pieczywo - 17769 przepisów (strona:861/1185)

Chińskie bułki z wieprzowiną bez parownika – smażone i gotowane Sheng Jian Bao 169

Te chińskie bułeczki są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich środek skrywa przepyszne, wilgotne i aromatyczne nadzienie. Do ich zrobienia nie potrzebujecie specjalnego bambusowego parownika ani

Karo in the Kitchen
Chleb ziołowy z thermomixa 200

Pierwszy raz jadłam ten chleb na pokazie thermomixa. Jedno słowo przychodzi mi do głowy REWELACJA! Jest przepyszny a jak wygląda… Mąż stwierdził żebym go lepiej nie

Smaki Ewy
Drożdżówki z czereśniami i kruszonką 101

Dopóki sezon czereśniowy trwa jedzmy jak najwięcej tych soczystych, a przede wszystkim zdrowych owoców. Doskonale smakują bez żadnych dodatków, ale również w deserach, ciastach i jako

Przepisy Kulinarne
Czeskie rogaliki - czerwcowa piekarnia 152

Po długiej przerwie udało mi się znów dołączyć do piekarni Ani z bloga Kuchennymi Drzwiami . Tym razem zaproponowała wspólne pieczenie czeskich rogalików. Nie pamiętam ich smaku

Stare Gary
„Ekspresowa ” pasta jajeczna 112

„Ekspresowa ” pasta jajeczna Pasta jajeczna , to najszybszy i najprostszy sposób na śniadanie . Jest doskonała ,aksamitna , smakuje każdemu kto lubi jajka Wykonanie jej , to w

Ogrodnik w podróży
Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 132

Dziś mam dla Was śliczną tartę, którą wypatrzyłam na okładce majowego wydania magazynu  BBC Good Food . Kompozycja piękna dla oka, ale też niezwykle smaczna. Młode

Chilli Czosnek i Oliwa
calzone klasyczne 133

składniki na ciasto: 400 g mąki 220 ml wody, letniej 15 g drożdży 20 g oleju lub oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczki soli wykonanie: Drożdże

Domowy Smak Jedzenia
EKSPRESOWE CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 159

Pyszne ciasto drożdżowe  bez długiego wyrabiania i wyrastania. Ciasto mieszamy łyżką, przekładamy na blachę i od razu pieczemy. Wychodzi wysokie, miękkie i puszyste. Następnego dnia

Pani na deser
Chleb pszenno - żytni 126

Też tak macie, że jak nie pieczecie chleba to nie pieczecie a jak już pieczecie to robicie to często ? Ja tak mam i właśnie ostatnio piekę

Ewa w kuchni
Słonecznikowa pasta do chleba z koperkiem 114

Uwielbiam prażony słonecznik. Te niepozorne nasiona po potraktowaniu ich ciepłem zyskują maślani orzechowy smak. Jako dzieciak byłam specjalistką od wydłubywania słonecznika z chleba, dokopując się do

greenscarf
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z SEREM I RODZYNKAMI 176

Jakiś czas temu poznałam się z bezglutenowymi produktami marki Schär. Już wtedy mówiłam Wam, że jestem niesamowicie pozytywnie zaskoczona smakiem chlebów. Próbowałam kilku i co jeden

Ostra na Słodko
Nieoczywiste bułki ze szczypiorkiem i śmietaną 127

Kulinarne impresje to wrażenia, które powstają wokół drobnostek składających się na całość przeżyć. Na początku czerwca mają one kolor wyraziście zielony. Tak powstają impresje pełne wiosennej

KulinarneImpresje.pl
Chleb pszenno – żytni z otrębami 123

Ostatnio zaczęłam piec chleb. Często w chlebach kupowanych w sklepach jest sporo polepszaczy, chemikaliów. Przez to narodził się u mnie pomysł aby samemu go piec. Dzisiejszy

Smaki Ewy
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 534

Sezon truskawkowy w pełni. Ja w tym roku nie szalałam z przetworami, bo po zrobieniu porządków w spiżarce okazało się, że mam jeszcze dżemy truskawkowe z

Mania Wypiekania
Chleb pszenny z ziarnami 142

Chleb pełen ziaren upieczony z mąki pszennej jest smaczny i prosty do przygotowania.

Przepisy Kulinarne