Składniki i materiały pomocnicze -mąka pszenna typ 650 -250 g -mąka żytnia typ 720-100 g -zakwas żytni 150 g -drożdże suszone 4 g -woda 250 mililitrów(szklanka) -sól 12 g -blaszka wymiary dł .25 cm szer.8 cm wys 10 cm Wykonanie Mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do blaszki przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Rozgrzewamy piekarnik do 170 st. i wkładamy wyrośnięty chlebek.Pieczemy 55 min. Wyjmujemy z blaszki i delikatnie spryskujemy wodą ja używam spryskiwacza do kwiató... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.