życzenie ..a ze ja kocham małego M do nieprzytomności to zrobię dużo
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNajbardziej tęskno mi za naszymi drożdżówkami... Obojętne czy z serem, czy z kruszonką. Najlepiej wspominam i dozgonnie kocham drożdżówki z serem z Tarnowa. Pyszne. Nawet
Piekarz-Kucharz-GarkotłukChleb bez wyrabiania i bez ugniatania. Jakiś czas temu wpadł mi w oko chleb
Piekarz-Kucharz-Garkotłukczyli " nie z każdej mąki bedzie chleb" Najciekawsze w pieczeniu chleba jest to
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBułeczki jogurtowe to numer 1 w naszym domu. Przypominają maślane z dzieciństwa... od " Brzuski" - usteckiej
Piekarz-Kucharz-GarkotłukChleb razowy mieszany, na żytnim zakwasie. Nasz najulubieńszy ! Znaleziony na blogu Moje wypieki dawno temu. Najlepszy i najprostszy. Regularnie pieczony jest u nas w domu
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk... idealne na śniadanie Dziś proponuje Wam rogaliki maślane. Doskonałe na
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk